MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Podanie- Formix

Dyskusja w 'Rekrutacja na pomocnika | Ekipa' rozpoczęta przez użytkownika Formix14, 27 Czerwiec 2016.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Formix14

Formix14 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Imię: Konrad
    Dokładny nick w grze: Formix
    Ile czasu dziennie przebywasz w grze, oraz na których serwerach najchętniej:W roku szkolnym, około 2-3 godzin dziennie, w weekendy około 4 godzin, natomiast w wakacje, około 5 nawet do 6 godzin. Najchętniej spędzam czas na survival-u, ale także na creative-ie.
    Data urodzenia:29 marzec 2001r.
    Przybliżona data rozpoczęcia gry w Minecraft i wersja: Początki minecraft-a więc od około 2010r, wersja 1.5.
    Przybliżona data rozpoczęcia gry na Craftapple: Dokładnie nie pamiętam, ale od początku 2015 roku, jednak z małymi przerwami.
    Czy kiedykolwiek byłeś/aś karany/a na serwerze gry lub forum: Niestety, na serwerze, ale w poprzedniej edycji survival-u, więc był to rok 2015.
    Czy pełniłeś/aś podobną funkcje poza Craftapple, na serwerach o ruchu min. 30 graczy online w szczycie: Tak, byłem KidMod-em.
    Co chciałbyś/chciałabyś zmienić na Craftapple: Serwer jest bardzo fajny, "dorobiony" i tak naprawdę to nic. Jedyne co to zwiększyć sloty na survival-u ;D
    Jakie uprawnienia i obowiązki posiada pomocnik: Pomocnik, może wyrzucać gracza za pomocą komendy /kick, oraz wyciszyć gracza na określony czas komendą /mute.
    Dlaczego chciałbyś/chciałabyś zostać pomocnikiem: Jestem uprzejmy, lubię pomagać graczom, chciałbym "uspokajać" czat, bo nie raz jest naprawdę strasznie.
    W jaki sposób załagodzisz powstałe konflikty: Gdy byłem KidMod-em używałem takiej zasady:
    pierwszy raz ostrzeżenie na czacie
    drugi raz ostrzeżenie na pw
    trzeci raz kick
    natomiast za czwartym razem mute.
    Myślę, że tutaj też posłużę się taką w.w. zasadą.
    Czy posiadasz umiejętność współpracy z ludźmi: Oczywiście.
    Opisz swoją osobę: Jestem byłym uczniem klasy II gimnazjum (po wakacjach będę uczniem III ;D ), gram w różnorodne gry, najbardziej w minecraft-a, ale także w Prison Architekt. Gram także często na Xbox-ie, interesuję się informatyką, mam nawet (lub miałem) własną stronę internetową, którą robiłem w szkole. Mieszkam w niedużej wiosce, 40 km od Krakowa. Często wychodzę z kolegami na pole. Interesuję się także kucharstwem, moją pasją jest strzelectwo sportowe (posiadam 3 bronie śrutowe, mniejsza z tym). Mam psa, którego bardzo lubię, oraz chomika (już chyba 10 z kolei ;p ). Na koniec, nie chcę się chwalić, ale mam 4 z polskiego, więc z ortografią jest u mnie nie najgorzej ;D.
    Określ swoją dyspozycyjność: Są wakacje, więc moja dyspozycyjność będzie "dostępna" prawie przez cały dzień, staram się wywiązywać z poleceń. Są sytuację, że mnie w jakimś przypadku nie będzie, rzadko, ale będę się starać to nadrobić.
    Umotywowanie podania:Tak, jak już pisałem, chciałbym bardzo zostać pomocnikiem, mam doświadczenie minecraft-owicza, chciałbym pomagać ludziom, ale także ich "uciszać"

Reklama
  2. fox12

fox12 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Niestety nie kojarzę Cię ani trochę gdy piszesz podanie musisz wiedzieć , że trzeba być na serwerze obecnym.Podanie nawet fajnie napisane ale jestem na NEUTRAL :)

Pozdro :d

3. Formix14

Formix14 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Na survi często pomagam ;)

4. Hate_you

Hate_you Użytkownik

Docenione treści:
    118
    Witaj,

Widuje cię dosyć często w grze, ale ani razu nie widziałem jakiegoś zaangażowania z twojej strony do pomocy innym. Podanie nawet ładne, ale same podanie to nie wszystko, twoja aktywność na forum mnie przeraża.

Mute średnio daje się za 2-3 razem, ale to zależy już od wykroczenia chyba, że w przypadku reklamy to daje się od razu.

Nie będę oceniał twojego podania bo to nie o to tu chodzi czy ja będę na tak czy na nie. Pozdrawiam Hate_you

5. Spirriterx

Spirriterx Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Jestem na Tak.
    A jeśli chodzi o aktywność to często cie widzę:)

6. Majka250

Majka250 Użytkownik

Docenione treści:
    24
    W jaki sposób załagodzisz powstałe konflikty: Gdy byłem KidMod-em używałem takiej zasady:
    trzeci raz kick
    Myślę, że tutaj też posłużę się taką w.w. zasadą.

Tutaj muszę się przyczepić. Gdy jest konflikt, a gracze np. nie przeklinają, to nie możesz im dawać ostrzeżeń, kicków ani muta, tylko wyjaśniasz to z nimi.

Podanie ładne, widuję Cię na serwerze, ale w ogóle nie widziałam, żebyś pomagał. Aktywnością na forum też nie powalasz.

Na ten czas jestem NEUTRAL.

/sory za błędy jestem na telefonie

7. Formix14

Formix14 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Zwracam się do Majki250 i Adama986, a zatem napisałem:
    Gdy byłem KidMod-em używałem takiej zasady...
    Tej zasady używałem na innym serwerze, a więc nie muszę stosować się do niej na Craftapple.
    Oczywiście mogę zastosować inną.
    Pozdrawiam

Reklama
  8. Nameless

Nameless Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Widziałem cię, ale nie jak pomagałeś,
    trzeba też być aktywnym na forum, o czym większość kandydatów zapomina, a jest to ważne(tak, nie widzę cię na forum)
    podanie średnio czytelne.
    I nie odpisuj pod każdym postem w tym podaniu bo to moim zdaniem nabijanie postów.
    Wyrok
    Dzisiaj mam dobry humor i dam ci Neutral

9. Gabi48

Gabi48 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Zacznijmy od złego tematu podania.
    Najpierw zaznaczasz prefiks "Podanie" (ten niebieski), a następnie w pole na temat wpisujesz tylko swój nick.

Podanie pod względem wyglądu ogólnego nawet zacne, a z samą treścią jest już trochę gorzej.
    Najpierw przyczepię się do tego:
    Na każdym serwerze panują inne zasady, więc tej nie będziesz mógł użyć w każdym przypadku na tym serwerze. Jesteśmy na forum serwera CraftApple, więc trzymajmy się jego zasad.
    Następnie napisałeś: "Tej zasady używałem na innym serwerze, a więc nie muszę stosować się do niej na Craftapple.". W takim razie po co pisać to w podaniu?

W punkcie z opisem siebie lepiej uwzględnić swoje cechy, charakter. Jest to dużo ważniejsze niż zainteresowania.

Jeżeli chodzi o staż na serwerze, w MC, zachowanie, aktywność w grze, to jest OK.
    Tylko niestety będąc na serwerze zupełnie nie pomagasz. Pamiętaj, że pomoc na serwerze przed dostaniem pomocnika, to dopiero początek Twojej pracy. Później pomoc graczom będzie Twoim głównym obowiązkiem.

Na dzień dzisiejszy małe NIE :)

PS: Odpowiadając pod swoim podaniem tylko oddalasz się od słynnego "Akceptuję". Tak mi się przynajmniej wydaje.

10. _Arbuzik_

_Arbuzik_ Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Może i lubisz pomagać, ale ja nigdy nie widziałam jak pomagasz ;-; A z tego co napisałeś wnioskuje że chodzi głównie o perfix ;-;

11. XValkarX

XValkarX Użytkownik

Docenione treści:
    0
    ''Jakie uprawnienia i obowiązki posiada pomocnik: Pomocnik, może wyrzucać gracza za pomocą komendy /kick, oraz wyciszyć gracza na określony czas komendą /mute.''

Napisałeś jakimi komendami dysponuje pomocnik, brakuje wymienionych obowiązków.

''W jaki sposób załagodzisz powstałe konflikty: Gdy byłem KidMod-em używałem takiej zasady:
    trzeci raz kick
    Myślę, że tutaj też posłużę się taką w.w. zasadą.''

Jak mi wiadomo pomocnik stosuję /mute po 2 lub 3 wyrzuceniu z serwera.

Po za tym w podaniu stosujesz potoczną mowę np. ''...wychodzę z kolegami na pole.'' Nie mówię że to źle ale mimo to jest nie zrozumiałe, sam mieszkam na wsi i większość ludzi w moim otoczeniu tą potoczną mowę stosuje, ale ja jednak wolę ''podwórko/dwór'', bo jak mi wiadomo, na polu to mogą rosnąć ziemniaki. ;p

Podsumowując.

Podanie napisane, jak to się wyrażę na 3. Błędów nie ma, ale występuje tam mowa potoczna. Moim zdaniem nie masz wiedzy o obyczajach na CraftApple, po za tym widziałem Cię na serwerze ale nie pamiętam abyś pomagał.

Sorry, więcej widzę tu minusów niż plusów, postaraj się za miesiąc

Na Nie.

Pozdrawiam, Valkar.

12. CleverPixel

CleverPixel Użytkownik

Docenione treści:
    2
    Teraz ja się wypowiem. :)

Na pytanie
    odpowiadasz:
    Muszę niestety z przykrością zauważyć, że nie odpowiedziałeś na całe pytanie, lecz tylko na jego połowę... Pomocnik powinien dobrze znać swoje obowiązki.

Następnie...
    Twój sposób złagadzania konfliktów jest ok, ale pamiętaj, żeby zawsze podczas karania przestrzegać Regulaminu, gdyż bardziej czepialski gracz może z łatwością narobić Ci kłopotów, za zastosowanie tej metody tam, gdzie należy stosować inną.

Nie spotkałem Cię ani razu w grze, choć można to wytłumaczyć tym, że większość czasu poświęcam na Creative, więc nie będę tego uznawać za coś złego. :)

Ode mnie masz NEUTRAL.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę