Różne modele postaci były by przydatne (na serwerze creative) dla graczy którzy robią rp kilka przykładów: Elf (wyższa postać) Krasnolud (niska pulchna postać) Dziecko (niska postać) Kobieta (troche niższy model postaci od zwykłego modelu) Ogon (dla graczy udających zwierzęta) Mam Nadzieje że to jest możliwe Pozdrowienia ziomekxp Mądry Cytat Ze Star Wars : "Moc Jest Silna a Jestem Silny Mocą" - Chirrut Îmwe
Co do zwierząt można by było zrobić coś takiego, że Premium może się zmieniać w minecraftowego wilczka (pies) lub w ocelota (kot), ale to wiąże się z pożeraniem CPU (Nie do końca pamiętam jak to się nazywało). Co do tematowej propozycji jestem neutralny. Pomysł jest ciekawy ale też ma swoje koszty.
Co do postaci kobiety to można /skin zmien. Piszesz też że to niektóre modele. Dla mnie krasnal był by ciekawy oraz zwierzęta a co do reszty to jestem neutralne nastawiony. Trzeba wspomnieć że taki dodatek by obciążał serwer. To tyle Pozdrawiam
Według podanych (niekoniecznie bezpośrednio mnie) informacji serwer ma pozostać bez żadnych modów, tylko pluginy, które nie wymagałyby pobierania czegokolwiek ze strony klienta. Nowe modele pewnie by takiego pobierania wymagały. "Elf", "krasnolud"- nigdy nie zdarzyło mi się spotkać w klockach przypadku próby bycia jakimś antropomorfem (mam nadzieję, że dobrze tutaj stosuję słowotwórstwo). Co do ogółu- wspomniane modele pewnie nie pozwalałyby na personalizację tak, jak pozwalają na to w chwili obecnej skórki (tzw. "skiny"). Rozwiązanie stosowane obecnie jest wystarczające, ta propozycja nie jest zbyt dobra imo.
Moim zdaniem do czegoś takiego potrzebne są mody. Wiecie czym różni się plugin od moda? (Oczywiście jest wiele innych różnicy) Plugin jest wgrany na serwer, a mod jeśli będzie, to gracz musi coś instalować, nie ma to sensu, po za tym obciążyło by to za bardzo serwer. Jestem na NIE. Pozdrawiam Kacper