MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Pomysły na NE [Nowe Edycje]

Dyskusja w 'Propozycje i sugestie' rozpoczęta przez użytkownika RoyalSteve, 5 Kwiecień 2017.

1. RoyalSteve

RoyalSteve Użytkownik

Docenione treści:
    283
    A więc tak jak w tytule chciałbym zaproponować kilka pomysłów na nadchodzące Nowe Edycje.

⚫Dodanie dropu do kamieni (SkyBlock)- Dodanie dropu dla trybu SkyBlock byłoby jak dla mnie dobrym pomysłem. Dlaczego tak sądze? Chociaż można powiedzieć że tryb SkyBlock jest już wystarczająco uproszczony systemem challengów, to dodanie takiego czegoś mogłoby urozmaicić grę, ponieważ na wyspie znajdziemy tylko od 0 do powiedzmy 30 surowców (do 100 dla graczy Premium). Więc jak już wykopie się wszystkie surowce to trzeba będzie później kupować.

A parkour na spawnie? Przecież w skrzyni jest złoto i żelazo.

A pozostałe surowce? Resztę trzeba będzie kupić.

⚫Dodanie do sklepu nowych rzeczy (SkyBlock)- Jakich konkretnie? Ozdób na wyspę (kwiatki i pnącza) i shulker boxów. Co do pierwszej rzeczy, to raczej większość się nie dziwi. Niektórzy uwielbiają ozdabiać wyspy, i bardzo by się ucieszyli, gdyby do sklepów wszedłby kwiaty i pnącza.
    Druga rzecz to shulker boxy. Po co one potrzebne? Ozdabiają wyspę (bo raczej każdy woli niebieskie skrzynki od standardowych) i przynajmniej nie trzeba później zbierać itemków po rozwaleniu normalnej skrzyni.

⚫System 'AntyFlood' (Wszystkie serwery)- Może zastosowałem złą nazwę ale tutaj raczej można się domyślić o co chodzi. Taki system ograniczałby kilkanaście liter (do 10 liter proponuję) i zamieniałby na 1 literę. Przykład:

Ktoś chcę napisać 'looooooooooooool' (14 tych samych liter koło siebie) i zamienia mu na 'lol'.

Ugh. A co z ekipą i administracją? Mogą kicknąć taką osobę i po sprawie.

Jest w tym trochę prawdy, ale po pierwsze. Jak ktoś by ciągle robił taki spam to jakiś gracz zareaguję trochę nerwowo, drugi może się przyczepić, i mamy gotową awanturę. Gracze creative raczej pojmą o co chodzi. Dodatkowo E&A (w skrócie ekipa i administracja) nie są botami 24/7 a są czasem takie przypadki, że jak nikogo nie ma to jest właśnie taki spam.

⚫Blokada dla nowych graczy (Wszystkie serwery)- Już wyjaśniam. Nowy gracz wchodzi na serwer. I żeby coś napisać musi odczekać 10/15 minut. Po co coś takiego? Są tacy gracze którzy wchodzą na serwer tylko po to, aby zareklamować inny serwer, bądź coś, co jest niezgodne z regulaminem. Taka oto blokada by zmuszała by ich do czekania, i gracze mogliby albo czekać, albo wyjść.

Moderatorzy i rangi wyższe mogą banować przecież.

Ale mówiłem już że nie są botami. A reklamy też się zdarzają rano.

To tyle dziękuje za przeczytanie tego wątku​

Pozdrawiam,
    RoyalSteve.

Reklama
  2. Rapstak

Rapstak alternatywka nr1

Docenione treści:
    24
    Jak dla mnie to dość dobre propozycje.

Tylko antyflood jak dla mnie nie pasuje.
    Daje wrażenie "ciasnoty", jakby gracze nie mieli własnej woli, a administracja kontrolowała niemal wszystko.

Co do reszty, nie mam się jak przyczepić.
    Powodzenia w realizowaniu pomysłu ^^

3. Sinmiedo

Sinmiedo Biznesmen

Docenione treści:
    492
    ⚫ Dodanie dropu do kamieni (SkyBlock)

Wystarczy trochę pomyśleć i wszystko można zrobić.

