MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Inevara

Dyskusja w 'Rekrutacja na pomocnika | Ekipa' rozpoczęta przez użytkownika Inevara, 4 Styczeń 2017.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    322
    Imię: Senka

Dokładny nick w grze: Inevara

Ile czasu dziennie przebywasz w grze, oraz na których serwerach najchętniej: W ostatnim czasie zaczęły wracać moje stare terminy aktywności, ergo parę godzin dziennie mogę poświęcić, jednak z reguły nie przed 17.00. Grywam głównie na serwerach creative i survival.

Data urodzenia: 20 grudnia 1999r.

Przybliżona data rozpoczęcia gry w Minecraft i wersja: Według pradawnych przekazów okolice 2011-2012 roku, wersja około 1.2.3.

Przybliżona data rozpoczęcia gry na Craftapple: Okolice lipca/sierpnia 2015 roku.

Czy kiedykolwiek byłeś/aś karany/a na serwerze gry lub forum: Jeden ban za nieumyślną reklamę, będącą w istocie próbą wsparcia ekipy w spełnianiu obowiązków, dwa ostrzeżenia sprzed ponad roku za nieukrycie adresu serwera w skardze, jedno ostrzeżenie za naruszenie zasad netykiety. Bywa, a czasy się zmieniają.

Co chciałbyś/chciałabyś zmienić na Craftapple: Pewnie to samo, co niejeden inny gracz przede mną i po mnie by chciał- opanować jakoś element toksyczny serwera, pozwolić graczom cieszyć się przyjemną, niezakłóconą niegodnym zachowaniem czy słownictwem grą, jednak natury ludzkiej nie zmienimy. Spróbować warto. Jeśli chodzi o jakieś mechaniki serwera (nie licząc tych natury sprzętowej), na chwilę obecną nie czuję potrzeby zmian.

Jakie uprawnienia i obowiązki posiada pomocnik: Uprawnieniami, rzadziej (jeśli w ogóle) zwanymi narzędziami spełniania obowiązków, są dwie komendy- /kick <nick> <powód> i /mute <nick> <czas trwania>- służące kolejno do wykopywania gracza z serwera i wyciszania gracza zgodnie ze wskazaniami regulaminu. Poza tym wypowiedzi pomocnika nie podlegają cenzurze czy zabezpieczeniu antycapslockowym, czego jednak nadużywać się nie powinno. Wspomnianymi obowiązkami są: pilnowanie zachowania graczy na chacie, udzielanie graczom wsparcia w postaci wiedzy na temat działania mechaniki serwera, pozostawanie do dyspozycji osobom na wyższych szczeblach hierarchii ekipy i administracji, godna reprezentacja ekipy, bycie dobrym wzorem dla graczy, egzekwowanie zasad spisanych w regulaminie.

Dlaczego chciałbyś/chciałabyś zostać pomocnikiem: W sumie zostało to po części opisane w punkcie o zmianach na serwerze, jednak to nie wyczerpuje całości moich przemyśleń. Rozumiem, że pewne osoby na wyższych szczeblach "władzy" mogą mieć do mnie urazę, jednak wiedzcie, że czas płynie, wszystko się zmienia. Poznajemy nowych ludzi, sami się zmieniamy (do tego jeszcze później wrócę). Kto chciałby próbować poznawać nowych ludzi w klockach w otoczeniu toksycznej czy po prostu nieodpowiedniej społeczności? Chcę chociaż spróbować zapewnić graczom możliwość spokojnej, przyjemnej gry. Chcę wstąpić w szeregi ekipy nie po to, żeby ułatwić robotę ekipie i administracji. Nie chcę na siłę mieszać się z ekipą i administracją, bo "mają fajne rangi", "bo wszyscy będą mnie wtedy lubili". Składam to podanie dla graczy. Dla wszystkich tych, którzy doceniają wartość przyjemnej, pokojowej gry, a którzy niekoniecznie mogą jej zaznać. No ale mam też w sobie ten odruch, potrzebę pomagania, ale rozumiem, że to akurat mogę robić i bez rangi.

W jaki sposób załagodzisz powstałe konflikty: Sposoby swoje mam, martwić się o to nie musicie. Mogę was jednak zapewnić, że nie przysporzą wam one żadnych problemów i nie dojdzie do naruszenia regulaminu czy psychiki graczy w konflikcie. Rozmowa w odpowiedni sposób wszystko załatwi, a muzyka łączy ludzi.

