MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Niedociągnięcia, rzeczy które trzeba poprawić/dodać

Dyskusja w 'Hydepark' rozpoczęta przez użytkownika DJCreeperYT, 30 Lipiec 2018.

1. DJCreeperYT

DJCreeperYT ☆|Walker nr. #6463|☆

Docenione treści:
    543
    Witam.
    Tutaj chciałbym napisać rzeczy których na serwerze brakuje/miały się pojawić. Większość tych poprawek kierowałbym do Survival'u, lecz są też inne.:

1. Survival
    , mało ciekawych rzeczy do robienia dla graczy którzy posiadają już większość itemów/przedmiotów. Myślę iż ciekawym rozwiązaniem byłoby dodanie questów np. stworzenie na spawn kilku postaci (npc), np babcia, kucharz, kowal po kliknięciu na nich pojawiałoby się zadanie przykładowo: (kowal) Brakuje mi 30 żelaza na zbroje a klient pojawi się lada moment! Przynieś mi je a solidnie cię wynagrodzę! I nagrodą może być 5 diamentów, czy też inne ciekawe (ale nie za drogie) przedmioty.
    (Ewentualnie zbudowanie toru parkour)

2. Survival, coraz mniej graczy. Myślę że ciekawym rozwiązaniem mogłyby być jakieś konkursy raz na tydzień z przepisywaniem kodu, do wygrania jakieś diamenty, dobre przedmioty czy też jakieś AC. Ciekawym rozwiązaniem jest też to: https://craftapple.pl/forum/threads/event-kopanie-w-szkle-survival.12673/

3. Survival, napis. Napis z informacją o nowej edycji mógłby już zniknąć a zostać tylko Witamy na serwerze SurvivalX.

4. Serwer, UPDATE X. Myślę że w tym update powinien pojawić się punkt 1, oraz dodanie długo wyczekiwanego Sea Block'a, który możliwie zamieniłby SkyBlocka który jest już nudny i jest na większości serwerów, a takowego SeaBlocka jeszcze nie widziałem.

5. TeamSpeak, poziom bezpieczeństwa. Czy naprawdę nie da się usunąć takiej blokady czy po prostu nikomu się nie chce? Jeżeli to takie trudne to pasowało by zrobić ten serwerowy diskort, a TS usunąć.

6. Survival, mapa świata. Ponad miesiąc od nowej edycji, a mapa świata nie została wygenerowana. Czy takowa w ogóle się pojawi?

7. Propozycje które "miały/mogą być dodane" Czy to, to i to kiedyś się pojawi/zostanie dodane??

8. Strona główna. Takie rzeczy jak ta trzeba aktualizować. Podpowiem chodzi o "działki", które zostały zmienione na landy. Możliwe że wprowadzą kogoś w błąd.
    9. Anty-xrey, czy jest możliwość przywrócenia tego? Jaki jest powód że to się nie pojawiło?

To tyle, jeśli coś mi przyjdzie do głowy to napisze.

I na

• Nie lubię Nie lubię x 1
    • Kreatywny Kreatywny x 1
    • Lista
    #1 DJCreeperYT, 30 Lipiec 2018
    Ostatnio modyfikowano: 30 Lipiec 2018
    Reklama
  2. Dawid02

Dawid02 Użytkownik

Docenione treści:
    3
    Ten punkt popieram, ale nagroda może być także w walucie serwerowej. To rozwiązani mogło by pomóc nowym graczom zarobić trochę ac.

3. DJCreeperYT

DJCreeperYT ☆|Walker nr. #6463|☆

Docenione treści:
    543
    Właśnie dlatego nie pisałem o ac gdyż łatwo można by do obiegu wprowadzić lewe pieniądze. Z reguły nowi gracze są w wieku 7-13 więc nie każdy umie szybko pisać.

4. Sinmiedo

Sinmiedo Biznesmen

Docenione treści:
    492
    1. Nielogiczne. Skoro już masz wszystkie itemy to w ciągu kilku minut zdążysz zrobić wszystkie questy i nadal będziesz mówił, że nie ma co robić i ci się nudzi.

2. Pomysł nie przemyślany. Gracze nie przyjdą na serwer i nie będą grać tylko dlatego, że są robione konkursy. Jeżeli już takowe by były to przychodziliby tylko po to by coś zgarnąć, a nie grać na stałe.
    Dodatkowo przypominam, iż są wakacje i gracze pewnie wyjechali z rodziną odpocząć, więc co się dziwisz, że mało ludzi gra...

5. Na TS3 siedziało dużo ludzi dopóki serwer posiadał rangi, możliwość robienia własnych kanałów. Ludzie przychodzili, rozmawiali, poznawali nowe osoby i przyjemnie grali na serwerze. Nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Wystarczyłoby, żeby był tam jeden admin co ogarnia wszystko + osoby które pilnują porządku, rejestrują nowych graczy, robią graczom kanały, itp.

9. Dobrze tak jak jest. Od ludzi co kopią na xrayu są moderatorzy i viceadministratorzy. Od tego są, by banować takie osoby.

• Zgadzam Się Zgadzam Się x 3
    • Lubię To Lubię To x 2
    • Optymista Optymista x 1
    • Lista

Poleć tę stronę