MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[problem] slimy

Dyskusja w 'Pytania i Problemy' rozpoczęta przez użytkownika pitolenierobie, 19 Czerwiec 2018.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. pitolenierobie

pitolenierobie Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Witajcie!
    Od startu nowej próbowałem wielu sposobów by zdobyć slimy miałem 2 bagienne biomy 1 płaski teren i 1 slime chunk lecz w każdym z tych miejsc czekałem po godzinie a na bagnach cały cykl księżyca lecz ani śladu slima kiedy spytałem się infinitera co jest nie tak odpowiedziano mi że slimów nie ma i że zostanie to naprawione przy następnej aktualizacji ale skore slimów nie ma to jakim sposobem można było znaleźć je na /ah ?

Reklama
  2. erama

erama Użytkownik

Docenione treści:
    2
    Witaj, zależy w jakiej postaci są te slime'y. Jeżeli są w formie jajek to może znalazło się tam poprzez event Administratora, spawner'a- przez Gracza, który kupił spawner w sklepie, lub ten "glutek" slime'a to po prostu przez dodanie do chunka chunka na slimey - slime chunk'a.

3. pitolenierobie

pitolenierobie Użytkownik

Docenione treści:
    0
    znalazłem 1 z tych chunków i wykopałem jaskinie na głębokości 12 czekałem 40 minut i nic

4. SKYER

SKYER Użytkownik

Docenione treści:
    13
    Nie jestem pewien czy do końca dobrze wyjasniam, ale chyba wiem o co chodzi.
    Spotkałem się z tym problemem już wcześniej, nie chodzi o slime'y tylko problem jest po prostu by "spawnować moby na żądanie".
    Chodzi o to że na serwerach spawn mobów nie postępuję w tak prosty sposób, też miałem z tym problem gdy chciałem zombie villagerów trafić.
    polecam poszukać slime'ów gdy jest bardzo mało osób na serwerze, wtedy spawn mobów drastycznie wzrasta.

A tak na marginesie to można zdobyć 3 lepkie tłoki z dżunglowych świątyń.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę