MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[propozycja]

Dyskusja w 'Propozycje i sugestie' rozpoczęta przez użytkownika Hate_you, 5 Marzec 2017.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Hate_you

Hate_you Użytkownik

Docenione treści:
    118
    Skoro została wycofana opcja PSC (PaySafeCard), to można by ją zastąpić "prezent" polegałoby to na tym, że osoba jak ma taką chęć może drugiej osobie zakupić "prezent" np, 3000 Lvl.

Reklama
  2. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Kiedyś było coś takiego możliwe, dziś już nie jest. Przelewy na skarbonkę innego gracza raczej nie zostały wyłączone bez powodu, a to przecież bardzo podobny proces. Z doświadczenia WOToskiego, chodzi o to by samemu doładowywać skarbonkę, a nie mieć możliwość zdobycia środków z innych źródeł (np. stare nieużywane konta). Dzięki temu serwer otrzymuje realne wpływy, a obrót wewnętrzny zostaje zatrzymany, więc kasa zebrana na jakimś koncie nie zostanie nikomu przekazana i nie pozwoli tym samym na zrezygnowanie z doładowania skarbonki przez aktywnego klienta poprzez wydanie nowych pieniędzy.

I niech mi się ktoś nie waży źle mnie zrozumieć. Uczęszczałem swego czasu na ekonomię i rozumiem jak to działa więc nie mam nikomu za złe, że jest jak jest. Gdyby serwer nie miał wpływów (np. z powodu wzmożonego transferu zalegających środków między graczami) któregoś miesiąca mogłoby zabraknąć środków na jego utrzymanie... a wtedy i my nie pogramy.

Ahh te piękne czasy, gdy można było komuś sprawić prezent wprost ze sklepu... niestety raczej nie powrócą. Chyba że Infi szykuje dla nas "prezent" na NE w postaci powrotu przelewów (również tych między kontami), prezentów dla innych graczy oraz psc. Fajnie by było (z pozycji szarego gracza)... małe szanse.

#Nostalgicznie

3. GallusXD

GallusXD Kozak

Docenione treści:
    120
    Powiem krótko i szczegółowo, fajna opcja, ale Infi jej nie da, ponieważ po co wycofał opcję przelew do innego klienta?

Jestę na TAK

4. kapiwegiel

kapiwegiel Użytkownik

Docenione treści:
    25
    Już wiem dlaczego wycofano playsafecardy
    Można było podawać sobie kody...

Co do pomysłu
    Tak bo np na urodziny dostanie prezent
    Nie bo nieaktywne konta na których jest ban a są hajsy ze skarbonki przeleją kase na nowe konto i wtedy będzie 0 straty

Jednak NIE :(

5. Hate_you

Hate_you Użytkownik

Docenione treści:
    118
    @kapiwegiel

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę