MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

dopuszczalna ilość bytów na działce

Dyskusja w 'Pytania i Problemy' rozpoczęta przez użytkownika jacold, 30 Styczeń 2017.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. jacold

jacold Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Witam serdecznie,
    pytanie najprawdopodobniej do administracji , ale jak ktoś zna odpowiedź to niech się nie krępuje :)

Sprawa dotyczy serwera Survival

Jaki jest limit istot na działce , jak to jest określone ?

Zauważyłem znikanie pigmanów które mnie gonią , po pewnym ( krótkim ) czasie ich liczba spada do około 8.

Jednocześnie zniknęli osadnicy , ale tym razem szczęśliwie to nie taki problem jak ostatnio, bo nie wszyscy z działki tylko taka banda wolnych elektronów która się zbijała z niewiadomych przyczyn w jedną zgraję.

Tak więc to nie jest post o znikających (ponownie) wieśniakach ale o dopuszczalnej ilości bytów na ... no właśnie na co ? na blok ? na działkę ?

Proszę o odpowiedź abym w nowej edycji wiedział jak działkę ustawić.

Reklama
  2. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Limit ustalany jest na Chunk czyli część świata gry o wymiarach: Długość i szerokość 16 bloków, wysokość 256 bloków, razem 65 536 (16 bitów) bloków.

Wielkość/Wysokość limitu ustalana jest zależnie od wydajności serwera. Dlatego też, skoro Twoje pytanie dotyczy Nowej Edycji, nie bardzo możemy Ci w tej chwili podać konkretną wartość.

Jak już wspominałem, w tej chwili jest o wiele za wcześnie na jakąkolwiek deklaracje ze strony Administracji.
    Cała Sieć Serwerów CraftApple, jest w tym momencie projektowana od zera. Krok, po kroku zamykane są kolejne tematy. Ale to cały czas "praca w toku".
    Wszelkie konkretne informacje pojawią się w temacie Ważne 8 edycja serwera Survival, 3 edycja serwera SkyBlock, 3 edycja serwera Creative.
    Jednocześnie jak najbardziej zachęcam Was do dyskutowania o tym, co chętnie zobaczylibyście na Nowych Edycjach CraftApple.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę