MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[Propozycja] NE - Sklep Survivalowy

Dyskusja w 'Propozycje i sugestie' rozpoczęta przez użytkownika Dex469, 18 Kwiecień 2017.

1. Dex469

Dex469 Użytkownik

Docenione treści:
    3
    Wiele osób uważa, że obecny SV wygląda prawie jak CV. Jak na SV to jest chyba zbyt łatwo. Jedynie gracze nastawieni tylko na pvp są z tego powodu zadowoleni.

Chciał bym zmienić działanie sklepu na powiedzmy bardziej survivalowe. Obecnie jeśli posiada się wystarczająca ilość AC to ma się niemalże nieograniczoną ilość zasobów.

Mój pomysł polega na tym aby stworzyć sklep bardziej zależny od graczy. Tlumacze o co chodzi. Itemy w sklepie miały by przypisane do siebie kilka skrzyń, powiedzmy 4-6 podwójnych (do ustalenia). Gdy przyjdzie gracz sprzedać itemy, powiedzmy kaktusy to wkłada je do skrzyni czy klika na tabliczkę i itemy pojawiają się w skrzyniach a AC zostaje dodane do portfela gracza. Z kolei jeśli gracz przyjdzie kupić jakiś z itemow (niech znów będą kaktusy) to może kupić ich tylko tyle ile jest w skrzyniach czyli tyle ile sprzedali inni gracze.

Domyślam się że dla wielu było by to sporym utrudnieniem jednak myślę, że mogło by sporo urozmaicić handel. A /warp jedzenie powinien byc usunięty. Niech gracze kupują jedzenie albo zdobywają sami na mapie a nie stojąc w miejscu i bijąc niekończące się krowy/świnie.

Komentujcie, proponujcie zmiany, razem wszystko dogadamy. ;)

Reklama
  2. DJCreeperYT

DJCreeperYT ☆|Walker nr. #6463|☆

Docenione treści:
    543
    Witaj
    Uważam że pomysł ze sklepem to bardzo dobry pomysł, ale...........
    Jak ja chodzę do kopalni to kopię cały dzień, potem idę do sklepu
    i tu się zaczyna problem, ja sprzedaje kilka skrzyń tego stone bricka
    a jak to włożę do skrzyni to to się nie zmieści czyli trzeba więcej skrzyń, a mi więcej skrzyń tym większy sklep i dużo kombinowania jak te skrzynie w nim ustawić aby wszystkie się zmieściły. Po 2 nie wszyscy kupują to co inni sprzedają no bo po co komu stone bricki?
    Teraz odnośnie usunięcia /warp jedzenie, na świecie bardzo mało jest krów i świń a jak ktoś zrobi farmę to się mu usuną bo za dużo RAM będzie zużywać.
    Jak narazie jest na NIE.

3. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    pff. Jedyna słuszna rzecz jaką można zrobić ze sklepem to go usunąć, ale co wtedy zrobić z tym:
    https://craftapple.pl/sklep/modules/shop/product.php?sid=7

Doputy dopóki na trybie survival będzie sklep za AC a w sklepie "SMS" będzie możliwość kupna AC za PLN to to nie będzie Survival tylko "FreeBuildPVP" Więc albo usuwamy Sklep na serwerze a zarazem i ofertę w sklepie SMS, albo tylko ofertę ze sklepu SMS.

Wtedy i tylko wtedy sklep (zakładając, że ktoś ogarnie dobrze jego ekonomię) będzie miał sens i nie wypaczy rozgrywki, którą jakże dumnie określa się mianem survival.

Ułatwienia przy wymianach nie będzie, ale pseudo "/gm 1" pod postacią https://craftapple.pl/sklep/modules/shop/product.php?sid=7 to już co innego.

Proszę ja was, w lewo albo w prawo. Albo survival, albo FreeBuild...

4. Dex469

Dex469 Użytkownik

Docenione treści:
    3
    Nie można zlikwidować sklepu internetowego bo z tego utrzymuje się serwer.

Można przebudować sklep na serwerze tak jak zaproponowałem. Wtedy produkcja surowców będzie miała jakiś sens.

Poleć tę stronę