Kopiesz kamień -> Sprzedajesz w sklepie -> Kupujesz sobie surowce

Po co dodawać drop, skoro jest bardzo dobrze wyposażony w materiały czy też inne surowce serwerowy sklep?
    Dodanie dropu niosłoby za sobą to, że z czasem graczom szybko by się ta rozgrywka nudziła, ponieważ mieliby za darmo surowce.

Kopanie kamienia + zdobywanie surowców -> Sprzedaż kamienia (zarobienie pieniędzy)

⚫Dodanie do sklepu nowych rzeczy (SkyBlock)

Jeżeli chodzi o dodanie kwiatków jestem jak najbardziej przeciwny!
    Bardzo łatwo jest zdobyć, wystarczy ruszyć głową, a nie całymi dniami biegać po spawnie bez celu.

Shulkerboxy można byłoby dodać, lecz żeby je kupić potrzebowałbyś sporo pieniążków. Gracze wtedy ruszyliby kwadratowe 4 litery i staraliby się zbierać na ten item, dzięki czemu nie nudziłoby im się.

⚫System 'AntyFlood' (Wszystkie serwery)

Jest teraz bardzo dużo pomocników. Niech ruszą tyłki i niech wyrzucają graczy, bo do pomocy to oni chętni nie są.
    Dodawanie takich udziwnień to byłaby najśmieszniejsza rzecz na tym serwerze.

Przykładowo: 10 pomocników + 5 moderatorów = 15 osób na 3 tryby.
    5 osób na 1 tryb.

Już Właściciel ułatwił robotę moderatorom instalując odpowiedni plugin, by zniszczyć wszystkich xreyowców.

5 osób na pewno wystarczy by wyrzucić 1, czy 2 osoby za "looooooooooooooooooooool".

#NiePrzesadzajmy

⚫Blokada dla nowych graczy (Wszystkie serwery)

Lubicie nabijać posty, więc w czym dla was problem składać skargi na graczy, lub iść po odpowiednią osobę który zajmie się danym idiotą?
    Po za tym, jeżeli graczowi jest źle na Craftapple.pl to prędzej czy później pójdzie stąd, a jak mu dobrze tutaj to nawet nie zwróci uwagę na reklamę.

4. DeGerold

DeGerold Użytkownik

Docenione treści:
    5
    Nie jestem graczem Skyblocka, ale się odpowiem do propozycji z nim związanych.

Pierwsza Propozycja:
    Drop ze stone to moim zdaniem za duże ułatwienie, i jestem przeciwny tej propozycji.

Druga Propozycja:
    Shulker box można by jak najbardziej dodać, ale moim zdanie, powinni dodać Shulker Shell (czy jak się nazywał owy item) za dużą ilość AC, żeby nie było za łatwo go zdobyć.

Trzecia propozycja:
    Jak już pan ThunderBuddys napisał wyżej, mamy aktualnie 10 pomocników oraz 5 moderatorów, niech oni pilnują czatu, w końcu po to są.

Czwarta Propozycja:
    Jak już to 5/10 minut by starczyło, a nawet to byłbym przeciw, bo by to odstraszyło nowych graczy.

Pozdrawiam i dobranoc.

5. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    1. Nie. Albo sklep, albo drop. A albo B.

2. Tylko shulkery i drogo. Trawa + Mączka kostna = kwiatki

3. MOŻE i by to się sprawdziło nie wiem, bo nie miałem nigdy styczności z podobnym systemem.

4. Blokada to najgorsze co może być. Jeśli gracz będzie miał jakieś pytanie to dupa zbita bo nie będzie mógł. Ileż to razy zarówno tu jak i na innych serwerach obserwowałem co robi większość graczy tuż po wejściu na jakiś nowy nieznany mu serwer. "Jest drop?" "Są działki?" "Jest sklep?" etc.

To tylko przykłady, ale chyba widać o co chodzi. Gracz woli zapytać niż szukać po pomocy pod /pomoc. Najlepsze jest to, że połowa nowych osób zapewne zmiast odczekać te 10-15 min spędzając ten czas na czytaniu /pomoc będzie starało się naprawić to że nie mogą pisać na chat :D

Poleć tę stronę