Czy posiadasz umiejętność współpracy z ludźmi: Rok "pracy" z wami. Miesiące gry w Warframe- gry kładącej spory nacisk na współpracę. Lata pracy w szkole. Te trzy przykłady- w teorii mało, jednak jakże był ten czas bogaty w doświadczenia. Na ich podstawie myślę, że mogę posunąć się do stwierdzenia, że nie mam szczególnych problemów ze współpracą, mimo że preferuję działanie w pojedynkę.

Opisz swoją osobę: Na imię mi Senka. Jak pewnie wielu się domyśla, nie jest to imię prawdziwe. Wybaczcie, ale według moich poglądów nie każda informacja powinna być tak lekko upubliczniana. Byle komu imienia nie podam, a już na pewno nie stronie internetowej, na którą może wejść byle randomowy CJ, kliknąć w podanie i już wszystko wie. Wybaczcie tę drobną nieszczerość. Wracając, lat mam 17, uczęszczam do klasy drugiej liceum ogólnokształcącego. Nie sądzę, żeby szczególnie ważnym, szkodliwym faktem było moje schorzenie, w pewnych kręgach uznawane za niedorozwój pewnych sfer psychiki. Przeciwnie wręcz, pozwala mi to na skuteczniejsze wypełnianie obowiązków, czego mogliście doświadczyć przez rok mojej obecności na serwerze w charakterze członka ekipy. Będąc w temacie mnie jako członka ekipy- pamiętacie zapewne trochę burzliwy moment mojego odejścia. Może to negatywnie wpływać na wasze zdanie o mnie. Wracam tu do tematu mijającego czasu, poznawanych nowych ludzi. Widzicie, mnie też dotyczy zjawisko zmian zachodzących z czasem, zdarzyło mi się też poznać pewną osobę. Osobę, która jest mi wsparciem, jest dla mnie w pewnym znaczeniu ważna. Osobę, która pozwoliła mi otworzyć nowe rejony świadomości. To jest podstawa, na której wysuwam stwierdzenie, że w razie przyjęcia nie będziecie musieli się obawiać szczególnych nieprzyjemności z mojej strony czy moją osobą spowodowanych. Mogę was zapewnić, że nie pożałujecie, jeśli dacie mi tę szansę. Znacie moje skłonności do wyrażania własnego zdania. Własnego zdania, które nie opiera się w całości na czyichś stwierdzeniach, staram się podążać własną ścieżką. Dla dobra ekipy mogę postarać się wyrażanie swego zdania ograniczyć. Staram się zachowywać neutralność, ponoć nie grzeszę głupotą, a i pamięć mam nieprzeciętną. Można było też zauważyć przez pewien czas, że potrafię radzić sobie z sytuacjami niejasnymi, trudnymi. Jestem raczej osobą pokojową, nie jestem w stanie być przez dłuższy czas w negatywnych relacjach z innymi, nie umiem się poważnie gniewać na ludzi. Bywają jednak niezwykle rzadkie sytuacje, kiedy możliwe jest wyprowadzenie mnie z równowagi, efekty z reguły nie są zbyt przyjemne, jednak od niedawna i to potrafię opanować. Co do innych negatywnych cech, brak empatii nie powinien szczególnie przeszkadzać w wypełnianiu obowiązków, a niepochlebne poglądy na pewne kwestie, jak zostało wspomniane wcześniej, też mogę starać się ukrywać. Jeśli wierzyć przekazom innych graczy, moje podejście do świata czy metody działania są dość niekonwencjonalne. Nie wiem, jak to dokładnie odebrać, jednak myślę, że niekonwencjonalność może być dobrą odskocznią od codzienności. Dobra, etap opisu cech mamy za sobą, przejdźmy do tego, co jest w podaniach popularniejsze- zainteresowania. Z racji już i tak dość rozbudowanego tekstu opiszę to skrótowo- S.T.A.L.K.E.R., wielkie bum-bum w Czernobylu, metal-muzyczka, literatura współczesna, gry komputerowe typu Warframe, Metin2, League of Legends (w sumie tutaj też po części macie poparcie na twierdzenie o współpracy).

