MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

REGULAMIN - Wyjaśnienie znaczenia poszczególnych punktów

Dyskusja w 'Pytania i Problemy' rozpoczęta przez użytkownika ThreeEyedMaster, 23 Maj 2018.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Czytając dziś nowy Regulamin natrafiłem na kilka kwestii, których po prostu nie rozumiem.
    W związku z czym chciałbym uprzejmie prosić autora o wyjaśnienie.
    Myślę, że pomoże to wielu Graczom zaakceptować ów Regulamin z większą świadomością.

1.
    Cóż oznacza ten punkt? Bo wydaje się on tam nie na miejscu. Mówi on o zerwaniu Umowy, gdzie wyżej pada jedynie sformułowanie rozwiązania Umowy. Czy autor nieświadomie używa tych określeń na przemiennie, czy jednak mają inne znaczenie?

2. Czy pisany w niektórych miejscach małą literą wyraz regulamin, to ten sam Regulamin, o którym mowa w dziale Definicje, czy jakiś inny? Jeśli inny to jaki? To samo pytanie do ekipa, usługa i reszty Definicji.

3.

Że co proszę? Konia z rzędem temu, kto zrozumie ten zapis. Mając na uwadze, że grają tutaj młodsi Gracze, proszę o wyjaśnienie jego znaczenia w sposób zrozumiały.

Czy autor jest pewny, że /ignore blokuje wyświetlanie tych powiadomień?

Czy istnieją od tego jakieś wyjątki? Jeśli tak to proszę o ich wymienienie, albo określenie rodzaju.

Czy istnieją od tego jakieś wyjątki? Jeśli tak to proszę o ich wymienienie, albo określenie rodzaju.

Czym jest Taryfikator Kar? Czy to jest to samo co Kodeks Karny CraftApple? Jeśli nie to proszę o wskazanie gdzie można go znaleźć.

Czy to jest nadal aktualny zapis biorąc pod uwagę funkcjonalności udostępnione na stronie www Serwera?

Czy można by w tym miejscu podać link do tego wpisu Bezpieczeństwo kont na CraftApple - używanie różnych silnych haseł. lub tego Baza Wiedzy? Tudzież wskazać miejsce gdzie można szukać więcej info na ten jakże ważny temat?

Tylko i wyłącznie pod tym względem? Jak się to ma do wrażliwych danych osobowych? #RODO

Ilość =/= Liczba

Czy takowy jest wyznaczony?

To jak to jest z tym powiadamianiem? Powiadamia czy jednak nie?

Czy ja dobrze rozumiem, że oprócz łamania Netykiety (13.2) nie istnieje zasada Recydywy? o_O Innymi słowy pozwalamy wracać osobom uprzykrzającym rozrywkę innym Graczom? Na przykład takim napierdzielającym z sześciu kratek i krytykalami?

Proszę o wyjaśnienie tego punktu, ponieważ drugie zdanie zaburza jego sens.

Co z wymogami jakie nakłada na obywateli UE wchodzące w życie w piątek RODO?

Z góry dzięki za poświęcenie czasu na odpowiedź.

@Craftapple.pl @XInfiniterX

• Lubię To x 4
    • Zgadzam Się x 1
    • Przyjazny x 1
    • Użyteczne x 1
    • Optymista x 1
    • Kreatywny x 1
    • Lista
    Reklama
  2. Craftapple.pl

Craftapple.pl Administrator
    Członek Ekipy Administrator

Docenione treści:
    589
    1. Jest zdezaktualizowany, ten punkt właściwie był tam od zawsze, bo był jeszcze ze wzoru.
    2. To samo, po prostu się walnąłem przy pisaniu.
    3. Czego tu nie rozumieć, występek którego w regulaminie nie ma, cokolwiek nieopisanego. Ale jeśli jest to wyjątkowo perfidne, złe, szkodzące to można dać bana na 7 dni. Lub jeśli jest to coś innego, nie tak perfidnego, ale popełnia to regularnie.

Nie czepiaj się starych zapisów, bo wydaje się, że coś Cię gryzie. Nie wiem czy blokuje, nie używam tej komendy.

5. Chodziło o serwery głównie, jest do poprawy. Za minecraft wiki nikt bana przecież nie da.
    6. Cheaty to coś od czego nie ma wyjątków, "w szeroko pojętym tego słowa znaczeniu"
    7. Nie zmieniłem, taryfikator kar lub kodeks karny, w innym miejscu tak jest opisany "Kodeks karny inaczej taryfikator kar"

§8.10 o ile wiem to nikt nie prowadzi za pomocą pw wymiany baz danych z danymi osobowymi. Wcześniej był skrypt, który przeleciał bazę pw raz na kilka dni w poszukiwaniu reklam, na mybb. Teraz go nie ma bo trzeba zaktualizować. Reszta mnie nie obchodzi.

§9.11 Jest zrozumiały.
    §9.11 Nie ma, i w najbliższym czasie nie będzie.
    §12.2 Jest do zmiany.
    § 13 nie istnieje, dopiero przy kolejnej aktualizacji będzie.
    § 16 Tzn że karny dla graczy są opisane w kodeksie, i nie można nałożyć nieistniejącej. Inne sprawy niezwiązane z minecraft zostaną rozwiązane wedle uznania ca.

Nie wiem co was z tym rodo trafiło, nie obracamy tu danymi, adresami, numerami pesel. Reszta mnie nie interesuje.

• Lubię To Lubię To x 1
    • Nie lubię Nie lubię x 1
    • Nie zgadzam się Nie zgadzam się x 1
    • Lista
  3. lucklucky10

lucklucky10 Były ViceAdmiηistrator. STUDENT PRAWA
    Zasłużony

Docenione treści:
    309
  4. Craftapple.pl

Docenione treści:
    589
    Tak czytałem to o ip już dawno. Idźcie męczyć miliony innych stronek, właścicieli maciupkich serwerów mc, właściwie wszystko. Jakiekolwiek połączenie, gdziekolwiek - to już po stronie serwera logi zapisują adres ip.

• Lubię To Lubię To x 1
    • Burak Burak x 1
    • Lista
  5. Craftapple.pl

Docenione treści:
    589
    Oczekujecie jakiegoś bezsensownego zapisu czy jak, co z tego że napiszę że wszystkie ip, emaile itd są chronione. Teoretycznie nawet dostawca hostingowy może tam zajrzeć.

• Lubię To Lubię To x 1
    • Burak Burak x 1
    • Lista
  6. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Xin, ja naprawdę mam lepsze rzeczy do robienia niż czepianie się czegoś na złość, bo mnie ktoś z Internetów zdenerwował. Serio.
    Ja po każdej dużej aktualizacji Regulaminu sczytuję go punkt po punkcie i dzielę się swoimi uwagami w różnej formie chociażby tutaj - Regulamin CA. Wiele razy też powtarzałem, że dobrze by było gdybyś przed publikacją dawał go do przeczytania komuś kto nie pracował nad jego zmianami. Właśnie po to by wyłapać takie błędy, których często się nie zauważa gdy się je popełnia. Przeczytanie Regulaminu i przygotowanie powyższego postu zajęło mi jedynie nieco ponad 30 min. W chwili obecnej mamy sytuację gdzie Regulamin z jednej strony ma sztucznie napompowaną formę paraprawniczą, a z drugiej strony znajdują się w nim takie babole.

Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość. - Michał Anioł

W tym pytaniu chodziło mi o to czy na przykład mapa, radar, wspomagacze plecaka, WP, i tego typu rzeczy łapią się jako zakazane, czy raczej nie.

@Craftapple.pl w kwestiach #RODO ja po prostu oczekuję, że jako Właściciel ogarniesz temat. Nic więcej. Czysta troska.
    Biorąc pod uwagę wszelkie możliwe sankcje to na Twoim miejscu ogarnąłbym temat na poważnie. Nie wspomnę już o tym jak wygodnym staje się to narzędziem dla wszystkich życzących Ci osobiście lub Serwerowi źle.

Raz jeszcze dzięki za odpowiedź.

• Przyjazny Przyjazny x 3
    • Lubię To Lubię To x 2
    • Zgadzam Się Zgadzam Się x 1
    • Lista
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę