MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Parę sugestii

Discussion in 'Propozycje i sugestie' started by Inevara, 28 June 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Witam forumowiczów. Mam parę propozycji dotyczących serwera.
    Zacznę od propozycji na Survival:

1. Podejrzewam, że nie tylko mnie boli oglądanie błędów ortograficznych. Ten konkretny błąd boli mnie tym bardziej, że jest on w sklepie: Skrinszot (poprawnie Lapis Lazuli, nie lapiz). Propozycją mą jest po prostu poprawa tego.

Przejdę do propozycji na Creative:

2. Kiedy gracz pierwszy raz pojawia się na Creative, ma on włączony survivalowy tryb gry. Proponuję dodać jakąś informację na start, jak przełączyć tryb gry, albowiem często na chat pojawia się pytanie, dlaczego ma się survival, jak "dostac gamemode" itp.

3. Kiedy wchodzimy na Creative, za wyjściem na ścianie po lewej widzimy ładne tabliczki z przydatnymi komendami. Lecz co z tego, jeśli niektóre z nich są nieprawidłowe? Skrinszot Wiadomo, że taka komenda, jak /p biomelist nie funkcjonuje, zamiast niej jest /p biomes. Proponuję zmianę treści tej tabliczki. Z pewnością ułatwiłoby to funkcjonowanie na serwerze części graczy.

I w końcu Skyblock. Tak, nawet ja potrafię coś zaproponować w sprawie tego okropnego trybu gry:

4. Wracamy do błędów ortograficznych. Skrinszot Moje oczy krwawią. "64 nasion przenicy" Przenica? 64 nasion? Biedny Lapis Lazuli wydaje się nie taki biedny. Mój zmysł estetyczny cierpi, mam nadzieję, że nie tylko mój, dlatego o tym piszę.

5. No i mamy ekonomię. Skrinszot Skrinszot Ktoś coś widzi dziwnego na tych screenach? Nie, nie chodzi o przyciemnione tło, to jest normalne. Dziwne wydaje mi się, że stack Kotletów kosztuje parę razy mniej niż pół stacka stejków. Nie przydałoby się zbalansować tych cen?

Reklama
  2. _Zielony_

_Zielony_ Głupek

Co do Creative, to proponuję na start ustawić graczom gamemode 1. Skoro PvP i tak jest off, to tryb survival na początku im się nie przyda.

Większość nowych graczy nie zwraca uwagi na tablicę komend przy spawnie, w związku z czym często nas o nie wypytują. Proponuję wprowadzenie książki z komendami, którą otrzyma każdy nowy gracz na start. Może to ich zachęci do zaznajomienia się z nimi.

3. Rectuz

Rectuz Użytkownik

Co do krwawienia oczu - mnie też krwawią. Nie raz jak patrze na rangi i widzę napis "Vip" małymi chce mi się płakać.
    Już kilka razy zwracałem uwagę, że "VIP" powinno się pisać wielkimi literami bo to skrót od "Very Important Person".

Ale cóż jak błąd był, tak nadal jest. A wszystko przez to, że szkoda poświęcić minutki na wpisanie w lobby tej komendy, która rozniosłaby się po całym serwerze:
    '/pex group SuperVip prefix &1&K||&6SuperVIP&a+&1&K|| '
    '/pex group VIP prefix &1&K||&bVIP&a+&1&K|| '
    (^^Proszę ułatwiłem sprawę i pamiętajcie o spacji po randze żeby nie łączyła się z nickiem jak kiedyś.)

Jak najbardziej jestem za wdrążeniem wszystkich propozycji z tym związanych. TAK! :]

4. Nameless

Nameless Użytkownik

Bardzo dobry pomysł, na początku myślałem że z tymi błędami chodzi że gracze je robią, ale jak zobaczyłem ,,Skrinszoty", uznałem że wszystkie te sugestie są bardzo trafne.
    Tylko jeśli chodzi o ten /gamemode, to zielony przedstawił tu trochę lepszą propozycje, chodź ja tam nie wiem bo nie gram na trybie Creative.
    Wyrok
    Nie wiem co za bardzo napisać w ,,moim" stylu, więc
    Tak

5. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

CharmingFlame (zmień nick na forum, zrób to dla swojego ulubionego VA)

1. Gotowe. Usunięto tymczasową tabliczkę. Mój błąd, naleciałości z hiszpańskiego.

2. Zgłoszone dalej/wyżej. Ale nie wiem czy możliwe.

3. Gotowe. Ogólnie mam plan zwiększyć ich czytelność. Bo nie wiem czy tylko u mnie, ale zielony, zwłaszcza ten jasny, na tabliczkach ssie jeśli chodzi o czytelność.

4. Zgłoszone dalej/wyżej.

5. Zgłoszone dalej/wyżej.

Dzięki za zgłoszenie propozycji, zaczynam przestawać Cie nie lubić. ;) #NST

ziiielony - Ale to problem w Graczach. Ja zawsze czytam tabliczki jak wchodzę na nowy serwer. W dodatku jest jeszcze informacja o wpisaniu /pomoc by uzyskać wszelkie potrzebne wskazówki. Myślę, że skoro omijają te dwie sposobności to pewnie książkę też by ignorowali. Poza tym jestem przekonany, iż nie tylko Ekipa wie gdzie pokierować osoby szukające pomocy. Wystarczy napisać "Wpisz /pomoc".

Rectuz - a ja po raz kolejny wytłumaczę Ci, iż ViP+ na CraftApple nie oznacza Very Important Person. Ale dzięki za dbałość o szczegóły, to podobno od nich zależy doskonałość.

Nameless - dzięki za włączenie się do dyskusji. Naprawdę wiele do niej wniosłeś.

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page