Mam propozycje by na survivalu dodać mody / pluginy 1.Overlord pozwalający tworzyć własnych żołnierzy epickie bitwy między graczami. Oblężenia budowli a także żyjące miasta pełne npc stworzonych przez graczy 2. Plugin na szybkie ścinanie drzewa czyli nie po klocku walniesz tuż przy podstawie i drzewo leci 3.Too many wepons dodający topory bojowe włócznie i inną broń średniowieczna 4.Mod na więcej warzyw owoców i ryb 5.Mod pozwalający założyć własna rodzinę dzienki nie mu można decydować o żeniaczce swych ,,dzieci ''więc gra o tron w polskim wydaniu 6.Skoro gra o tron to też i mod na to by własne smoki posiadać 7. Mod dodający metale takie jak brąz, żelazo,miedź . Wraz metalami dodaje on i więcej materiałów i przeciwników takich jak wampiry , harpie i centaury 8. Jak postawisz tabliczkę na skrzyni z napisem [prywatne] to tylko ty możesz otworzyć tom skrzynie. 9.Bloodmagic i bloodmoon dodający magie krwi i krwawy księżyc wraz z wilkołakami 10.Mod dodający pragnienie. Bez wody nie da się żyć Jak napisałem na początku to tylko propozycje.Kto wie może kiedyś uda się je zrealizować. Z modami jest taki problem ze wszyscy musieli by je wgrać ale to proste . Należy jednak wybierać je tak by się nie blokowały. W sensie receptura jest ta sama a mody robią 2 rożne rzeczy.Jeśli się nie da tego moda to zawsze istnieje jakiś zastępnik trzeba tylko pomyśleć.Jak mówiłem to tylko propozycja modów i pluginów. Jak się uda je wgrać to fajnie a jak nie to nic nie szkodzi. Wcześniej miałem jakieś problemy z wgraniem tego na forum więc wstawiłem na Facebook ale jest już dobrze więc tu to dopisuje.
Moim zdaniem te mody/pluginy będą tylko dodawać więcej lagów. Niektóre z tych propozycji przypominają tryb w stylu Życia Realnego... były plany żeby stworzyć taki podserwer, ale niestety jakoś nie wyszło. Była już propozycja ze ścinaniem drzew, ale nie przeszła. Tak jak wspominałam, to tylko doda lagi, więc... po co? Chcesz sobie "odegrać" wojnę, Życie Realne - idź na singla, pobierz sobie te mody i graj. Jestem na NIE.
Fakt, żeby mody działały na serwerze to każdy gracz musiałby je zainstalować a nie każdemu może się to udać, jest wystarczającym powodem dla którego nie opłaca się instalować żadnych zbędnych modyfikacji na serwer, ograniczyłoby to dostęp nowych graczy, którzy w większości przypadków nie znają adresu docelowego forum serwera Craftapple, na którym najprawdopodobniej byłaby podana lista modyfikacji. Jestem Przeciw!