hejka, co wy na to, aby zebrać grupkę osób i zrobić własne CA? Wiadomo, nie będzie tak samo, ale może to jest ostatnia szansa dla CA, jeśli ktoś chce mi pomóc odbudować spawn, zajac sie plikami - zapraszam komentarze, razem osiągniemy coś lepszego niż xin. pozdro (nie, to nie żart)
Czy dobrze rozumiem, że ty chcesz założyć serwer minecraft na wzór Craftapple? XDDD Wybacz, ale wątpię, żeby przetrwał dłużej niż parę miesięcy bez niedociągnięć, niedoskonałości, bugów itp. Założenie dobrego Serwera to nie takie hop-siup. Żeby założyć serwer musisz być w stanie o niego zadbać m.in. przez: Regularne OPŁATY za utrzymanie serwera. - Wątpię, żebyś miał stałe i stabilne źródło zarobku, aby wystarczająco długo utrzymać taki serwer (Rodzice się nie liczą) Wątpię też, żeby grupa jakichś randomowych osób była w stanie Ci w tym pomóc. Zważywszy na fakt, że nie zawsze miałeś wzorowe zachowanie na Craftapple wątpię, żebyś był dobrym administratorem na swoim serwerze. Wybacz, ale jak dla mnie to kiepski pomysł.
Chcesz robic, zrób. To od ciebie zależy co zrobisz, a czego nie zrobisz, Ca które znalismy umarło, Jest max 10 osob na forum. A wiec, Rob to co uwazasz za słuszne. [Puf if pif]
idk co będziesz robił ale jak dla mnie się nie opłaca, wiele osób pewnie zapomniało o CA i znalazło sobie inne gry niż minecraft np. GTA ,LOL ,CS, Fortnut a inni zmienili serwery więc wątpie w to ,że ktoś : Powróci do MC albo Zmieni serwer : P Względem pomocy nie będzie to takie proste z randomami z internetu a szczególnie dlatego ,że możesz sobie znaleźć ekipe 5-6 osób w tym 3 osoby mogą się znać np.na budowie ,1/2 na tworzeniu pluginów a następne 2 mogą być tu tylko dlatego aby ci przeszkadzać. Musimy także myśleć o tym Jak chcesz zrobić żeby Ktoś inny niż twojej ekipy wiedział o serwerze bo jakoś musisz go wypromować , na Forum nie napiszesz "Siema tutaj spadajokej ,stworzyłem nowe CA tu macie IP" Bo zbanują ciebie i usuną ci posta : P. Musisz także pamiętać o administracji ,Może i nawet jeżeli ty pracujesz , byłbyś w stanie utrzymać serwer to Kto się nim zaopiekuje , możesz być nawet przez 8 godzin w pracy a w tym czasie serwer jest bez opieki .Randomów nie posadzisz na miejsca administracjii (sam sobie pomyśl czemu). A do tego ,jeżeli Zrobisz serwer bo nie trwa to szybko CA może znowu powstać i może być 3 razy lepsze. przy czym twój serwer bardzo ucierpi na popularności , względem tego ,że CA upada nigdy nie wiadomo , Infi coś wymyśli Ale i tak mam nadzieję ,że jeżeli CA już nigdy nie powstanie to ktoś postara się zrobić co w swojej mocy żeby chociaż w 1/4 upamiętnić CA bo przez ten czas który grałem (Od ok. 3 sierpnia do zamknięcia CA) Było git ,więc jeżeli byłbyś w stanie zapewnić to co CA przynajmniej na creativie to droga wolna ale jeżeli dodałbyś chociaż Tokeny/Jakąś serwerową walutę to serwer stanie się tym czym tysiące innych serwerów z Creativem