Imię: Patryk Dokładny nick w grze: Rectuz (tłum. z łac.: „rectus” = „wszechwidzący, prosty”. Zmienienie litery „s” na „z” oznacza znak „Victorii” = „Zwycięstwa”, czyli sam nick oznacza: „Prosty zwycięzca” lub „Wszechwidzący zwycięzca”.) Ile czasu dziennie przebywasz w grze oraz na których serwerach najchętniej: Najchętniej gram na serwerze SkyBlock, ale jeśli zajdzie potrzeba wejścia na inny – nie mam z tym żadnego problemu. Aktualnie spędzam nawet 7-8 godzin dziennie na Craftapple. Data urodzenia: 27-05-2002 r. Przybliżona data rozpoczęcia gry w Minecraft i wersja: Wersja 1.4.7 – roku nie pamiętam, ale na pewno był to okres kiedy 1.4.7 była najnowszą wersją. Przybliżona data rozpoczęcia gry na Craftapple: Pamiętam ten dzień jak dziś. Był to drugi dzień wakacji 2015 roku. Na forum zarejestrowałem się - dzień po, czyli 03-07-2015 roku. Biorąc pod uwagę datę rejestracji na forum i dzień pisania tutejszego podania mija dzisiaj rocznica mojej gry na Craftapple. Czy kiedykolwiek byłeś karany na serwerze gry lub forum: Ze wstydem muszę przyznać, że byłem. Na serwerze kiedy jeszcze nie było SkyBlocka, a grałem wtedy na Survivalu, dostałem bana za X-Ray. Na forum zaś miałem kilka drobnych ostrzeżeń – wszystkie z działań nieświadomych i niecelowych, jednak nigdy nie byłem na nim zbanowany. Prosiłbym jednak nie skreślać mnie z powodu tych zdarzeń. Czy pełniłeś podobną funkcje poza Craftapple, na serwerach o ruchu minimum 30 graczy online w szczycie: Tak pełniłem, był to serwer który już dawno upadł to właśnie po nim zaistniałem na Craftapple. Pełniłem tam rangę Moderatora (która na zamiennik u nas mogłaby być traktowana jako ViceAdministratora). Dawniej posiadałem też swój „mini serwer” który był czasem włączany dla kolegów i służył mi do testowania różnego rodzaju pluginów. Co chciałbyś zmienić na Craftapple: — Aby zachęcić innych graczy do forum dodałbym plugin z nagrodami (dałem już tę propozycję i pan XInfiniterX przeniósł ją już do propozycji czekających na realizację). — Na serwerze chciałbym dodać więcej trybów, aby urozmaiciło to rozgrywkę na Craftapple. Jakie uprawnienia i obowiązki posiada pomocnik: OBOWIĄZKI: ▪ Pomagać w nadzorowaniu czatu dla moderatorów. ▪ Zgłaszać błędy i problemy dla Administracji. ▪ Pomagać graczom w ich problemach, wyjaśniać różne działania i komendy. ▪ Uczestniczyć w życiu serwera, jak i na forum. ▪ Być dyspozycyjnym. UPRAWNIENIA: ▪ Pomocnik uprawniony jest do kickania graczy łamiących regulamin, czyli „wyrzucania” – robi to komendą: /kick [nick] [powód] ▪ Pomocnik uprawniony jest do mutowania graczy łamiących regulamin, czyli „blokowania pisania na czacie” – robi to komendą: /mute [nick] [czas i jednostka w języku angielskim] Dlaczego chciałbyś zostać pomocnikiem: Pomocnikiem chciałem zostać już od początku bycia na Craftapple. Później po banicji – zrezygnowałem. Jak wiemy następnie zmienił się regulamin. Po tym zdarzeniu odzyskałem chęć. Od tego dnia po woli zaczynałem zachowywać się jak prawdziwy pomocnik. Teraz nabrałem już wielkiej wprawy i uważam, że jestem gotowy objąć te stanowisko na Craftapple. Uważam też, że posiadam nawet spore kwalifikacje do tej rangi. Umiem wyczuwać nowe osoby na serwerze, jak i czasami udaje mi się przewidzieć ich pierwsze pytania (które przeważnie są podobne) – więc, aby pomagać szybciej przygotowuje sobie odpowiedzi. Zachęcam nowych graczy do kupna rangi Vipowskiej. Pomagam też na forum. Zawsze aktywnie na nim uczestniczę. Niekiedy pomagam też na prywatnej wiadomości, jeśli ktoś do mnie napisze lub sam zaczynam temat. Raz nawet kiedy ViceAdministrator poprosił mnie o nazwy pewnych modów z chęcią podałem nie tylko nazwy, ale też linki, aby ułatwić mu pobranie odpowiedniej modyfikacji. W jaki sposób załagodzisz powstałe konflikty: Każdy powstały konflikt załagodzę zgodnie z regulaminem. Jednak kiedy zauważę, że takowy „konflikt” dopiero powstaje – od razu zacznę działać, aby gracze nie ponieśli późniejszych strat moralnych jak i rzeczowych. Posiadając takową rangę zawsze starałbym się, być jak najłagodniejszym pomocnikiem, jednak każdą wymierzaną karę wymierzałbym sumiennie. Czy posiadasz umiejętność współpracy z ludźmi: Myślę, że tak. Ostatnio bardzo dużo pomagam na SkyBlocku. Nie raz nie tylko na czacie, ale czasami kiedy ktoś czegoś potrzebuje np.: danego itemu – jeśli mam daje za darmo. Opisz swoją osobę - tutaj minimum 5 rozbudowanych zdań: Jestem czternastoletnią postacią, średniego wzrostu z okularami. Osobą towarzyską oraz umiejącą zachować się w różnych sytuacjach. Dojrzały emocjonalnie chłopak. Posiadam specyficzne poczucie humoru – dlatego, czasami mogę niechcący kogoś urazić, ale zawsze gdy tak się stanie od razu przepraszam i tłumaczę co miałem na myśli. Uwielbiam współpracować z ludźmi, w przyszłości chcę zostać nauczycielem informatyki (dlatego zawsze robię sobie przerwę jeden i pół miesiąca od Craftapple przed wakacjami, gdyż poprawiam ocenki). Chodzę do wspaniałego Gimnazjum na wsi, w której uczą się ze mną niezwykłe osoby i ładne dziewczyny (bowiem dla mnie polki najładniejsze). Kiedy się z kimś dobrze zaprzyjaźnię nawijam językiem i czasami przesadzę, ale da się i to wybaczyć. Myślę, że jestem postacią pozytywną. Określ swoją dyspozycyjność: Jak wcześniej wspomniałem w okresach wolnych od szkoły potrafię przesiedzieć nawet 7-8 godzin. W dniach szkolnych są to pory stałe (17:00 – 21:00). W weekendy (13:00-16:00 = przerwa o 17:00 = 18:00-22:00). Jakie masz zasługi, co pozytywnego nam przedstawiłeś: ▪ Otóż, jedni to wiedzą, drudzy nie, ale dzięki jednej z moich propozycji macie możliwość zmiany nicku na forum. KLIK ▪ Kiedyś napisałem wątek o skrótach klawiszowych w Minecraft. Nie raz kiedy ktoś z graczy na SkyBlocku pisze: „Jakie ID ma item drzewa?” daję mu ten wątek w którym są opisane różne skróty – jak i skrót, który pokazuje ID itemu. KLIK ▪ Jak już wcześniej wspomniałem – dodałem propozycję, która ma na celu zachęcać do forum nowych graczy i pan Infi przeniósł ją do propozycji oczekujących na realizację. KLIK Oczywiście z mojej strony było wiele więcej wątków, ale te trzy wyjątkowo zdobyły większe zainteresowanie i akceptacje ze strony Administracji (tu pana Infiego). Umotywowanie podania: Wiem, że taka ranga to poważna sprawa i obowiązek. Uważam, że posiadam wielkie chęci oraz możliwości, które szybko nie wygasną – gdyż lubię to co robię. Czasami widzę też brak pomocników na SkyBlocku. Nie raz zagląda tam Kruku, ale jedynym stałym jest tam xKaroo, a jak wiemy każdy ma swoje życie prywatne i ma ona też prawo odpocząć – myślę, że mógłby być jeszcze jakiś pomocnik na tym trybie. Dodatkowo mogę powiedzieć, że tak bardzo polubiłem pomaganie, iż nie raz „ścigam” się z xKaroo kto pierwszy odpowie. Na forum zaś kiedy widzę jakieś złe zachowania lub boty forumowe natychmiast je zgłaszam. Mam nadzieję, że dostanę szanse na bycie członkiem ekipy na serwerze Craftapple. Myślę, też, że dodanie jednego z punktów przeze mnie będzie odbierane pozytywnie. Zachęcam też do komentowania mojego podania jestem nastawiony na różnego rodzaju opinie, jak i krytykę. Pozdrawiam, Rectuz! :] Zaprezentowany tutaj „styl” napisania podania, zaczerpnąłem od gracza o nicku „Skiven”, gdyż bardzo mi się spodobał. Mam nadzieję, że nie ma mi tego za złe. @Edit: Wystąpiła mała edycja wątku, w której musiałem poprawić niedopracowanie kodu MyBB.
Wow, zaskoczyłeś Mnie - oczywiście pozytywnie. Podanie piękne, nic dodać, nic ująć. Wszystko dopięte na ostatni guzik. Przejrzyście i czytelnie napisane. Na forum się udzielasz, jesteś aktywny i Twoje posty mają jakiś sens. Na serwerze widuję Cię często, i widzę jak pomagasz. Jestem na TAK.
Skoro pojawiło się podanie z Twojej strony, ja zarzucę linkiem do innego Twojego wątku, sprzed zaledwie dwóch miesięcy. [Link] Nie jestem przeciwny Twojej kandydaturze na Pomocnika, ale wydaje mi się to co najmniej dziwne. Czy jesteś pewien, że chcesz poświęcić serwerowi więcej czasu niż dotychczas? Czy nie zrezygnujesz zaraz po wakacjach?
Wiedziałem, że ktoś zada mi te pytanie. Z doświadczenia wiem, iż zawsze tutaj powracam i nie mam zamiaru już nigdy pisać takich bezsensownych wątków. Poza tym - może niektórzy zauważyli, że robiłem sobie takie przerwy zawsze przed wakacjami 1,5 miesiaca lub 2 miesiące. Jak w podaniu o tym też wspomniałem zawsze robię sobie taką przerwę na poprawianie ocen. Jednak myślę, że lepiej nie być dwa miesiące przed wakacjami, niż w wakacje - gdyż większość pomocników właśnie wtedy odpoczywa. :] Jestem tego pewny, gdyż SkyBlock naprawdę mnie zafascynował. Może jak kiedyś też tam wpadniesz - to sam się przekonasz. Dziękuję za pytanie.
Tak, widzę twoją aktywność zarówno w grze jak i na forum, pomagasz, choć jak patrze to nie za często, ale może to wina tego że widzę cię rzadko, bo ostatnio mało na skyblocka wbijam. Byłeś karany, ale każda osoba zasługuję na drugą szansę. Wyrok Gratuluję, jesteś pierwszą osobą której mówię TAK
Moderator Inevara - też jest na "TAK"! ~ Wyraził/a zgodę na umieszczenie ScreenShota na forum w dalszej rozmowie.
Jestem na tak! Gracz jest miły, nie wdaje się w niepotrzebne pyskówki, pomaga na czacie. I oczywiście gra na skyblocku, a tam się przyda więcej osób do pomocy z powodów oczywistych. Powodzenia.
Podsumowanie #Autorskie Osobiście uważam, że jest to odpowiedzialna i godna tego stanowiska osoba. Podanie zostało napisane przyzwoicie i każde pytanie zostało szczegółowo opisane. Na pewno jest to gracz z dużym doświadczeniem, ponieważ pamiętam Cię w sumie od początku. Zdecydowanie jestem na TAK
6. Członkiem Ekipy nie może zostać osoba, która dopuściła się kiedykolwiek naruszeń netykiety, dobrego wychowania oraz złamała niniejszy regulamin.