Jak będzie serwer w opcji numer trzy to nie ogarniesz. Do tego typu serwerów potrzebna jest całkowicie inna Ekipa.
Według mnie powinny być nopremki ale tylko zeby ta weryfikacja byla bo ten numer 3 to totalne zamieszanie bedzie
Moim zdaniem Panowie wyżej mają rację. Opcja 2 jest najlepsza ze względu na aktualną ilość Graczy dziennie - "stypa"
Opcja 2 miała być dzisiaj, niestety okazało się że nie da się ręcznie rejestrować kont, albo trzeba rejestrować również graczy premium. Prawdopodobnie uruchomimy opcję 3, przynajmniej na razie.
Nie głosuje bo wszystkie opcje mi się podobają albo i żadna nie podoba. Zawsze jest coś z coś. "Serwer tylko dla graczy premium": + Teraz jest zauważalnie spokojniej na serwerze. - Ilość graczy jest mniejsza. "Konta no premium z weryfikacją": + Gracze będą zweryfikowani - cokolwiek to oznacza. - Kto to będzie sprawdzał, czyżby kolejne pole do nadużyć? - Niby kompromis ale kompromisy są złe. Trochę podobne do świnki morskiej. "Możliwość rejestracji dla każdego (/register) jak zawsze, bez weryfikacji, ale bez nicków premium": + Prawdopodobnie więcej graczy, i swobodny dostęp zawsze się ceni. - Więcej oszustów, spamu, bałaganu. Tak jest najlepsze rzeczy, które pamiętamy i do których chcemy wracać, dzieją się lub robimy je często przypadkiem, staranne planowanie często przegrywa i czujemy niedosyt. Ale to tylko moje zdanie.
Generalnie Waldemar ma rację, wszystkie opcje mają swoje plusy i minusy. Jednakże opcja z włączeniem graczy NoPremium może sprawi, że serwer zacznie zarabiać na siebie i przyciągnie graczy. Można ustawić limit kont do zarejestrowania na dane ip, jednakże niestety ktoś może mieć zmienne ip więc to nie rozwiąże syfu, który wejdzie w życie w czasie serwera dla wszystkich. Może ogarnięcie administracji byłoby jakimś rozwiązaniem, chociaż to też nie wiadomo w jaką stronę pójdzie... Nie wiem, serwer aktualnie dla wieku osób staje się nudny. Lepiej zaryzykować i wpuścić osoby bez premium, co będzie to będzie.
Zweryfikowane konto no-premium można praktycznie traktować jak konto premium więc ja nie widzę żadnych minusów, poza czasem który administracja musi poświęcić na weryfikację. To najlepsza opcja moim zdaniem