Mam dzisiaj do zaprezentowania kilka propozycji dla survivalu 1) Jeśli jest na spawnie enchant, kowadła, stoły rzemieślnicze, darmowe jedzenie, to czemu by nie dodać pieca do kolekcji? Zastanawiałam się nad tym już długi długi czas (został nawet wspomniany w moim filmiku). To dobre rozwiązanie gdy ktoś ma duże ilości rzeczy do przetopienia, a chce w szybkim czasie te przetopić, nie rozkładając po całym domu pieców. 2) Filmy instruktażowe/poradniki. Filmy, które oprowadzałyby po serwerze, pomagały w poszczególnych problemach jak początek gry czyli jak znaleźć działkę, jak ustanowić ją swoją, albo chociażby jak coś sprzedać lub kupić w sklepie na spawnie, o co pyta dużo osób na czacie. 3) Zabijanie na działkach. Hm... kłopotliwy problem. Ostatnio bardzo często (nawet po 5 razy dziennie) zdarzają się takie sytuację, gdy wejdę w inną zakładkę (Minecraft jest w oknie, nie na pełen ekran) włączyć sobie muzykę lub zmienić playlistę, albo chociażby iść po obiad i patrzę, a tutaj ktoś mnie nagle zabił w magazynie. Owszem, można wyjść z serwera, ale wchodzenie do niego to kolejne 1-2 minuty zmarnowane, w których można zrobić kilka innych rzeczy. Nie czuje się bezpiecznie na terytorium swojego domu, nawet tak dobrze ogrodzonego murem, wejściem zagrodzonym drzwiami oraz płotem. Nie będę przecież zakopywać się w ziemi tylko dlatego bo na chwilę mam AFK. A poza tym od bicia się jest arena PVP a nie czyjaś działka. A potem jest pot, łzy i zgrzytanie zębów, bo na własnej działce straciliśmy najlepsze itemy. Mam nadzieję, że pomysły które przedstawiłam są w miarę okay i że administracja je przemyśli i (o czym marzę) wprowadzi w życie. Serdeczne pozdrowienia MCKAWKA P.S. - wracam koło kwietnia na stałe
Hmm... Pierwsza propozycja jak dla mnie jest całkem ok. Ale druga? To zabieranie roboty pomocnikom, a i tak niewielu się o to pyta. A pvp na działkach? Co w tym złego? To jest survival. Wystarczyło się obudować, i nikt by cię nie zabił.
Piece? A co jeśli ktoś by przyszedł i ukradł nam nasze żelazo lub inne? Film instruktażowy możecie nagrać i wrzucić gdzieś na youtube, a ostatnia propozycja... Nie róbmy freebuilda z survivala. I tak macie bardzo łatwo. Pierwsza i trzecia propozycja zbyt ułatwia grę, może jeszcze /warp las do tego?