Witam wszystkich czytających! Otóż mam propozycję udostępnienia komendy /afk dla wszystkich graczy. Chciałbym, aby wszystkie rangi jakie istnieją na serwerze miały dostęp do tej właśnie komendy. Do tej pory ma do niej dostęp tylko administracja. Moim zdaniem fajnie by było, jeżeli komenda ta byłaby udostępniona dla wszystkich! Nie jest to komenda typowo administracyjna, tylko informująca. Nie wiem dlaczego tylko administracja musi być ją wyróżniona, przecież gracze też nieraz są nie dostępni. Jej dostęp by na pewno wszystkim ułatwił życie do tej pory rangi: Gracz, VIP i SuperVIP, Pomocnik, Mod piszą na czacie: "Zaraz wrócę i będę... Już jestem..." Takie oto pismo jest mało zauważalne i często niedostrzegane, a fioletowy napis jestem pewny, że każdy zauważy (gdyż nawet, gdy nie śledzę czatu zawsze go zauważam) Proszę o konieczne rozpatrzenie tej propozycji samego właściciela... "Z góry dzięki, że to przeczytaliście i dziękuję też za wszystkie komentarze te z podobnym poglądem i te z przeciwnym." Goldmythman /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Może nie wiesz co to oznacza komenda /akf? Już tłumaczę! Skrót /AFK to skrót wyrazów: Away From Keyboard tzn. w języku polskim Daleko Od Klawiatury. /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ A do czego on mi niby potrzebny? LOL Już odpowiadam! Jeśli grasz na serwerze i wiesz, że idziesz dosłownie na sekundę np. do kuchni się napić jest bez sensem się rozłączać i znowu logować, komenda ta właśnie rozwiązuje ten problem, jeśli wpiszesz na klawiaturze /afk to znaczy przeważnie, że jesteś teraz nie dostępny, ale dosłownie za chwilę wrócisz. To tylę MAM NADZIEJĘ, ŻE UZNACIE MÓJ POGLĄD I TEŻ DO MNIE DOŁĄCZYCIE! :sleepy:
Na TAK. Najlepiej by miała to tylko ekipa gdyż 90% graczy nie potrafiłaby tego używać normalnie i z umiarem , chyba że do regulaminu wprowadzono by coś na ten temat a ta komenda zostałaby zablokowana podczas mute (jeśli się tak da oczywiście).
MsKornel, skąd wiesz? Yumi, przecież i tak są pomocnicy i moderatorzy i jak ktoś by spamił to dali by kicka
Na NIE. Wyobrażasz sobie ciągły spam /afk, /afk, /afk. Wy bardzo lubicie dokładać pracy Pomocnikom i Moderatorom, ale bez przesady. Czy Ty myślisz, że Ekipa nie ma co robić i będzie kickać za takie głupoty, a na pewno 50% graczy nie będzie miało co robić i będą spamili.
Komenda /AFK mogła by zostac dodana, ale tylko ekipie. Są tam ogarnięre osoby więc napewno by nie spamili. [hr] przepraszam za bledy pisze na telefinie
Na moim serwerze jest tak, że gracze mają komendę afk i jeśli gracz spamuje automatycznie kicka jeśli gracz nie przestaje spamować automatycznie go banuje na 30minut. Więc na craftapple by można dodać tą komendę graczom.
Hm... Widzę, że zdecydowana większość jest na NIE. To może chodziarz da się zrobić, że dostęp do tej komendy, dostaną Pomocnicy i Moderatorzy oni na pewno są ogarnięci... [hr] Chociaż, kto wie co powie na to właściciel
Komenda /afk nie będzie udostępniona, ponieważ kiedyś zawsze ktoś lubił: - Wpisać /afk strzałka do góry, enter strzałka do góry, enter strzałka do góry, enter strzałka do góry, enter strzałka do góry, enter strzałka do góry, enter . . .