MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Propozycja dodania czegos na Creative

Discussion in 'Propozycje i sugestie' started by Len0x, 15 April 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Len0x

Len0x Użytkownik

Witam, myślę że fajnie by było gdy na Creativie zawitała możliwość spawnowania zwierząt z ograniczeniem np. 15 zwierząt na działkę, i aby nie było problemów że np. jakiś żartowniś pospawnuje sobie zwierzęta i wypchnie je za działkę to też proponuje dodać to wraz z czymś takim że nasze zwierzęta nie mogą wyjść wylecieć ani nic podobnego za naszą działkę, myślę ze było by to fajne, ponieważ dużo osób odgrywa ,,RP,, schroniska lub farmy ITP, a zwierzętami muszą być gracze.

Mam nadzieje że moja propozycja zostanie przemyślana :)

Reklama
  2. RoyalSteve

RoyalSteve Użytkownik

Sprzeciw.
    Wystarczy już, że gracze są zwierzętami. Z moich uwag wynika, że im się to nawet podoba.

3. iluverers

iluverers Użytkownik

Jestem i tak na nie nawet gdy by nie uciekały,bo właśnie wystarczy , ze gracze są już nimi

4. Len0x

Len0x Użytkownik

To mogą sobie wybrać, między odgrywaniem a real zwierzętami
    [O ile to dostanie dodane to będa mogli wybierać]

5. Dex469

Dex469 Użytkownik

Chyba każdy zauważył jak bardzo serwer laguje. Jeśli na CV dojdą zwierzęta to serwer już chyba nie wyrobi. Jeśli jeden gracz mógł by mieć do 15 zwierząt to szybka matematyka:

10 graczy x 15 zwierząt = 150 zwierząt
    20 graczy x 15 zwierząt = 300 zwierząt
    30 graczy x 15 zwierząt = 450 zwierząt

Wyobrazacie już sobie lagi?
    Jako że to CV nie było by problemu ze zdobyciem zwierząt bo każdy spawnowal by je sam a co za tym idzie zaraz po wprowadzeniu, każdy "porobi" sobie zwierzęta. I teraz wyobraź sobie, że na swojej działce masz 15 zwierząt ale na sąsiednich działkach też jest po 15 i właściciel nie musi być online jeśli ty jesteś obok i je widzisz.

Na SV już są ograniczenia co do ilości zwierząt w jednym miejscu. Przez co nie można robić farm ani nie ma sensu zbytnio mnożyć zwierząt bo znikną. Wolał bym mniejsze ograniczenia na SV bo tam ze zwierząt się korzysta przy ogólnej rozgrywce.

6. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Nie planujemy wprowadzenia zwierząt w Nowej Edycji na Creative z płaską mapą.

Zwierzęta będą dostępne na Creative z Otwartą Mapą.

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page