MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[Mini poradnik] 5 sposobów dla gracza SkyBlock (Na bycie oszczędnym). Part II

Dyskusja w 'Hydepark' rozpoczęta przez użytkownika RoyalSteve, 6 Kwiecień 2017.

?

Podobał się poradnik?

1. Taak! :D

1 głos(ów)
    50,0%
  2. Bardzo dobry daję 2/10

0 głos(ów)
    0,0%
  3. Moje oczy krwiawią

1 głos(ów)
    50,0%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. RoyalSteve

RoyalSteve Użytkownik

Docenione treści:
    283
    Chcieliście drugą część (btw chciała tylko jedna osoba) no to ją macie.

Na start odpowiem na bardzo interesujące pytanie (i tak jesteś głupi, Royal)

A więc już odpowiadam. W tytule zastosowałem na bycie oszczędnym, aczkolwiek w pierwszej części tego nie zrobiłem. Objawiało się tym, że nie chciało mi się patrzeć, czy oby wszystko jest okej. A teraz proszę napisz czy gdzieś nie popełniłem błędu w tym poradniku
    ( ͡° ͜ʖ ͡°).

No to lecimy.

1. Ja chcę ozdobić wyspę - Sposób dla takich projektantów ogrodu. Jak zdobyć kwiatki i pnącza? Uwaga! Idea by Kruku.

Kwiatki- kliknij PPM trzymając w łapce mączkę kostną na trawę, a matka natura da ci moc kwiatków.

Pnączą- Posadź sadzonkę tropikalnego drzewa i nawalaj w niego PPM trzymając w łapce mączkę kostną. Polecam również mieć biom tropikalny.

Uwagi specjalne​

Koteczki, koteczki ( ͡° ͜ʖ ͡°)

2. AntySkrzynkowe porządki - Znowu nie pamiętasz gdzie położyłeś siekiery? A może ci potrzebny blazerod do stworzenia słupka endu? Tutaj uproszczę ci poszukiwania rzeczy w skrzynkach. Przy każdej z nich postaw ramkę na przedmioty a w nich, dany przedmiot, który będzie reprezentował daną kategorię. Na dodatek można pozmieniać nazwy w kowadle, aby było też widać nazwę kategorii, kierując celnik na dany przedmiot w ramce.

Uwagi Specjalne

Tańszą wersją tego sposobu są tabliczki. Sposób raczej jest już znany.

3. To je śmietnik - Oj chyba nie chcesz robić sobie bałaganu w skrzynce. Najczęściej do skrzynki są wpychane głowy zdobyte podczas walk na arenie. No i nareszcie nadchodzi czas, że musisz je wyrzucić. No ale nie będziesz stać na krawędzi wyspy z ryzykiem, że cię szkielet zastrzeli. Więc musisz wymyślić śmietnik. Najbardziej korzystny jest taki, że kładziesz netherrack i podpalasz go. Koniec z bałaganem!

Uwagi Specjalne

Najlepiej to pal natychmiast główki. Oczywiście te bez skina.

4. Stowniarkowy lifehack - Chyba każdy z was zna definicję lifehack. A więc zobaczcie w jaki sposób oszczędzić sobie czas, który inaczej by się przeznaczało na nudne siedzenie i kopanie kamienia. Co takiego potrzebujecie?
    Wytrzymały kilof (Zalecany enchant 5/3 + silk touch), 5-kratkowy pas poziomy lub pionowy stowniarek i taśma klejąca. Kierujecie celnikiem na stone, nieruszając celnika z miejsca przyklejacie taśme klejącą tak, aby obwodziła myszkę. Pamiętajcie też, aby nie było luzu. Wróć za pół godziny i ciesz się bogactwem, jaki ci daje cobel.

Uwagi specjalne

Zajrzyj czasem jak się miewa wytrzymałość kilofa. Dodatkowo umieść koło stowniarek leje.

5. Diamenty, diamenty! - Sposób przydatny, kiedy zdobywasz jakąś część zbroi, ale nie ma zbytnio dobrych enchantów. Można rozłożyć i odzyskać np. diamenty, aczkolwiek jak jest słaba wytrzymałość to mało dostajesz diamentów. Jak temu zaradzić? Dodaj w kowadle do takiej zniszconej części zbroi 1-3 diament(y) i rozłóż. Będziesz się cieszyć większą ilością diamentów, jaki ci da ten sposób.

Uwagi specjalne

Nie wiem, czy coś takiego działa, ale raczej powinno zadziałać.

------------------------------------------
    Dzięki za przeczytanie tego poradnika. Dodatkowo przygotowałem dla was...

Ciekawostka!​

Aby w pełni zasilić zaklęty stół, potrzebne jest tylko 16 biblioteczek.

Wypisz błędy do poprawienia i dodaj głos do ankiety!

Pozdrawiam,
    RoyalSteve

Reklama
  2. Rapstak

Rapstak alternatywka nr1

Docenione treści:
    24
    Cześć!
    Jak dla mnie jest to całkiem spoko poradnik, aczkolwiek według mnie jest on mały i mało pomocny, gdyż zawarte w nim informacje są już chyba przez większość graczy znane. Oczywiście niektóre punkty. To o diamentach i kamieniach to nawet niezłe :).

Co do śmietniczka - można zmniejszyć ryzyko podpalenia się!. Wystarczy zamiast ognia stworzyć kaktus. Ma on podobne działania (niszczy przedmiot) i jest o wiele bezpieczniejszy!

+1 reputacji za poradnik ^^

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę