Witam od wczoraj zaczałałem tez korzystać również z tego trybu gry wyspy. Jednak z tym trybem gry wiąże się wiele pytań i obaw o wyspę. 1. Czy gracze obcy za pomocą komendy lub elitry moga w wymieniony sposób dostać się na cudzą wyspę i okradać inni. Bo tu nie ma cuboidow. 2. Czy w wpadniecie w próżnię to oznaką utraty itemów bez zjedzenia jabka życia. 3. Czy w tym trybie też działają komendy tpa. I można kogoś ściągną na swoją wyspę by jakis gracz zabił właściciela i okradł go. 4. Jak odległe są wyspy od innych. 5. Czy można mieć więcej niż jedna wyspę. 6. Czy można też w tanio sposób pozyskiwać surowce np. Ziemia, piasek oprócz kupowania. Ja pozyskiwanie jedzenia z świń.
Witaj, Wnioskuję, że chodziło Ci o tryb SkyBlock. 1. Mogą dolecieć ale nie mogą otwierać skrzyń, drzwi itd. dopóki dany właściciel wyspy im tego nie udostępni w ustawieniach zabezpieczeń wyspy. 2. Tak, jeśli spadniesz - zginiesz i stracisz swoje itemy, które masz przy sobie. 3. Tak, działa teleportowanie. Jak już powiedziałem, właściciel wyspy musiałby zmienić zabezpieczenia początkowe wyspy aby ktoś mógł go okraść. 4. Mniej więcej ~400 kratek. 5. Nie, nie można. 6. Tego pytania nie zrozumiałem, rozwiń je.