MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Forum

Dyskusja w 'Propozycje i sugestie' rozpoczęta przez użytkownika RoyalSteve, 3 Luty 2017.

1. RoyalSteve

RoyalSteve Użytkownik

Docenione treści:
    283
    Heh nie sądziłem że to zrobię.

Chciałem zaproponować pewną propozycję na forum. Ewentualnie chodzi mi o boty. Rejestrują się ustawiają jakieś awatary i po 3 minutach wychodzą i nie wracają. Ale jednego nie robią. Nie ustawiają niedostępnego statusu. Propozycja polega na tym że po np. 3 miesiącach konta będą usuwane. Można to zaplanować na przyszłość. Wyjątkiem będą ludzie którzy ustawią status niedostępny.
    Oj wiem oj wiem zły pomysł, ale wystarczy pomyśleć ile tych botów zniknie. Można resetować licznik odliczania ile zostało do usunięcia konta albo wchodząc po prostu albo jakąś funkcję się doda.
    Pozdrawiam serdecznie. ;)

Reklama
  2. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    322
    Z jednej strony ma to sens, bo przez boty są przekłamane statystyki, a zawsze znajdzie się idiota, który w te ich linki kliknie.

Z drugiej strony wątpię, żeby komuś się chciało ustawiać status niedostępnego, szczególnie jakby ktoś niby kończył sobie z serwerem, po 4 miesiącach stwierdza, że jednak pogra, a tu d., konto na forum zniknęło.

Poza tym co stałoby się z postami i wątkami napisanymi przez jakieś konkretne osoby, które mogą być już od dawna nieaktywne, a spisane przez nich treści mają sens?

IMO lepszym rozwiązaniem problemu botów byłaby weryfikacja przez wyznaczonych do tego ludzi i manualne kasowanie kont, chociaż pewnie i to by nie zadziałało. W końcu komu by się chciało patrzeć na listę użytkowników forum i kasować wszystkie te setki/tysiące profili o gablotach wiszących czy stojących?

Bezpośrednio co do pomysłu jestem na nie.

3. popek713

popek713 Użytkownik

Docenione treści:
    22
    Manualne kasowanie kont XDDD Administracja tutaj jest zbyt leniwa na to

Poleć tę stronę