MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Czy działki się zrestartuje?

Dyskusja w 'Pytania i Problemy' rozpoczęta przez użytkownika Spring_Bonnie, 15 Marzec 2016.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Spring_Bonnie

Spring_Bonnie Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Witam zwiem się _Vezmox_.Przyszedłem z pytaniem mianowicię Creative'a.Czy jeśli aktualizacja 1.9 (czy jeśli się powiedzie zgodnie z planem) nasze działki na serwerze Creative zostaną zrestartowane? Z poważaniem _Vezmox_

Reklama
  2. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Wydaje mi się, że działki na cv zostaną w stanie nienaruszonym : )

3. mati1x1

mati1x1 Użytkownik

Docenione treści:
    2
    Działki na aktualizacji 1.9 Nie będą Naruszone. Będą takie same jakie były.
    PS. Możliwość redstone na serwerze ! :)

4. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Mam nadzieję, że zostaną usunięte.
    Nowa Edycja, to jest to co tryb Creative potrzebuje od dawna.

5. Craftapple.pl

Craftapple.pl Administrator
    Członek Ekipy Administrator

Docenione treści:
    589
    Ale po co nowa edycja dla CR? :p

6. ThreeEyedMaster

Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Bo jest syf, kiła i mogiła. Kilka tysięcy opuszczonych działek. Dzieciaki mieszkające kilometry od Spawnu i od siebie nawzajem.
    Wprowadzenie nowej wersji MC byłoby dobrą okazją do rozpoczęcia Nowej Edycji.

7. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    322
    Nie usuwaaać! Moje działki są zbyt piękne!

Reklama
  8. Gabi48

Gabi48 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Ja także jestem za wyczyszczeniem działek, a nowa wersja to wspaniała okazja.
    Tylko jest jeden problem... Zapewne zbierze się grupa buntowników i pojawią się niechciane strajki... Tak, czy tak, jestem za pozbyciem się tego chaosu :)

9. DoktorJack

DoktorJack Użytkownik

Docenione treści:
    0
    To tak trudno wykonać nową edycję na platformie Creative?

10. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Nie trudno, ale trudno jak widać pousuwać działk widmo osób, które nie logowały się od dłuższego czasu. Nikomu z administracji nie chce się latać po Creative i szukać takich działek. Niestety, pójście na łatwizne pozwoli zachować czystość na serwerze w ciągu kilku kliknięć, jednak skrzywdzi tym samym gro osób, które po resecie utraci efekty często wielodniowej pracy. Wiele budowli będzie już nie do odzyskania. Moim zdaniem czystość na CR można odzyskać tylko tak jak to się dzieje z działkami na survival. Ktoś zgłosi, 20 dni nie logowania, usuwanie.

11. ThreeEyedMaster

Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Proszę Cię...

Po pierwsze od siedmiu miesięcy "brzydkie i opuszczone działki" są sukcesywnie usuwane gdy tylko ktoś zgłosi, iż w jego okolicy taka się znajduje. Nie ma sensu usuwać innych, bo wtedy nowi Gracze korzystający z automatycznego przydzielania działek dostawaliby działkę gdzieś pośród starych działek, które niekoniecznie tętnią życiem. Te działanie wymaga rozwagi.

Po drugie nie zgodzę się z Tobą, iż rozpoczęcie Nowej Edycji to pójście na łatwiznę. Według mnie jest to naturalna kolej rzeczy. Podobnie do map/światów z innych trybów mapa/świat Creative też się zużywa. Też ma swoje granice po przekroczeniu, których przestaje być atrakcyjną przygodą i zaczyna przypominać toczony jakimś choróbskiem organizm chylący się ku upadkowi.

Po trzecie budowle będą nie do odzyskania ? Skrzywdzone osoby ? Co Ty pleciesz. Widziałeś może Nowe Edycje na Survivalu albo Vanilii ? W porównaniu do nich "odbudowa" Creative to pikuś.

Pozdrawiam,
    ThreeEyedMaster - ten któremu się chce.

12. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Oj, Three za bardzo wziąłeś do siebie moją wypowiedź. Nikomu niczego nie zabraniam, nie krytykuje. Wyrażam swoje zdanie i możliwe, że nie wszyscy się z nim zgodzą. Możliwe też, że ta moja opinia nie ma sensu.

Sam nie mam działki na CR, a przynajmniej nic tam za bardzo nie buduję. Ale starałem się wczuć w to jakbym jednak miał coś stracić po restarcie.

Zrobicie jak uważacie,
    Pozdrawiam.

13. adeluna7

adeluna7 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Niestety nie popieram :/ Mam na swojej działce sporo budowli, nie chcę przechodzić przez budowanie ich raz jeszcze :/. Czasami mam dziwne przeczucie że moja cała praca pójdzie na marne :/ Jeżeli byłaby możliwość usunięcia działek z których NIKT nie korzysta, a są zajęte, to chyba mogłoby być :)

14. Tomek456

Tomek456 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Ja jestem za resetem I Nic nie dodaje

15. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    322
    Wy to dziady jesteście. Co z tego, że te nie wiadomo ile opuszczonych działek zniknie, jak znowu zaczną się pojawiać? Tak będą i tak będą, a usunięcie działek może tylko odrzucić starych graczy od serwera.

16. ThreeEyedMaster

Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    CharmingFlame jeszcze nigdy nie słyszałemo opuszczeniu serwera przez starych Graczy z powodu wprowadzenia nowej edycji. Nigdu.
    Przecież takich Graczy nie trzymają tutaj jakieś budowle tylko inni Gracze i wytworzone pomiędzy nimi relacje.

17. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Widzę lęgnący się powoli spór. Fajnie by było, gdyby w tym temacie wypowiedziała się osoba decyzyjna w tej sprawie. Craftapple.pl proszony o zabranie głosu :D

18. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    322
    Three, już teraz źle się dzieje. Gracze przemęczyli miesiące, żeby coś zbudować (w tym ja). Raczej mają prawo się zbuntować. Jeśli creative opustoszeje, na survivalu nie będę wam więcej pomagać ;]

19. _Zielony_

_Zielony_ Głupek

Docenione treści:
    41
    Pomyśl o dzieciach, które długo budowały konkursy skinów albo fnafy. XDDD

Nie widziałem, żeby ktoś narzekał na creative. Działek starczy dla każdego.
    Gracze na cv raczej nie są przychylni do robienia nowej edycji. Niby nic nie stracą, bo to creative, ale też nic nie zyskają. Ewentualnie opuszczone działki znikną. One są i będą, więc tworzenie nowej edycji ma mały sens. Brzydkie/nieużywanie działki są zgłaszanie przez osoby, którym one przeszkadzają.

20. lucklucky10

lucklucky10 Były ViceAdmiηistrator. STUDENT PRAWA
    Zasłużony

Docenione treści:
    309
    Skoro jest tyle głosów za i przeciw, powinna zostać wprowadzona ankieta na ten temat a w niej zawarte proste pytanie: Czy jesteś za tym by wprowadzić nową edycję Creative? oraz banalne odpowiedzi: tak lub nie.
    To chyba jedyne dobre i demokratyczne wyjście z tej sytuacji. Niech gracze sami zdecydują.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę