Witam wszystkich serdecznie! Chciałbym przedstawić wam kilka moich propozycji dotyczących zmian lub ulepszeń na serwerze. Zacznijmy od pierwszego, co wpadło mi do głowy! Rozbudowanie miasta! Tak właśnie. Myślę, że warto by było rozbudować miasto, czyli teren chroniony cubboidem wokół miejsca spawnu. Mówiąc "rozbudować" mam na myśli o powiększenie go (wiem, wiąże się to ze zniszczeniem działek wokół niego. Ale na to zawsze znajdzie się jakiś sposób. Jak to się mówi, dla chcącego nic trudnego!), dodaniem takich rzeczy jak aleja dla VIPów i SuperVIPów - tereny działkowe o wyznaczonej wielkości, dla VIPów mniejsze, dla SuperVIPów natomiast większe. Drugim pomysłem, na ulepszenie miasta byłby parkour, tor przeszkód, na których końcu czekałaby drobna nagroda. Im większy stopień trudności, tym lepsza niespodzianka pod koniec. Można by było zrobić też trzciniarnie, kaktusiarnie, grzybiarnie itp. - chyba każdy wie o co chodzi, nie muszę tłumaczyć. Jeszcze inna rzecz jaka wpadła mi do głowy, to pomniki administratorów serwera, miejsce, w którym każdy gracz będzie mógł postawić swoją głowę/tabliczkę z podpisem, oraz tak zwaną kapsułę czasu (dla niedoedukowanych polecam wygooglowanie tej nazwy). Oprócz tego, można by "ożywić" trochę miasto, nadając mu przyjemnego dla oka wyglądu i fajnego klimatu. Teraz jest takie zimne, według mnie niefajnie się po nim chodzi. Kilka fontann, ozdobnych budowli, lamp, ławeczek itp. od razu sprawiłoby, że wyglądałoby dużo lepiej. Kolejną propozycją jest dodanie na serwer rangi, która odpowiadałaby za porządek w takich miejscach jak piekło, kres, okolice poza spawnem. Mam na myśli równanie terenu, zalepianie dziur, niszczenie tak zwanych kloców z dirta i cobbla, sadzenie nowych drzew, wycinanie latających koron itp. Ale także byłyby odpowiedzialne, za przegląd działek niedaleko spawna, które są aktywne, a które nie. Jeśli od dłuższego czasu nie były aktywne, osoba nadzorująca zgłasza to do admina, a ten stawia tabliczkę z upomnieniem dla gracza, żeby zgłosił się czy nadal aktywny jest na serwerze. Jeśli nie będzie odpowiedzi przez dłuższy czas, działka zostaje równana z ziemią. Dzięki za przeczytanie, czekam na wasze opinie. Pozdrawiam.
niszczenia dzialek by nie bylo bo starczy je powycinac worldeditem i poprostu przesniesc w dogodne miejsce wizualne aspekty nooo przydaly by sie nawet ;p a farmy kaktusow itd to neich se ludzie samo robia , nie mozna im wszystkiego dac na wejscie ;p a restarty map robia chyba nawet viceadmini ;p