Jako że nowa edycja zbliża się wielkimi krokami to myślę że czas poruszyć tą kwestie, Spawn prawie na każdym serwerze jest najważniejszy bo częściowo on zatrzymuje nowego gracza (również jego okolica) jednak u nas czasami jest z tym różnie, ludzie biorą działki przy Spawnie aby tylko mieć a potem budują kij wie co (byli pierwsi więc mogą tego nie neguje Oczywiście) jednak chyba mam na to sposób. Może od następnej edycji zrobić jakiś konkurs czy coś w tym stylu gdzie gracze dawali by swoje projekty budowli przy Spawnie a ci którzy wygrają dostają działke przy spawnie ii mają wybudować to co nadesłali w konkursie. Myślę że mamy sporo utalentowanych budowniczych mimo że to serwer SV i nasz spawn mógł by naprawdę ładnie wyglądać. Jeżeli był już kiedyś taki temat to sory trochę mnie nie było.
A co z surowcami przeznaczonymi na budowę? No wszystko fajnie, nieźle ale skąd niektórzy gracze mieliby wytrzasnąć materiały? W dodatku prawdopodobnie niektórzy gracze po jakimś czasie sprzedaliby swoją działkę za niezłą sumkę, więc co by było z następcami przyspawnowej działki?
@up Materiały to jedna kwestia i można byłoby ją rozwiązać zajęciem wszystkich działek przez adminów, a następnie potencjalny gracz, który chciałby wygrać taką działkę musiałby po prostu zbierać materiały gdzie indziej, a gdy je uzbiera robi projekt, wysyła, buduje i wygrywa Żeby rozwiązać drugi problem wystarczy dać zakaz odsprzedania działki
Co do sprzedaży, nie pomyślałem o tym ale kolega wyżej rozwiązał ten problem. Odnośnie surowców to tutaj nie widzę żadnego problemu, ja nie mówię tutaj o budowlach 500/500. Materiały można uzbierać dosyć szybko w regulaminie można dodać czas na realizacje np. 2 tyg. A najlepiej jak by uczestnik podał w projekcie ile czasu potrzebuje na wybudowanie.