Szczerze polecam kilka rodzajów : Sildurs Vibrant Shaders :moim zdaniem najładniejsze CUDA Shaders : bardzo realistyczne lecz bagóją się na 1.10 troszeczkę Seus Shaders : Bardzo fajne również polecam Oczywiście do GTX 1060 to wybieraj wersję full (ja tam mam cały czas włączone ) Proces instalacji: https://www.youtube.com/watch?v=MEH4U4Q594I Jeżeli link nie działa to zobacz na yt kanał RoxMb z instalacją Optifine. Tam jest wszystko super wytłumaczone.
CUDA shaders jest świetne, ale kończy się na wersji 4.2 Zamiast CUDA polecam wpisać KUDA shaders. Wersja deweloperska (czy jakoś tak) jest przepiękna, ale wymaga komputera (lepszego niż ten mój złom ). Poza tym (z doświadczenia) Shadery CUDA/KUDA najlepiej działają właśnie z kartami Invidii (niektóre intele i amdeki nie ogarniają instrukcji).
Ja tam nie widzę prawie różnic między tymi wszystkimi shaderami, może z wyjątkiem że niektóre(np. Seus) są "przeswietlone".
Hmmm .... Zależy też jakie to mają być dokładnie shadery Jest wiele przepięknych shaderów. Mam w tym nie wielkie doświadczenie, całe życie na shaderach zapierdzielam xd Powiedz mi tylko czy te shadery mają extreme, medium, high czy light
Z tego co pamiętam ty masz kartę od intela i to może dla tego. nie widzisz niektórych efektów. Są shaderki robione specjalnie pod te karty. Z tego co wyczytałem takie shaderki kompatybilne z Intelami to np. Sonic Ether.
No to w takim razie paczeć nie umiesz KUDA mają kilka wersji podzielone na zimne, ciepłe i naturalne kolorystyki. Chyba jego największy konkurent SEUS jest "miękki", ma cudowną mgłę i stawia moim zdaniem na naturalność, ale nie ma tylu odmian co KUDA. Ale żeby nie pozostawiać pytania bez odpowiedzi. Przy takiej karcie nie ma znaczenia jakich shaderów użyjesz (zadziałają), to czy ci się podobają powinieneś sam na żywo ocenić :].