Cześć, mam dosyć ciekawy [jak dla mnie pomysł] na forum i zapraszam do zapoznania się z nim. Więc proponuję dodać do forum dział typu, "Gazetka Serwerowa" [czy coś w tym stylu]. Byłby tam ocziwiśćie dział rekrutacji na "dziennikarzy" takiej gazetki. Mogły by się w tej gazecie znajdować takie rzeczy jak: - Najciekawsze wydarzenia, które wydarzyły się na forum, jak i na serwerze. - Kto dostał bany. - Jakieś "kawały" etc. - Poradniki np. Jak dobrze walczyć etc. - Ranking działek na creativie, graczy pvp i wysp na seablock. - Mini zabawy z nagrodami dla czytelników I wiele więcej, to były przykładowe pomysły, ale moim zdanie coś takiego fajnie by wzbogaciło forum. Taka gazetka mogła by się pojawiać np. co tydzień. Pozdrawiam i co wy to ??? ;PP ___________________________________________________________ Przykładowa gazeta: Gazeta CraftApple Numer 1. Najciekawsze wydarzenia:Na jednym z trybów Seablock odbył się event, gracze byli bardzo zadowoleni z nagród. Moderator ThreeEyedMaster zorganizował ciekawy event na trybie survival, polegał na zadawaniu pytań przez niego i za poprawną odpowiedz nagrodą było 10 kox. Było 5 pytań i zwycięzcami zostali: - MsKornel - szypo - Phantom_Screw - szczurek1 - Fejm Gratulujemy zwycięzcą i życzymy wygranej na następny raz. Kto dostał bany ?Bany na serwerze otrzymali: kajtym, aidan, haker i mrcow. Bany na forum otrzymali: MartynaMax. Dowcip dnia: -Ile potrzeba Creeperów do wymiany żarówki? -Creeper nie ma rąk więc nie wymieni żarówki ;PP Poradnik dotyczące gry i forum Jak robić mikstury w minecraft? Gracz musi wytworzyć statyw alchemiczny i kliknąć na niego prawym przyciskiem myszy, aby wyświetlił się interfejs alchemiczny. W pojedynczym miejscu na górze może być włożony odczynnik. W pustych miejscach u dołu może znajdować się dowolna kombinacja mikstur i/lub butelek z wodą. Proces warzenia rozpoczyna się gdy górne i co najmniej jedno dolne miejsce są wypełnione. Na rozpoczęcie procesu warzenia wskazuje animacja kolumny bąbelków po lewej stronie. Postęp procesu warzenia można śledzić obserwując strzałkę z prawej strony. Gdy strzałka się zapełni proces warzenia dobiegł końca. Odczynnik znika, a butelka zmienia się zależnie od odczynnika. Tak długo jak co najmniej jedno dolne miejsce jest wypełnione, proces warzenia będzie kontynuowany, a dodatkowe butelki z wodą lub mikstury mogą być dodane. Jednakże jeśli odczynnik zostanie usunięty lub wszystkie trzy dolne miejsca będą puste proces warzenia zostanie zatrzymany. Dokładny spis wszystkich mikstur i poradnik jak je tworzyć znajduję się tutaj --> http://minecraft-pl.gamepedia.com/index.php?title=Plik:Minecraft_brewing_pl.png&filetimestamp=20150212044225& Rankingi serwerowe:Creative najciekawsze działki: 1. GirlGamersPL 2. MsKornel 3. Kuba04 Survial najlepsi gracze pvp: 1. marysia012350 2. DejVoo 3. RaddiPL Seablock najciekawsze wyspy: 1. DejVoo 2. Creepez 3. Gangstar Gratulujemy zwycięzcą. Zabawy z nagrodami: Rozwiąż zagadkę: Jakie są dokładne wymiary naszej postaci ? [steve] Ospowiedz wysałacie na E-mail GazetkaCraftApple@interia.pl Do wygrania 300lvl na survival. Następny numer już 10.07.2015r Pytanie? Problem? Masz kawał? PomocGazetka@wp.pl Pozdrawia GirlGamersPL _________________________ To była przykładowa gazetka nicki przypadkowe etc....
Jestem na TAK z tym pomysłem gram na innym serwerze na jakim ów gazetka jest tu macie przykładową : http://i.imgur.com/ATHbjjj.jpg Ps. Gazetka dotyczy Hogwartu ;p
Ja myślę, że doskonałym sposobem na realizację tego typu zadań jest prowadzenie bloga. Zastanów się nad tym
Three jest to całkiem dobry pomysł prowadzenia przeze mnie bloga o "CraftApple", jeśli ta opcja na forum zostanie odrzucona to się tym zajmę jak najbardziej
Blad ort w email craftapple sie pisze a nie "aplle" jestem zawiedziony ze mnie nie ma w pvp Ja tych 3 panow jednocześnie moge sklepac