Imię: Weronika Dokładny nick w grze: Yumisiek Ile czasu dziennie przebywasz w grze, oraz na których serwerach najchętniej: Kiedyś najczęściej można było spotkać mnie na SeaBlock'u, jednak po skończeniu wyspy postanowiłam przenieść się na Survival, ze względu na brak zajęć. Aktualnie najwięcej czasu spędzam na owym Survivalu, jednak zdarza mi się odwiedzić Creative. Ile czasu dziennie przebywam w grze? Nie da się tego jednoznacznie określić, jednak śmiało można podkreślić, iż są to co najmniej trzy godziny. Data urodzenia: 29.04.2004r Przybliżona data rozpoczęcia gry w Minecraft i wersja: Pamiętam, iż było to w połowie drugiej klasy podstawówki (2013r). Nie było w tedy jeszcze koni, lecz były fajerwerki, a po pewnym czasie kwarc i kilka "mechanicznych" rzeczy. Podejrzewam, iż była to wersja 1.4.7 bądź trochę nowsza. Przybliżona data rozpoczęcia gry na Craftapple: Jeśli uznamy, iż data rejestracji na forum (02.04) jest oficjalną datą rozpoczęcia rozgrywki na serwerach CraftApple jestem tutaj od ponad roku. Czy kiedykolwiek byłeś/aś karany/a na serwerze gry lub forum: Otrzymałam kiedyś upomnienie (wszystko zostało wyjaśnione tutaj http://craftapple.pl/forum/thread-3964.html), jednak nie jestem pewna, czy zalicza się ono do kar. Czy pełniłeś/aś podobną funkcje poza Craftapple, na serwerach o ruchu min. 30 graczy online w szczycie: Tak. Byłam Moderatorem na serwerze, gdzie w godzinach szczytu graczy online było ok. 100-150, jednak zrezygnowałam, ze względu na brak szacunku ze strony Administracji i jej nowych członków. Byłam również Pomocnikiem tutaj, na Craftapple, jednak i tu zrezygnowałam, aczkolwiek przyczyna owego czynu dotyczyła głównie spraw prywatnych. Co chciałbyś/chciałabyś zmienić na Craftapple: Prócz zmian, umożliwiających płynną rozgrywkę na nowszych wersjach przywiązałabym szczególną wagę do rozwoju serwera i zwiększenia liczby graczy, dodając różnorodne tryby i rangi, organizując większą ilość eventów na wszystkich trybach oraz większą ilość konkursów z nagrodami rzeczowymi, np kubki, koszulki, wisiorki, czapki itp z logiem Craftapple i/lub wybranym skinem. Jakie uprawnienia i obowiązki posiada pomocnik: Odkąd pamiętam Pomocnik posiada komendę /kick [nick] [powód], która służy do wykopywania graczy za lżejsze wykroczenia. Od niedawna zaś Pomocnik posiada komendę /mute [nick] [czas], która służy do wyciszania graczy na określony czas, jednak w przeciwieństwie do /kick stosuje się ją na cięższe wykroczenia. Z kolei obowiązkami Pomocnika, tymi głównymi jak i oczywistymi są: pomaganie nowym jak i starym graczom oraz pilnowanie porządku na czacie. Zaś kolejnymi obowiązkami są: zgłaszanie wszelakich błędów oraz bugów do Administracji, uczestniczenie w życiu serwera oraz bycie dyspozycyjnym. Dlaczego chciałbyś/chciałabyś zostać pomocnikiem: Jak wyżej wspominałam pełniłam tutaj funkcję Pomocnika, jednak podjęłam decyzję o rezygnacji głównie z przyczyn prywatnych. Decyzja ta była dość głupia, gdyż mogłam poprosić o tymczasowe zawieszenie rangi, mogłam zgłosić dłuższą nieobecność bądź po prostu porozmawiać z Administracją, jednak nie mam co się żalić, w szczególności iż była to tylko i wyłącznie moja decyzja. Mówią z grubsza chciałabym powrócić na owe stanowisko. Uwielbiałam współpracować z tamtejszą Ekipą jak i Administracją, było to dla mnie wręcz przyjemnością jak i zaszczytem, że mając te dwanaście lat, krótko po dwóch miesiącach gry zostałam przyjęta do Ekipy. W jaki sposób załagodzisz powstałe konflikty: Na samym początku postaram się uspokoić osoby, które nawiązały ze sobą konflikt bądź jakąkolwiek negatywną relację. Następnie postaram się ustalić osobę winną i osobę pokrzywdzoną, a później naprawić straty i doprowadzić do zakończenia konfliktu. Jeśli wyżej wymienione czyny nie będą wstanie zakończyć konfliktu, a nawet go załagodzić posłużę się komendą /kick, a w gorszym przypadku /mute. Czy posiadasz umiejętność współpracy z ludźmi: Oczywiście. Od kilku lat biorę udział w różnorodnych akcjach charytatywnych współpracując z najróżniejszymi ludźmi. Prócz tego zdarza mi się pomagać w stadninie przy organizacjach różnych konkursów jak i imprez dla najmłodszych. Ową umiejętność można również dostrzec na TeamSpeak'u. Opisz swoją osobę: Mam na imię Weronika, jednak tutaj kojarzona jestem z japońskiego pseudonimu "Yumisiek". Lat mam nie całe dwanaście, a pochodzę z Poznania. Myślę, iż śmiało można stwierdzić, że jestem pomocną, kreatywną i miłą dziewczyną z poczuciem humoru i dystansem do siebie. Od najmłodszych lat darzę ogromną miłością konie oraz wszelakie sporty z nimi związane. Prócz tego interesuję się kulturą Azjatycką oraz nietypowym dla dziewczyn, w szczególności dwunastoletnich sporem zwanym Enduro. Lubię wszystkie kolory, a jeszcze bardziej gdy są w odcieniu pastelowym. Gdzieś od dwóch lat należę do Echelon'ów (fanów 30 Seconds To Mars), od czterech lat do Honeybabies (fanów Ariany Grande) zaś od roku do SzymoChodów (fanów Szymona Chodynieckiego). Część mojego wolnego czasu poświęcam na naukę, jednak jego większa część przeznaczona jest dla zainteresowań oraz gier takich jak Minecraft, Counter Strike: Global Offensive, Grand Theft Auto, Fallout 4 i wiele innych... Określ swoją dyspozycyjność: Wykonywanie dodatkowych czynności nie jest dla mnie problemem. Łatwo się ze mną skontaktować, ze względu na dużą ilość posiadanych komunikatorów (WhatsApp, FB, GG, Skype i kilka innych), jednak trzeba się liczyć też z tym, iż pisząc sprawdzian czy będąc w siodle nie będę wstanie odpisać o dręki. Umotywowanie podania: Jak nie liczna część osób postrzegam rangę Pomocnik jako obowiązek, którego jestem gotów się podjąć. Mam doświadczenie w "Pomocnikowaniu", a obowiązki i uprawnienia owego stanowiska znam na wylot. Gracze i Ekipa oraz Administracja (w większości) nadal darzą mnie szacunkiem jak i zaufaniem. Myślę, iż warto podkreślić również to, że dość sporo wiem na temat spraw technicznych Minecraft'a jak i samej informatyki.
Jestem na NIE. Regulamin nie mówi nic o tym, czy trzeba uzasadniać swój głos. Uzasadnię mimo wszystko żeby nie było niedomówień. Możliwe, że głosowałbym na TAK gdybyś nie wkleiła tego podania z dnia na dzień nie przeczytawszy go nawet. Poza tym coś nie gra z Twoim wiekiem w Podaniu. Zawsze w takim przypadku zastanawiamy się nad tym z czym jeszcze kandydat kręci. Jesteś jedną z byłych członkiń Ekipy z eksperymentu podczas, którego dano szansę dołączenia do Ekipy "młodszym Graczom". Dziwnym (?) trafem nie ma w tej chwili już nikogo z nich. Co to mówi o eksperymencie ? W sytuacjach stresowych reagujesz strasznie skrajnie. Nie tego oczekuję od członka Ekipy.