MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Mniej lagów dzięki usunięciu leżacych itemów :)

Dyskusja w 'Propozycje i sugestie' rozpoczęta przez użytkownika Puma_Poland, 29 Wrzesień 2014.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Puma_Poland

Puma_Poland Użytkownik

Docenione treści:
    5
    Witam, tak jak w temacie proponuję Ci Infi zainstalowanie pluginu, który usuwa co jakiś czas automatycznie itemy leżące na ziem. Np. przed usunięciem itemów pokaże się informacja "Uwaga, Itemy leżące na ziemi zostaną usunięte za 30 sekund" i tym czasie gracze będą mieli czas na podniesienie itemów. Kiedyś posiadałem sam taki plugin na swoim serwerze i naprawdę pozbyłem się lagów na serwerze. Jest to wyśmienity system na miliony leżących itemów, których nawet my nie zauważamy. Plugin ten nosi nazwę "ClearLagg" podaję link do niego, który możesz wykorzystać lub zmodyfikować/ulepszyć po swojemu (jeśli bawisz się pluginami). http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/clearlagg/ Pozdrawiam Puma_Poland :)

Reklama
  2. adam104100

adam104100 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Na kilku serwach na których grałem tak było i zdarzały sie przypadki, że kogoś zabiłem a ity znikały

3. Craftapple.pl

Craftapple.pl Administrator
    Członek Ekipy Administrator

Docenione treści:
    589
    Itemy same znikają po bodajże 5 minutach. Clearlag to najgorsze zło jakie może być, co kilka minut usuwając itemy na wszystkich światach, powoduje pulpitacje serca serwera, czyli procesora :D

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę