Chciałbym zakupić range premium na serwerze ale po zalogowaniu się na mój nick który jest z dużych liter PLACek19 wyskakuje cały z małych i pisze że nie przebywam na serwerze nawet jak na nim jestem a rangi nie da się kupić nie przebywając na serwerze. Niech mi ktoś pomoże co mogę zrobić!
Pisze z małych, ale jest ok, przecież serwer nie pozwala na wpuszczenie PLACek19 i placek19 - nick musi być napisany takimi samymi wielkimi i małymi literami. Spróbuj kupić rangę w godzinach porannych albo po 22 oraz sprawdź czy masz wystarczające środki
Sklep rozpoznaje nicki małymi literami, kiedy był projektowany, AuthMe nie zapisywało do bazy danych tego typu szczegółów. Dopiero od niedawna w bazie doszła kolumna 'realname', która zapisuje nicki bacząc na wielkość znaków. https://scr.hu/wpl5pv Nie ma to w sklepie znaczenia przy logowaniu i dokonywaniu zakupów, wszystko działa prawidłowo, pod warunkiem że gracz jest na serwerze, wtedy ranga jest przyznana na ten właściwy nick. Jeżeli występuje komunikat dotyczący tego że nie przebywasz na serwerze, jest to chwilowe. Sklep czasami nie może połączyć się, i sprawdzić czy gracz jest tam faktycznie. Wystarczy wejść na stronę główną sklepu, i sprawdzić czy "Wszystkie serwery" pokazuje liczbę graczy, jeśli pisze że serwer jest offline, to trzeba zaczekać chwilę, a potem odświeżyć stronę. Można dokonać zakupu kiedy widnieje komunikat o liczbie graczy.