Określ swoją dyspozycyjność: Najczęściej będzie można się ze mną skontaktować dopiero od godziny 17, możliwymi kanałami łączności są TeamSpeak i Steam, ewentualnie Skype czy GG, jeśli wersja przeglądarkowa jeszcze działa. (drobna poprawka: od godziny 17 z reguły do godzin nocnych)

Umotywowanie podania: Aktywność ekipy się zmienia, a ostatnio widuję przypadki, kiedy członek ekipy jest potrzebny, jednak akurat go nie ma. Mogę wesprzeć was w uzupełnieniu tych dziur w harmonogramie. Pamiętajcie, główną motywacją dla mnie jest tutaj dobro graczy, nie wygoda tych, których będę wyprzedzać w pisaniu komend czy odpowiedzi. Uwierzcie mi, czas zrobił swoje, można mi zaufać, nie zawiodę was jak w październiku. Jeśli podanie zostanie przyjęte z akceptacją ze strony administracji, powrócę do was jako osoba dojrzalsza, z lepszym pojęciem świata, a przede wszystkim mniej szkodliwa. Część graczy mnie tu zna, wiedzą, jak potrafię pomagać. Tak przy okazji, nie widzę do tego żadnego lepszego punktu, jak będziecie podanie zamykać i napiszecie o niejawnym głosowaniu, moglibyście choć spróbować odejść od wyklepanych, kopiowanych regułek? Nie jest to koniecznością, ale pokażcie, żeście ludźmi, a nie tak, jak młodsza część społeczności pewnie sądzi, maszynami zarządzającymi.

Proszę o uchylenie punktu regulaminu traktującego o powrocie do ekipy byłego członka.

Reklama
  2. Pysiaczkowa

Pysiaczkowa Ta której nikt nie lubi

Docenione treści:
    11
    Jestem na TAK ponieważ:
    -Gdy Inevara odszedł serwer się sypie widać to bardzo. Niektórzy nowi pomocnicy to _superliwia_v2. Ten o to człowiek znowu by przywrócił serwer do normalnego funkcjonowania.
    -Sama widzę gdy jestem na serwerze ktoś się wyzywa/kłóci a nie ma nikogo z ekipy czy administracji. Tutaj kontakt jest prawie cały czas.
    -Posiada swoje zdanie które ciężko jest raczej zmienić to jest prawie że niemożliwe. Strasznie uparty gość ;p Raczej nie zmienia zdania jak połowa osób którzy podlizują się ekipie przy pierwszej lepszej okazji.
    -Szczery bardzo.
    -Nie wyzywa graczy tylko stara się im wszystko na spokojnie wytłumaczyć. Spokój i cierpliwość to podstawa ;D
    -Miły bardzo ale nie pozwoli sobie wejść na głowę
    -Nie kłamie co jest bardzo ważne. Można mu ufać wiem co mówię ;3 .
    -Ogólnie super pozytywny gość ^^
    -Ojejku tak się rozpisał że omg :eek:
    -Może ekipa i administracja nie przepada za Inevarą ale myślę żeby kierować się dobrem dla serwera a nie tym czy lubi się wybraną osobę czy nie.
    -Był moderatorem zna się na rzeczy
    -Długo gra na CA
    -Trudno go wyprowadzić z równowagi (Niestety, próbowałam wiele razy nie wyszło;-; )
    -Wszyscy robią błędy. Każdy powinien dostać drugą szansę według mnie.
    -Ogólnie mam nadzieje że pozytywnie zostanie rozpatrzone to podanie ^^
    -Powodzenia!

(Wybaczcie mi nie umiem pisać swoich opinii jakoś pięknie)
    (Tak odpowiedź skopiowana z tamtego podania, parę punktów dodałam)

3. lucklucky10

lucklucky10 Były ViceAdmiηistrator. STUDENT PRAWA
    Zasłużony

Docenione treści:
    309
    Zamknięte na czas niejawnego głosowania Administracji o możliwości dopuszczenia kandydatury powracającego Pomocnika.
    Maksymalny czas oczekiwania na wynik głosowania 24 godziny od teraz.

4. lucklucky10

lucklucky10 Były ViceAdmiηistrator. STUDENT PRAWA
    Zasłużony

Docenione treści:
    309
    Administracja nie zdecydowała się na uchylenie §9.Pkt.8a Regulaminu.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę