Jak niektórzy widzą na obecnej edycji gra coraz mniej osób, ludzie się nudzą i nie chcą na nim grać, serwer powoli umiera, więc można by było zrobić nową edycje która "wskrzesiłaby" ten serwer. Jeśli ktoś podjąłby się tego to proponuję usunięcie zasranego rynku, teleportów za AC i landy, które są zbugowane i się usuwają.
W mojej opinii bedzię to dobra decyzja. Chciałbym aby generator stary , te piękne żywe biomy wrócil. Może to uratować serwa , nad czym tu się zastanawiać?
Proponowałbym to jakoś nagłośnić, bo jakieś dzieci zaczęły gadać o działkach nonpvp, proszę wypowiedzcie się tutaj, dajcie swój głos, może wkacu ktoś z administracji się zainteresuje.
Moim zdaniem pierwsze zdanie w którym ująłeś stworzenie nowej edycji jest bez sensu bo tym bardziej pogłębiło by to życie serwera. Mówię tak bo ja tak bardzo nienawidzę nowych edycji bo moim zdaniem są bez sensu, budujesz coś od nowa dom-2domy-4domy-wioske-miasto i tak dalej i nagle kolejna nowa eda i wszystko od początku poco to. Nowa edycja była by spoczko jak na innych nietanich serwetkach. Jeżeli świat jest zgrifowany lub jest zamało miejsca na landy to Nowa Eda bo w tedy rzeczywiście niema co robić, tylko w dół i w górę się rozwijać... Po drugie nowa edycja usuwa Premium, ci co mają ponieśli by stratę. Dobrym pomysłem było by też stworzenie czegoś innego np że możesz zachować wszytko to co w EC ale świat resetujemy.
Wszystko jest zbudowane, nie ma nic do roboty, nawet jak zbudujesz to nie masz pewności że działka ci się nie usunie, domki tak samo mogą ci zniszczyć jak znika ci land. Premium przecież nie znika XD nie wiem skąd masz takie info...
Skąd wiesz że to akurat przez to, że się nudzą? Według mnie część graczy nie wchodzi na serwer, ponieważ muszą się uczyć, przecież jest już 3 miesiąc roku szkolnego, więc wątpię żeby nowa edycja coś zmieniła, największa liczba graczy wchodzi na serwer w wakacje kiedy nikt nie musi się przejmować szkołą. Poza tym ta edycja rozpoczęła się stosunkowo niedawno, więc według mnie nie miało by sensu tak szybkie zakończenie jej. Jak już miałaby się zakończyć ta edycja to najlepiej w okresie kiedy będzie dużo wolnych dni od nauki w szkole np. w wakacje, żeby każdy miał równe szanse na np. zdobycie działki przy spawnie. :> ps.Mam pełno landów i jeszcze żaden z nich się nie usunął.
&6.Sklep Internetowy 5. Klient ma prawo do korzystania z zakupionych Usług przez okres jednej edycji danego serwera Minecraft. Wraz z resetem serwera Minecraft spowodowanym wprowadzeniem nowej edycji, zakupione Usługi zostaną usunięte (z wyjątkiem rang vipowskich)
Ludzie nie wchodzą na serwer bo jest szkoła, co ty pieprzysz, najgorszy argument jaki można powiedzieć. Ludzie nie wchodzą na serwer bo prędzej można się zesrać niż na nim grać, wszystko jest zbugowane. Co do tego żeby edycja rozpoczęła się w wakacje, to równie dobrze można to zrobić w ferie. ps. Jesteś zasranym szczęściarzem bo tobie działek nie usunęło, w porównaniu do mnie. Napisałem nawet odpowiedz na supporcie i nie mam odpowiedzi do dzisiaj :*. *********************************************************
Od ostatniego dziwnego buga na serwerze nic się nie dzieje. Działki usunęło graczą którzy założyli je ok miesiąc wstecz. Roxerbind ma rację mówiąc że jest szkołą bo o godzinie 7-14 gra jakieś z max 4 osoby a o 15-23 z 15(czasami więcej lub mniej), a w Weekendy gra z 30 i moim zdaniem nie tak mało. Moim kolegą znikły działki i co odzyskali je bo byli na serwerze lub jak najszybciej to zrobili. Serwer jest naprawiony (chociaż w wodzie laguje!!!) i nikt niema z tym problemu oprócz jak widać niektórych osób. Jak wchodzisz na serwer xd raz na miesiąc to co ty wiesz Stasiu ; )
Działki nie zostały usunięte dlatego że kogoś nie było przez miesiąc (o ile dobrze pamiętam nie było na to pluginu i pewnie nadal nie ma) tylko przez "zmiany", które zostały wprowadzane na "serwer". "Roxerbind" należy do niszy społecznej tego serwera, zresztą jak większość osób, która chce żeby serwer topił się w błocie. Twoi koledzy (o ile nie jest to wymyślona historia), zapewne byli przydupasami i nie sprawiali "problemów", hehe "administracji". Z serwerem są problemy nawet przy zalogowaniu XD. Problem można znaleźć wszędzie np: landy. Widzisz, nie muszę wcale dużo grać, żeby zauważyć błędy. Swoją drogą grałem tutaj dosyć dużo, a teraz bardzo rzadko bo zwyczajnie odechciewa mi się patrząc na to. Szkoda, że nie umiesz nawet poprawnie przepisać nicku "Roxerbind". PS:Jak "moderator" edytuje posty to mógłby przy okazji się wypowiedzieć, a nie zamiatać śmieci pod dywan.
StanislawBiegacz'u osobiście uważam, że nie powinieneś się wypowiadać w tak poważnej sprawie jaką jest zakończenie obecnej edycji, ponieważ sam wchodzisz na serwer raz na ruski rok, hiperbolizujesz problemy z serwerem oraz skupiasz uwagę czytelników wyłącznie na wadach tej edycji w większym stopniu niż na jej zaletach. Twój negatywny stosunek do osób posiadających inne zdanie na dany temat pozostawia wiele do życzenia. Na serwer wchodzę średnio co 2 dni i jeszcze nie zauważyłem żadnych problemów za wyjątkiem chwilowych ścinek, które i tak szybko znikają. Co prawda inni gracze mieli problemy z bugującymi się działkami, ale ten problem przeszedł już do historii. Nie każdy chce tak szybko zakończyć tą edycję. Na serwerze można spotkać osoby, które stosunkowo niedawno rozpoczęły swoją przygodę na tym serwerze, zdobyły już cenne przedmioty, których raczej nie chciałyby tak szybko stracić. Część graczy nie wchodzi na serwer, ponieważ 03.09.2018r. rozpoczął się nowy rok szkolny, część uczniów rozpoczęła edukację w szkołach ponadgimnazjalnych a część trafiła do wyższych klas. Przez co nie zawsze mają czas na grę, skupiają się w głównej mierze na nauce, dzięki której mogą sobie zapewnić przyszłość w danym zawodzie. Podejmując decyzję o tak szybkim rozpoczęciu nowej edycji, trzeba liczyć się z faktem, że część graczy może opuścić serwer z powodu niechęci do powtórnego zdobywania przedmiotów, punktów do gry, które zdobyli stosunkowo niedawno. Takich graczy trzeba powiadomić o możliwości zakończenia edycji, określoną ilość dni przed podjęciem ostatecznej decyzji. Nowa edycja nie powinna się rozpocząć w ferie, ponieważ nie każdy ma ferie w tym samym okresie. Ferie mogą rozpocząć się w jednym województwie nawet miesiąc wcześniej niż w drugim. Najlepszy dla rozpoczęcia nowej edycji byłby okres wakacji. Minecraft to gra polegająca na kreatywności. Ponieważ nie ma ograniczonego czasu, można budować i budować bez końca, więc zawsze jest coś do zrobienia. Jedyną przeszkodą jest zakres wyobraźni.
Ale pieprzysz Roxerbrand. Gracze przestali grać nie dlatego, że jest szkoła. Gdyby chodziło tu o naukę to na innych większych serwerach nie siedziałoby po 2000 graczy tylko po 500, jak nie mniej. Prawda jest taka, że edycje na tym serwerze trwają długo. Zawsze było tak i będzie, że już w połowie edycji większość normalnych graczy przestaje grać, bo im się już po prostu nie chce. Po co mają siedzieć na serwerze jak już wszystko zdobyli. Nowa edycja jest potrzebna. Gdyby Administracja interesowała tym, że ktoś wszedł dopiero na serwer i zbudował sobie klocka albo dzieci które nie chcą nowej edycji, bo im ktoś usunie jakąś szope z dirtem to by tych edycji nie wprowadzali, ale są one robione czy to się podoba czy nie. Za czasów 2014 roku nikt nie patrzył czy jest szkoła czy nie. Ludzie siedzieli od rana do wieczora i grali. Dziś się to zmieniło. Ludzie przestali grać nie dlatego, że jest szkoła. Przestali bo grają w inne gówniane gry.
Większe serwery często są międzynarodowe a w każdym państwie system edukacji jest inny. :> 5 miesięcy to wcale nie tak długo. No chyba, że ktoś jest psem. XD Ps. Przeczytaj sobie jeszcze kilka razy to co napisałem powyżej. Widać, że nie przeczytałaś dokładnie wszystkiego. :>
Nie wchodzę na serwer bo nie odzyskałem działki, cennych itemów, które straciłem podczas tych "zmian", w praktycznie każdej mojej wypowiedzi pod tym postem to pisałem, możesz mi powiedzieć co to ma za znaczenie że nie wchodzę na serwer? Nie przesadzam mówiąc o problemach tego serwera, każdy z tych problemów jest/był realny. Jakie mam ci zalety wymienić tego serwera XD? Że działa, że można się zalogować? Ten serwer nie ma żadnych zalet, patrząc na inne serwery survival. Mam prawo mieć własne zdanie, i mogę komentować np: twoje wypociny, to że ktoś coś napisze to nie znaczy że nie można mu na to nic odpisać, tak jak ty sądzisz. Nie zmyślaj proszę, jeśli serio wchodzisz co 2 dni to powinieneś wiedzieć że serwer jakiś czas nie działał. Gracze mieli problem z bugującymi się działkami i nadal mają, nie pieprz, że przeszło to do historii. Mało kogo obchodzi że takie szympansy jak ty wolę przedłużać edycje, która i tak jest klapą. Nie wiem czemu uparłeś się na tą szkołę skoro już ci to wszyscy wyjaśnili. Można wziąć też pod uwagę że nowi gracze są niszczeni przez weteranów, którzy są bogaci, co tylko popiera nową edycję. Podejmując decyzję o przedłużeniu tej kupowatej edycji, trzeba liczyć się z faktem, że część graczy może opuścić serwer z powodu niechęci do bugów, które się zdarzają. Można powiadomić graczy, to nie problem, po co to piszesz? Mówię tu o feriach świątecznych patafianie. Minecraft polega na kreatywności, a nie liczeniu bugów. Jedyną przeszkodą jest ten serwer. <3 W większości cywilizowanych państwach chodzi się do szkoły rano a wraca mniej więcej po południu. Zmienić się mogą przedmioty, co nie ma nic do tego tematu. Pięć miesięcy to dość długo, patrząc na to że średnio jest to połowa edycji. Użyj liny i stołka
Ty też przeczytaj sobie jeszcze kilka razy to co napisałem powyżej. Widać, że nie przeczytałaś dokładnie wszystkiego. :> Taka ciekawostka 2 osoby to nie wszyscy :> Masz bardzo poważne braki w znajomości słów (nadużywasz wulgaryzmów). Proszę masz tutaj link do słownika: https://sjp.pwn.pl/lista/A;6.html Ferie świąteczne są od tego, żeby spędzić czas z rodziną a nie siedzieć przed komputerem. I tak na koniec to jest dział: Pytania i Problemy a ten temat powinien być napisany w dziale: Propozycje i sugestie. Najlepsza Rada: Spalcie wszystko co macie i zacznijcie zbierać od nowa. Będzie prawie tak samo jak na nowej edycji.
Oczywiście najlepszym argumentem jest "przeczytaj jeszcze raz".<3 Masz bardzo poważne braki w znajomości obelg (nadużywasz tekstów z podstawówki). Proszę masz tutaj link do śmiesznych żartów, które ciebie pewnie rozbawią: **************** Wakacje służą do mycia się w morzu, a nie siedzienia przed komputerem. I tak na koniec to jest temat o nowej edycji, nie o słowniku. Nie będzie bo chcemy żeby z nową edycją wyeliminować niepotrzebne/zbugowane pluginy, nawet tego nie umiesz zrozumieć dzieciaku.