MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[Propozycja] Survival

Dyskusja w 'Propozycje i sugestie' rozpoczęta przez użytkownika MCKAWKA, 24 Luty 2016.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. MCKAWKA

MCKAWKA Infomatyk, montażysta, fotograf

Docenione treści:
    3
    Mam dzisiaj do zaprezentowania kilka propozycji dla survivalu :D
    1) Jeśli jest na spawnie enchant, kowadła, stoły rzemieślnicze, darmowe jedzenie, to czemu by nie dodać pieca do kolekcji? Zastanawiałam się nad tym już długi długi czas (został nawet wspomniany w moim filmiku). To dobre rozwiązanie gdy ktoś ma duże ilości rzeczy do przetopienia, a chce w szybkim czasie te przetopić, nie rozkładając po całym domu pieców.
    2) Filmy instruktażowe/poradniki. Filmy, które oprowadzałyby po serwerze, pomagały w poszczególnych problemach jak początek gry czyli jak znaleźć działkę, jak ustanowić ją swoją, albo chociażby jak coś sprzedać lub kupić w sklepie na spawnie, o co pyta dużo osób na czacie.
    3) Zabijanie na działkach. Hm... kłopotliwy problem. Ostatnio bardzo często (nawet po 5 razy dziennie) zdarzają się takie sytuację, gdy wejdę w inną zakładkę (Minecraft jest w oknie, nie na pełen ekran) włączyć sobie muzykę lub zmienić playlistę, albo chociażby iść po obiad i patrzę, a tutaj ktoś mnie nagle zabił w magazynie. Owszem, można wyjść z serwera, ale wchodzenie do niego to kolejne 1-2 minuty zmarnowane, w których można zrobić kilka innych rzeczy. Nie czuje się bezpiecznie na terytorium swojego domu, nawet tak dobrze ogrodzonego murem, wejściem zagrodzonym drzwiami oraz płotem. Nie będę przecież zakopywać się w ziemi tylko dlatego bo na chwilę mam AFK. A poza tym od bicia się jest arena PVP a nie czyjaś działka. A potem jest pot, łzy i zgrzytanie zębów, bo na własnej działce straciliśmy najlepsze itemy.
    Mam nadzieję, że pomysły które przedstawiłam są w miarę okay i że administracja je przemyśli i (o czym marzę) wprowadzi w życie.
    Serdeczne pozdrowienia
    MCKAWKA
    P.S. - wracam koło kwietnia na stałe ;)

Reklama
  2. indianajones1899

indianajones1899 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Hmm... Pierwsza propozycja jak dla mnie jest całkem ok. Ale druga? To zabieranie roboty pomocnikom, a i tak niewielu się o to pyta. A pvp na działkach? Co w tym złego? To jest survival. Wystarczyło się obudować, i nikt by cię nie zabił.

3. Marcinek7

Marcinek7 Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    61
    Piece? A co jeśli ktoś by przyszedł i ukradł nam nasze żelazo lub inne? Film instruktażowy możecie nagrać i wrzucić gdzieś na youtube, a ostatnia propozycja... Nie róbmy freebuilda z survivala. I tak macie bardzo łatwo. Pierwsza i trzecia propozycja zbyt ułatwia grę, może jeszcze /warp las do tego? :D

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę