Witam. Proponuje, aby na survival'u dodano grupowy RandomTP. Powody są jasne, nowi gracze nie mają AC na teleport do siebie, a doskonałym tego rozwiązaniem byłby oto taki grupowy teleport w losowe miejsce. Ostatnio kilku graczy pytało czy takowy istnieje, a odpowiedź była jasna: "nie".
Cześć, Przeszukałam internet i trochę ciężko byłoby takie coś ogarnąć, nie wiadomo jakby to wyglądało. Trochę to jest bez sensu (moim zdaniem), żeby obciążyć serwer kolejną wtyczką. Zastanówmy się jakby to wyglądało - gąbeczka, z której tylko te "grupy" by korzystały? A może jakaś komenda? Trochę ciężko jest mi to sobie wyobrazić. Koniec końców, jest to survival, czyli walka o przetrwanie. Musisz na początku się natrudzić, żeby coś zdobyć. To tak jak w prawdziwym życiu - chcesz zarobić na jedzenie? Pracujesz. Chcesz mieć dobrą pracę - uczysz się. To jest tzw. "Efekt motyla". Jeżeli nie podejmiesz próby zdobycia czegoś, nie otrzymasz. Proste. No chyba, że zakupisz AC lub inne fajne rzeczy ze sklepu CraftApple ;-).
Witam. Propozycja jednak mi się nie podoba. Grupowy teleport (można by tak powiedzieć) jest prawie zawsze na ************* lub innych podobnych serwerach, więc gdy dodano ta funkcję, serwer prawdopodobnie upodabnial się do właśnie tych serwerów. Mogę się mylić, każdy się myli.
Według mnie bezsensu, aby wprowadzać takie coś dla braku u kogoś jedynie 10ac na tpa. Jeśli chcą być na losowymtp ze Sobą to mogą: 1) Wyruszyć razem z linii spawnu, przedzierając się przez początkowe zajęte landy, aż w końcu będę na dzikim terenie. 2) a) Jedna osoba się tepa poprzez /land wild i podaje pozostałym kordy gdzie się znajduje. b) Jedna osoba się tepa poprzez /land wild a reszta pyta się czy ktoś im nie da raz 10ac na tpa do kolegi. (Przeważnie jak obserwuje to tacy Gracze po pewnym a nawet nagłym czasie dostają Ac i są zadowoleni).