MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Eventowe miasto templariuszy Gastria

Dyskusja w 'Ogłoszenia Graczy' rozpoczęta przez użytkownika Julek_Romulek, 12 Wrzesień 2014.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Julek_Romulek

Julek_Romulek Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Witam ponownie Wszystkich Graczy Craftapple

W związku z nową edycją serwera wznawiam budowę projektu który został teraz dopracowany i po ukończeniu na pewno wniesie wiele dodatkowych atrakcji na serwerze.

Buduję średniowieczne miasto templariuszy Gastria które w całości będzie przeznaczone do zwiedzania i eventów.
    Jeżeli ktoś nie miał okazji poznać mnie w poprzedniej edycji to krótko napiszę o sobie i moim pomyśle.
    Moja internetowa ksywka to Julek_Romulek żeby zaspokoić ciekawość napiszę tylko że jestem dorosłym graczem który posiada spore zaplecze i możliwości. Gram w Minecrafta od początku jego wydania kiedyś prowadziłem swój serwer lecz obowiązki, praca pochłaniają mi wiele czasu, nie wyrabiałem się czasowo i zmuszony byłem go zamknąć teraz służy mi tylko do budowy map i kręcenia filmików na YouTube. Od tego czasu zacząłem odwiedzać różne serwery polskie i zagraniczne. Jeżeli jakiś serwer mnie zainteresuje ze względu na fajnych graczy lub administrację pozostaje na nim troszkę dłużej. Na wielu z nich do tej pory ludzie biegają po moich budowlach i bawią się na eventach stworzonych prze zemnie. W trakcie wędrówki trafiłem na Craftapple Magia serwera, jego organizacja, Administracja i Gracze spowodowało że zachęciło mnie do pozostania.
    Wprowadzam w Minecrafcie całkowicie nowy styl rozgrywki eventy przygodowe które wymyśliłem osobiście. Oklepane zasady których wszędzie pełno z czasem zaczynają się nudzić natomiast moje eventy za każdym razem kończą się inaczej dodatkowo wszystko jest osadzone w dość epickiej scenerii co dodaje dodatkowych wrażeń.
    Na Craftapple buduje średniowieczne miasto templariuszy Gastrie warownia będzie posiadała wiele podziemnych lochów i katakumb, otoczona będzie osadą. Każdy rzemieślnik będzie proponował tematyczny przygodowy event. Dodatkowo na terenie miasta będzie arena PVP do walk rycerskich pieszych i konnych. Wszystkie eventy będą odbywały się od piątku do niedzieli. Niekiedy jednak na życzenie graczy będą także w tygodniu.

Krótki opis zasad organizacji eventów

W domku każdego rzemieślnika będzie podany termin eventu oraz jak dostać się na jego miejsce. Każdy event będzie odbywał się w innym miejscu (będą to pojedyncze wysepki) zbudowane w całości pod dany event. Na czas trwania eventu miejsce to będzie pozbawione kuboida, dlatego też niszczenie obiektów i dewastowanie tego miejsca będzie karane wykluczeniem na zawsze z dalszego udziału w tych eventach. Po zakończeniu eventu obiekt zostaje ponownie zabezpieczony można go jednak zwiedzać lub trenować na sucho a jego koordynaty znajdziecie w budynku rzemieślnika.
    W eventach będzie można zdobyć cenne itemki oraz ekwipunek i uzbrojenie. Powstanie kilka eventów w których będzie można zdobyć nawet nagrody rzeczowe. Jak już pisałem posiadam spore możliwości dlatego też raz po raz za sponsoruje takie nagrody.
    Poniżej pokaże Wam kilka wzorów

Kubeczek

Breloczek

Koszulka

Oczywiście wzory z czasem będą wzbogacane o nowe grafiki i rodzaje nagród. W organizacji oraz utrzymaniu porządków na eventach będzie mnie wspierać Pani Admin Wioletta, mam jednak nadzieję że z czasem otrzymam wsparcie od innych chętnych osób.
    Już teraz zapraszam Was Wszystkich do zwiedzania a w przyszłości do udziału i walki o nagrody

W związku z tym ze na terenie miasta będzie zakaz PVP powstanie dla Was arena walk rycerskich PVP. Na arenie tej w wybrane weekendy będą odbywały się turnieje rycerskie piesze i konne w których tez będzie można zdobyć cenne nagrody. Zapisy do zawodów będą zawsze odbywały się tydzień przed ich rozpoczęciem.

Każdy event po jego wybudowaniu będzie dokładnie opisany na forum w tym temacie wraz z kilkoma screenami, dodatkowo w mieście w domku danego rzemieślnika będzie można znaleźć skrócone info o evencie.

Miasto eventowe Gastria będzie zawierać wszystkie ważne i istotne budynki będzie nadawało się więc po grę RP. Dodatkową atrakcją dla chętnych będzie to że Zasłużeni dla miasta Gracze których poznam w trakcie gry po akceptacji regulaminu będą mogli zostać dodani do kuboida miasta i zostać jego mieszkańcami w wybranych przez siebie budynkach. Eventy będą poza miastem wiec nie będzie to przeszkadzało w ich organizacji.
    Pierwsze SSy z miasta ​

Na terenie miasta powstanie kilka gildii które będą przyjmowały w swoje szeregi mieszkańców miasta. Będą one oferowały dla swoich członków dodatkowe atrakcje w postaci wypraw na wyspy eventowe w trakcie gdy będą one nieczynne dla graczy z poza miasta. W trakcie tych wypraw będą przeżywali na ich terenie dodatkowe przygody na których będzie można zdobyć nietypowe skarby
    [hr]
    Poniżej zamieszczę loga przyszłych gildii
    W tym temacie będę na bieżąco informował Was o postępach w budowie. Wstępnie jeżeli nie będzie utrudnień to może już od listopada ruszymy z pierwszymi eventami. Niebawem podam też regulamin miasta eventowego oraz wzór jego akceptacji. wszyscy chętni mogą cały czas zwiedzać miasto i obserwować jego budowę. Jak pisałem zasłużeni gracze mogą także podawać swoje propozycje na osiedlenie w danym budynku miasta lub wybierać sobie gildię. Po wybudowaniu danej gildii znajdziecie w jej budynku dodatkowe informacje.

Zdarza się że niedoinformowany gracz zabije mnie w strefie PVP podczas budowy piszę jednak zaraz do niego na/msg i informuję że buduję miasto eventowe. Rozumiem że buduję je na terenie objętym PVP ale tylko tutaj mogę mieć takie fajne tereny i kuboidy, nie mam czasu na sojusze i nie bawię się w to. Zabito mnie i okradziono rabując narzędzia i materiały do budowy już kilka razy. Nie zamykam się za murami bo to nie jest istota mojego budowania, a budowle są dostępne do zwiedzania. Zrabowane są zawsze podstawowe surowce które są mało warte, jednak bardzo to spowalnia budowanie. Wielu graczy po moim info na /msg oddaje mi te materiały Wielkie Dzięki dla gracza Realmadryt są jednak tacy którzy mordują mnie już kilka razy przeszkadzając w budowie projektu dla Was Wszystkich. Z grzeczności nie podam teraz ich ników ale od tej pory będę takich graczy wpisywał w tym temacie i jeżeli projekt wypali a eventy się rozpoczną będą mieli oni zakaz startowania w nich oraz zakaz na korzystanie z wszelakich atrakcji jakie będzie dawało miasto eventowe Gastria

Zapraszam już teraz Wszystkich chętnych do zwiedzania miasta oraz śledzenia tematu

PS: na święta planuje specjalne eventy świąteczne niespodzianka​

c.d.n​

Reklama
  2. popek713

popek713 Użytkownik

Docenione treści:
    22
  3. helo1313

helo1313 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    helowi się podoba :)

4. adam104100

adam104100 Użytkownik

Docenione treści:
    0
  5. majkraftdzikuxd

majkraftdzikuxd Użytkownik

Docenione treści:
    0
    podoba mi sie jest spk :sleepy:

6. Marks02

Marks02 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Fajne co planuje.Pomoge ci jak będe w stanie;)np itemki własna pomoc.

7. popek713

popek713 Użytkownik

Docenione treści:
    22
    pamietaj ja mam byc księdzem ;p

Reklama
  8. _MasterCraft_

_MasterCraft_ Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Jak dla mnie BOMBA :D

9. Julek_Romulek

Julek_Romulek Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Witam ponownie Wszystkich Zainteresowanych miastem Eventowym Gastria

Przybyły nam kolejne nowe budowle w mieście budynki rzemieślników

KOWAL

PIEKARZ

Z tej okazji chciałbym Wszystkich Was zaprosić na
    1 PRÓBNY EVENT PRZYGODOWY

Zanim jednak podam szczegóły eventu małe wprowadzenie dotyczące zasad głównych:

- Każdy event będzie podany 2 godziny przed startem na forum i czacie w grze.
    - Wszystkie dokładne informacje o danym evencie będą podane tylko na forum w tym temacie.
    - Eventy rozpoczynają się zawsze w mieście eventowym Gastria.
    - Na forum będzie podany budynek rzemieślnika który organizuje event.
    - Start eventu rozpoczyna się o wskazanej wcześniej godzinie przez podanie komunikatu na forum i czacie gry że koordynaty wyspy na której rozpoczyna się event są właśnie zamieszczane na budynku rzemieślnika.
    - Po ogłoszeniu że koordynaty podano każdy gracz musi jak najszybciej dotrzeć do tego budynku w mieście Gastria i je odczytać
    - Od tej pory kto pierwszy ten lepszy ale głowa do góry na wyspach będą ukryte pułapki, labirynty i kilka skrzyń że skarbami każdy ma szanse niekiedy pierwszy może mieć pecha i przetrze szlaki dla innych.
    - Każdy rzemieślnik będzie miał inną wyspę będą też wyspy losowe w celu uatrakcyjnienia rozgrywki rozmieszczenie pułapek korytarzy i skrzyń będzie ulegało zmianie.
    - Eventy są planowane na weekendy ale opcjonalnie będą też w tygodniu
    - Wraz z rozbudową miasta nagrody będą coraz lepsze a w eventach głównych będą też nagrody rzeczowe podane powyżej w tym temacie.
    - Niektóre eventy na życzenie graczy mogą być powtarzane
    Uwaga! na terenie miasta obowiązuje zakaz PVP jedynie będzie można walczyć na arenie turniejów rycerskich w eventach
    Uwaga ! wyspa eventowa na czas trwania eventu ma zdjęty kuboid proszę nie niszczyć obiektu robić obejść i nowych korytarzy w trakcie trwania eventu.
    Po evencie do czasu rozpoczęcia nowego kuboid jest nałożony ponownie
    Gracze łamiący zasady będą pozbawieni możliwości startu w eventach głównych miasta eventowego Gastria

No to zaczynamy pierwszy próbny event

Piekarzowi w Gastri uciekający oddział dezerterów templariuszy ukradł świeże ciasta i pieczywo które było upieczone dla mieszkańców na festyn. Prosimy wszystkich śmiałków o pomoc. Zapach świeżych wypieków poprowadzi Was do ich kryjówki całkiem możliwe że traficie też na zrabowane przez nich skarby wszystko co znajdziecie jest Wasze. Piekarz będzie o godzinie 22 i wywiesi na swoim domku przybliżone koordynaty które odczytał z zagubionej mapy w trakcie ucieczki dezerterów POWODZENIA!

W tym miejscu pojawią się koordynaty o godzinie 22. 00
    To chyba ta kryjówka

Uwaga koordynaty wyspy zostały podane

10. RaddiPL

RaddiPL Access Denied

Docenione treści:
    7
    Czekam na koordy :3
    [hr]
    zmienil bym trochę zasady... np ze uczestnicy eventu nie mogą się teleportować ani zabijać innych po dotarciu do celu... a ja jestem dalej wkurzony na ZiomekRPK bo się nie stosuje do zasad...

11. Julek_Romulek

Julek_Romulek Użytkownik

Docenione treści:
    0
    To był próbny event żeby zobaczyć co wymaga dopracowania. Są jednak gracze którzy wcale nie przeglądają forum i mimo prostych zasad wcale nie potrafią tego ogarnąć i dodatkowo zasypują masą bzdurnych pytań, zamiast przeczytać prosty post z obrazkami dla ułatwienia. Dlatego też mimo informacji o zakazie PVP w Gastri gracze jeszcze przed rozpoczęciem eventu mordowali się zamiast rozpocząć zabawę. Nie przestrzeganie zasad albo nie zapoznanie się z nimi powoduje że event staje się słaby a gracze którzy są ogarnięci tylko tracą czas i itemki. Chwilowo muszę to przemyśleć ponieważ takie podejście bardzo komplikuje nawet takie proste eventy.

12. popek713

popek713 Użytkownik

Docenione treści:
    22
    no niestety to nie francuskie serwery

13. adam104100

adam104100 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Zrób tak: postaw podłogę z tlokow , a pod nimi 100 kratek w dół i tabliczka ,,Jeden za wszystkich wszyscy za jednego'' Jakiś prostak uderzy kogoś to wszyscy papa. Jak stracą trochę rzeczy to się naucza

14. popek713

popek713 Użytkownik

Docenione treści:
    22
    oj wiesz jaki bedzie spam...

15. pat277

pat277 Użytkownik

Docenione treści:
    50
    To jest fajne

16. popek713

popek713 Użytkownik

Docenione treści:
    22
    Mistrz odkopów.....

17. pat277

pat277 Użytkownik

Docenione treści:
    50
    z ciebie jest

18. adam104100

adam104100 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Pat magiczne zdanie:

Mo*da w jądra i won stąd

19. pat277

pat277 Użytkownik

Docenione treści:
    50
    ada104100 to nie Tyralnia wiec uważaj na słowa

20. popek713

popek713 Użytkownik

Docenione treści:
    22
    Prosze o warna dla pat277 2 miesięczny odkop.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę