MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[Propozycja] Seablock

Dyskusja w 'Propozycje i sugestie' rozpoczęta przez użytkownika MrMycha, 29 Listopad 2015.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. MrMycha

MrMycha Użytkownik

Docenione treści:
    0
    |Witam|​

W przeciągu ostatniego miesiąca zauważyłem, iż na serwerze Seablock bardzo zmalała liczba graczy.​

Jest to spowodowane tym, iż graczom znudził się już ten tryb.
    Dlaczego?​

Dlatego na przykład, że już nie mają co robić, nie ma żadnych nowych atrakcji, urozmaiceń którymi można by było zachęcić graczy do grania na tym trybie.​

Moją pierwszą propozycją jest zrobienie nowej edycji.
    Zrobienie nowego spawnu z potrzebnymi informacjami dla danego gracza.
    Na serwer Seablock bardzo rzadko wchodzą Pomocnicy czy gracze rangi wyższej. Gracze jeżeli czegoś nie wiedzą wychodzą z serwera, bo nie rozumieją co trzeba robić.

Drugą propozycją jest zrobienie książeczki z informacjami i wytłumaczonymi komendami. Ta książka byłaby dostępna zaraz po zalogowaniu się w tym trybie i byłaby w ekwipunku gracza. Gdy gracz zgubi książkę z informacjami dotyczącymi serwera może ją odnaleźć pod komendą /kit informacje (Nowa komenda którą posługiwaliby się gracze).
    Pomogłoby to w tym, że Ekipa i Administracja serwera nie otrzymywałaby pytań typu:
    Jak założyć wyspę?
    Wszystko byłoby wypisane w książce.

Trzecią propozycją jest dodanie komendy /rozkladam
    Umożliwiłoby to graczowi zdobywanie więcej surowców dzięki czemu gra byłaby bardziej ciekawa.

Czwartą propozycją jest dodanie rang. Jakich? Już tłumaczę.​

Na początku rozgrywki gracz miałby możliwość wybrania rangi jaką chce mieć np.​

1. Górnik,
    2. Drwal,
    3. Wojownik,
    4. Kucharz,

Gdy już wybrał swoją rangę zbiera punkty, by awansować na rangę wyższą, np.
    Górnik, by zdobyć punkty musi kopać kamień i zdobywać różnorodne surowce.
    Drwal, by zdobyć punkty musi rąbać drewno i mieć w zapasie każdy rodzaj drewna.
    Wojownik, by zdobyć punkty musi zabijać moby takie jak:
    -> Zombie,
    -> Pająki,
    -> Szkielety,
    Kucharz, by zdobyć punkty musi zabijać zwierzątka i ma mieć zapasy różnych smakołyków.

Później za te itemki które zdobyli wykupują następną rangę, czyli rangę wyższą od poprzedniej.​

Piątą propozycją jest dodanie komend, np /warp las, /warp kopalnia itp, dlatego, że tam gracze mogli by zdobyć potrzebne materiały do swojej rangi.

To tyle z moich propozycji na serwer Seablock.

Myślę, że będzie ten wątek rozpatrzony pozytywnie.

Dziękuję za przeczytanie i Pozdrawiam.

Myszuś <3

Reklama
  2. lucklucky10

lucklucky10 Były ViceAdmiηistrator. STUDENT PRAWA
    Zasłużony

Docenione treści:
    309
    Pomysł dość innowacyjny i ciekawy. Na pewno trzeba by trochę zachęcić ludzi do spędzania czasu na Seablocku bo trochę pusto tam jest :p

3. Bencom

Bencom Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Do rang to jobs wystarczy. Ale ten warp las itp. to nie zabije esencji seablocku?

4. stolenlegacy

stolenlegacy Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Mycha, bardzo ciekawe są te Twoje propozycje. Szkoda, że mojego pomysłu. Na inwencję własną Cię nie stać?

5. Rectuz

Rectuz Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Jak najbardziej się zgadzam z propozycją nowej edycji SeaBlock'u, i też chciałbym dodać coś od siebie. ;)

Czy tylko ja mam wrażenie, że gdy wchodzę na SeaBlock to jego spawn wygląda jak spawn SkyBlock'a? :]

Moja propozycja to budowa nowego spawnu, który powinien być jakimś wielkim statkiem na wodzie, a nie latającą wyspą. <mam_pomysl>

6. Craftapple.pl

Craftapple.pl Administrator
    Członek Ekipy Administrator

Docenione treści:
    589
    Jakiekolwiek zmiany nie będą wprowadzane aktualnie na SeaBlocku.

Seablock zostanie w najbliższym czasie zamknięty i zastąpiony skyblockiem, ze względu na małą rentowność.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę