MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[Poradnik] Internetowy Sklep CA

Discussion in 'Hydepark' started by Yumi, 23 July 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Yumi

Yumi Użytkownik

Hej :) Wiele osób ma problemy z nowym sklepem CA więc postanowiłam napisać ten poradnik. Administrację jak i Ekipę proszę o odsyłanie graczy do tego wątku gdy nie rozumieją działania Internetowego Sklepu CA

1. Pierwszym krokiem będzie wejście do sklepu oraz zalogowanie się. Klikamy ikonkę Zaloguj się
    i logujemy się za pomocą nicku i hasła z GRY!

2. Kolejnym krokiem będzie doładowanie skarbonki. Klikamy ikonkę Moja Skarbonka.
    Po kliknięciu wyświetlą nam się trzy sposoby doładowania skarbonki. Zacznijmy od SMS

-Klikamy na niego. Wyświetli nam się wielka tabela.
    Po lewej stronie są koszty SMS , po prawej wartość doładowania a po środku numer na który mamy wysłać SMS oraz treść która musi być w nim zawarta!
    Gdy wyślemy już SMS i otrzymamy kod zwrotny zjeżdżamy na dół by ujrzeć takie okienko:
    wpisujemy tam nasz kod zwrotny po czym klikamy Doładuj konto i gotowe.

Następnym sposobem będzie PayPal , nie znam się na nim zbytnio więc tylko was naprowadzę.

-Klikamy ikonkę Moja Skarbonka a następnie PayPal. Wyświetla nam się okienko w którym musimy wpisać kwotę jaką chcemy zasilić naszą skarbonkę

UWAGA: Wpisujemy tylko i wyłącznie cyfry. Bez dodatkowych zł czy pln!

Gdy wpiszemy już kwotę klikamy Doładuj Konto po czym zostajemy przekierowani do Płatności PayPal w której pomoże nam Google!

Ostatnim sposobem jest Standardowy Przelew W Banku Lub Na Poczcie. Można wykonać go na dwa sposoby - do pierwszego potrzebujemy konta a do drugiego nie. Zacznijmy od tego drugiego.

-Klikamy ikonkę Moja Skarbonka a następnie Standardowy Przelew W Banku Lub Na Poczcie. Wyświetlają nam się okienka w których musimy wpisać swoje prawdziwe imię i nazwisko oraz kwotę jaką chcemy zasilić naszą skarbonkę.
    Gdy już wpiszemy te rzeczy klikamy Generuj Druczek który zacznie pobierać się na nasz komputer. Po pobraniu otwieramy go oraz drukujemy po czym idziemy na pocztę gdzie resztę zrobią za nas.

Oraz pierwszy sposób , do którego potrzebne jest konto bankowe.

-Przelewamy określoną liczbę pieniędzy na konto. Dane:
    Odbiorca: Piotr Maniowiec
    Nr konta: 06 80550006 0000 7618 3000 0001
    Kwota: Kwota jaką chcesz doładować portfel np. PLN 10,-
    Tytuł: Doładowanie: [nick z gry]

Najmniej opłacalnym sposobem dla was jest SMS a najbardziej Standardowy Przelew W Banku Lub Na Poczcie lecz dla niektórych może być on trudny do wykonania a na doładowanie takim sposobem czeka się do czterech dni.

3. Aby sprawdzić stan naszej skarbonki klikamy ikonkę Moja Skarbonka i patrzymy na
    Saldo Twojego konta wynosi: ...
    Gdy jesteśmy pewni że wszystkie pieniądze dotarły możemy rozpocząć zakupy , w przeciwnym wypadku opisujemy całą sytuację na pomoc@craftapple.pl

4. Zakupy są dość proste. Wchodzimy na stronę główną sklepu i wybieramy serwer na którym chcemy zakupić jakiś item bądź usługę. Gdy wybraliśmy już serwer oraz item bądź usługę klikamy pod tą rzeczą Więcej a następnie Kup teraz a na czacie serwera wyświetla się informacja o zakupie danego przedmiotu przez danego gracza.

Bardzo ważne jest też aby być na serwerze na którym kupujemy dany item bądź usługę , nie tyczy się to Gift-Code ale o tym zaraz.

W sklepie możemy również zakupić Gift-Code , klikamy ikonkę Klucze do gier po czym wykonujemy te same czynności co przy zakupie różnych itemów jak i usług na serwerach.
    A co to jest Gift-Code? Już mówię. Gdy zakupimy ten Cod możemy aktywować MinecraftPremium na minecraft.net - więcej powie Google!
    [hr]
    Mam nadzieję że mój poradnik się do czegoś przyda :)
    Wszelkie pytania dot. sklepu proszę zadawać niżej - odpowiem.

Reklama
  2. Craftapple.pl

Craftapple.pl Administrator
    Staff Member Administrator

To są po prostu dane do płatności, te same dane są na wygenerowanym druczku - nie trzeba do tego konta :)

Dane są tam po to by osoba, która nie chce druczka mogła sobie przelać na nie pieniądze. Druczek można dostać na poczcie i wypełnić tymi danymi - ot wszystko :)

Można też na te dane przelać pieniądze przez konto "internetowe" - wypełniając pola i płacąc. Po prostu zwykłe dane odbiorcy, aby osoba zainteresowana doładowaniem nie musiała generować druczka w celu spisania ich z niego :)

3. GirlGamersPL

GirlGamersPL Użytkownik

+ za dobrą robote :)

Fajny poradnik.

4. Rectuz

Rectuz Użytkownik

Genialny poradnik dla początkujących... :)
    Wniosę prośbę o dodanie go do bazy wiedzy naszego serwera...
    ;)
    [hr]
    PS: Również dostajesz od mnie reputkę... :)

5. X_Mastergamer_X

X_Mastergamer_X Użytkownik

Yumi a to jest kasa z konta czy nie?

6. Yumi

Yumi Użytkownik

Rozpisz pytanie jaśniej. Na tą chwilę mogę powiedzieć tylko że do żadnego sposobu nie potrzeba konta a zakupy robimy za PLN z skarbonki.

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page