Witam, ostatnio na serwerze sky block padło pytanie: "kto chce drop ze stona" było naprawdę dużo głosów na tak więc dlatego tutaj piszę. Nie chodzi mi o to żeby z każdego stona wypadał blok diamentu ale o to żeby raz za czas coś wypadało. Co o tym sądzicie?
Oczywiście drop może być podobny do tego co był na poprzedniej edycji survivalu. I tak jak powiedział Kruku po coś te stoniarki są.
Proponowałbym zrobić "Twardy" licznik dropu. Tzn. Po wykopaniu np. 31 klocków stone następny jest losowany wg ustalonego licznika szans na drop jakiegoś minerału. (np. diax 5% węgiel 50% itd.) Potem przez kolejnych 31 klocków powinno być 0 (zero)% szans na kolejne losowanie minerału i dopiero przy następnym kolejne losowanie. Dodatkowo, kilof ze szczęściem powinien zwiększać ilość wypadających itemów, a nie szanse na lepszy drop. Oto moja wizja. Nie za łatwo, ale też i nie za trudno.
Oczywiscie jestem za Świetny pomysł, tylko najlepiej, aby nie wypadało tak bardzo często. Mega drop nie pasuje do Sky Blocka
Jestem ZA, ale jak poprzednicy - z bardzo małym dropem. Gracz nie musiałby wtedy kupować minerałów ze sklepu.
Pomysł banalny, ale czy się przyda- oczywiście! Jak najbardziej za, ale tak jak napisały osoby powyżej, drop będzie np. po wykopaniu 35 kamienia. I raczej wolę, byśmy nie liczyli na to, że co powiedzmy 10 kamienia będzie diamencik. Sądzę, że dobrze by było gdyby ta mała sprawa byłą rozpatrzona, bo tak niewielki pomysł może zmienić dużo, zwłaszcza, gdy zwykły użytkownik nie ma dostępu do ,,wyspy surowcowej", bo nie ma zakupionego vipa, dlatego jestem jak najbardziej na tak.