MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[Propozycja]Dodanie opcji szybkiego reagowania.

Dyskusja w 'Propozycje oczekujące na realizację' rozpoczęta przez użytkownika krukmag123, 18 Listopad 2018.

Tagi:
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. krukmag123

krukmag123 Ksiądz Biskup prawie Papież

Docenione treści:
    26
    Moim zdaniem opcja tzw helpop'u jest fajną rzeczą. Była by to właśnie taką komendą np /zglos [nick] [Powód]. Po jej wpisaniu wszystkim osobą z ekipy oraz administracji na serwerze wyświetlała by się informacja o potencjalnym łamaniu Regulaminu przez osobę podana w zgłoszeniu. Jeżeli ktoś spamil by taką opcją byłby murowany albo kicknięty. Jest to przydatne z 3 przyczyn:
    1. Często osoby z ADM i Ekipy przebywają na innych podserwerach i ciężko się z nimi skontaktować.
    2. Żeby takiego czitera lub np osobę robiącą reklamę złapać trzeba zrobić SS i wysłałać na forum co też jest kłopotem.
    3. W takich sytuacjach na serwerze nie szerzyło by się przestępstwo typu cheaterzy.

Podam wam przykład i sytuację która się niedawno stała.
    Gramy sobie z kolegami i przychodzi jakis typek nam do wioski i nas zabiją to idę w secie, po 4 sek ginę od danej osoby która miała haxy a ja na koxie bije ją co ona mnie z miecza żelaznego i bez zbrojni nawala. Czekam 5 h bije nas ciągle a nikogo oprócz pomocnika który nie może pomóc i pisze żebym to nagrał i wrzucił na forum, masakra. Na następny dzień wbija Vaper. Po godzinie mówię mu rzeczy znowu dana osoba na haxafh leci. On nic nie zauważa. Dopiero gdy po 2 straconych setach 4/3 ktoś wrzuca skargę na forum typ dostaje bana na mk po czym wchodzi na kolejnym i zabija ... I co teraz piszę do osób z administracji którą nic nie robi tylko siedzi na OCV albo tego nie widzi.

• Nie lubię Nie lubię x 1
    • Zgadzam Się Zgadzam Się x 1
    • Lista
    Reklama
  2. DJCreeperYT

DJCreeperYT ☆|Walker nr. #6463|☆

Docenione treści:
    543
    Zacznijmy od tego że najczęściej to nie ma ich nigdzie.
    Wystarczy znaleźć kogoś z administracji (najlepiej Ladavi) i podesłać link do filmu.
    Jedyne co wystarczy zrobić to wyjść, pomóc rodzicom czy odrobić jakieś zadania.
    Przeciw.

• Burak Burak x 1
    • Lista
  3. Kamburcia

Kamburcia natan

Docenione treści:
    21
    Hmmm... ta dzisiejsza młodzież tak się starają o pomocnika a nie wchodzą na server ja bym wchodziła codziennie na ich miejscu może kiedyś napisze podanie. Ale przejdzmy do tematu *kaszle* Więc tak pomysł całkiem nie zły dodali by bota o nazwie craftapple. Ja bym zrobiła akcję do
    szybkiego reagowania. i by się może administracja by włączyła w akcje i by takie zrobili ale może zrobią jak nie zrobią to TRUDNO

• Lubię To Lubię To x 1
    • Błędy ortograficzne Błędy ortograficzne x 1
    • Lista
  4. Crytal

Crytal Użytkownik

Docenione treści:
    557
    Hej,
    Jak na mnie pomysł oklepany nie jest, wręcz przydatny.
    Jak miałam stycznośc z byciem w Administracji, było to z mojej perspektywy użyteczne. Gracze skarżyli się przed wprowadzeniem komendy /helpop na to, że albo nie mają czegoś do nagrywania, albo im strasznie ścina. Był oczywiście w helpop'ie antyspam, czyli dwie wiadomości, potem antyspam działał przez dłuższy czas. Podczas gdy przychodziło takie zgłoszenie, było to widocznie na chatcie (tylko Administracji) i mogli odpowiedziec na zgłoszenie. Moim zdaniem nie jest to zbędne, w razie czego można przecież łatwo i szybko usunąc urozmaicenie, gdyby coś Adm. nie pasowało, choc wątpie.

Osobiście jestem na tak.

Ps. Nie piszę "c" z kreską, bo mam coś z klawiaturą (idk).

5. Craftapple.pl

Craftapple.pl Administrator
    Członek Ekipy Administrator

Docenione treści:
    589
    Nie chcieliśmy takiego systemu (helpop) bo gracze zgłaszaliby coś co stało się wcześniej komendą, zamiast na forum.

Być może dodamy w przyszłych edycjach globalną komendę, ale na zasadzie takiej że komunikat otrzymuje ekipa, ale tylko jeśli jest ktokolwiek z niej w grze. Gdyby nie było nikogo, zwrot z wiadomością o braku dostępnych moderatorów. Zgłoszeń w ten sposób raczej nie będziemy przechowywać trwale.

• Lubię To Lubię To x 2
    • Nie lubię Nie lubię x 1
    • Przyjazny Przyjazny x 1
    • Lista
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę