MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Survival

Dyskusja w 'Pytania i Problemy' rozpoczęta przez użytkownika HeroikPL, 8 Styczeń 2016.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. HeroikPL

HeroikPL Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Czy naprawdę potrzebny jest ten limit działek ??? Czemu ma on służyć ???? A jak coś no to zwiększyć go trochę tak no eh dwukrotnie ????

Reklama
  2. Dakota

Dakota Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Myślę że limit dzialek to dobre rozwiązanie, ale graczom bez rangi powinno dać sie 4 działki, żeby mogli chociaż miec duży kwadrat swej posiadłości.

3. zNormal

zNormal Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Przydałoby się zwiększyć limit działek.
    Może nie za dużo ale chociaż o kilka cuboidów.

4. HeroikPL

HeroikPL Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Dokładnie tak może np tak: gracze 4, vipy 20, svipy 40

5. lucklucky10

lucklucky10 Były ViceAdmiηistrator. STUDENT PRAWA
    Zasłużony

Docenione treści:
    309
    Moim zdaniem jeśli chodzi o Vipa i SVipa - limit działek jest ustalony w sposób sprawiedliwy.

Jedynie zwykłym graczom/użytkownikom, limit powinien być zwiększony do 4.

Takie jest moje zdanie na ten temat.

6. zNormal

zNormal Użytkownik

Docenione treści:
    0
    @HeroikPL - Trochę przesadziłeś z limitem na sVipa.. Trochę sprawiedliwości dla innych rang. :p

Najlepiej gdyby limitu nie było w ogóle.. Ale skoro ma być to najlepiej jakby był taki jak podałem niżej.

Zwykły Gracz:4-5
    Vip: 20
    sVip: 25-30

7. Gabi48

Gabi48 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Zgadzam się z osobą powyżej. Myślę, że ilość działek dla svipów/vipów jest sprawiedliwa, czego nie można powiedzieć o limicie dla zwykłych graczy. Proponuję żeby były chociaż 4 działki i dodatkowo + 1 sethome. Ogólnie według mnie ten limit psuje zabawę.
    Ale to jest tylko moja sugestia.

PS: Bardzo ważnym argumentem, który wymienił Gold jest koniec z wioskami typu Stolenowo. A następnym problemem- drop.

Reklama
  8. zNormal

zNormal Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Streszczając.. Gracze na tej edycji nie wykażą się swoją kreatywnością. :p

9. HeroikPL

HeroikPL Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Dokładnie nawet jest problem z zajęciem jakiegoś terenu przez ograniczenie. Najlepiej byłoby usunąć te ograniczenie ;) Ale Tak zgadzam się że zwykli gracze mają najgorzej tylko 3 :(

10. Formix14

Formix14 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Zgadzam się ze wszystkimi postami powyżej.
    Powinien być limit gracza zwykłego zwiększony.
    Pozdrawiam :)

11. Rectuz

Rectuz Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Nie tylko limit Graczy, ale też pomyślcie o wioskach.
    Moim zdaniem limit zablokował już możliwość tworzenia wiosek tak dużych jak kiedyś np.: Stolenowo.
    Nikt już nie założy raczej większej społeczności serwerowej, gdyż wątpię, aby ktoś miał tak dobrą duszę i złożył swoje cuboidy w ofierze innym.

Uwaga! Ci, którzy myślą, że po kupieniu SVipa czasowego potem po wykorzystaniu go i kupieniu nowego będą mogli tworzyć kolejne 30 działek mylą się! System pluginu liczy wasze działki cały czas, nawet po kupieniu SVipa trzy-czterykrotnie limit zawsze będzie pokazywał: Masz już 30 działek, więcej nie wolno.

Jak dla mnie zabranie dropu jest przesadą w tej edycji, gdyż każdy PRO serwer Survival go powinien posiadać. A co dopiero ten limit -_- go w ogóle nie powinno być, a jeśli już powinien to SVip powinien mieć 75 działek, Vip 50, a gracz przynajmniej 25. :)

12. MsKornel

MsKornel Gość

Wszystko dla pieniędzy ! xD

No cóż ale taka prawda ;/

13. Rectuz

Rectuz Użytkownik

Docenione treści:
    0
    I tutaj się zgodzę, serwer od daty założenia sklepu tego z MikroSMS nie dąży już do dania czegoś dla graczy, ale tylko do tego, żeby zarobić.
    Infiniter już nie wprowadza żadnych nowości, jedynie je zabiera np.: drop bo chce, żeby ludzie wkupywali więcej diaxów i szmaragdów. :(

14. JakubCreeper

JakubCreeper Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Cóz... CA to już nie ten sam serwer...

Co do limitu: najlepiej by go było usunąć, ale skoro już jest to można by choć było go zmienić. Mój pomysł: Gracz-7-8 Vip-20-25 Svip-40-45. A co do wypowiedzi Golda i MsKornela: aktualnie CA działa z jednego powodu: zarabiania. Moim skromnym zdaniem, ten limit jest po to, by skłonić zwykłych graczy do kupna rangi Vip lub Svip.

15. Rectuz

Rectuz Użytkownik

Docenione treści:
    0
    To prawda, ale kiedyś bez ograniczeń serwer też się trzymał i zarabiał.

Oto lista, rzeczy, które zmieniły się od dnia założenia sklepu interentowego MikroSMS, jest to lista tych pozytywnych rzeczy, ale też negatywnych:

PLUSY:
    1. Dodanie nowego sklepu MikroSMS.
    2. Dodanie do komendy: /rozkladam większej ilości itów.
    3. Zrobienie nowego spawnu Survival i wystartowanie nowych edycji, w których generatory map 1.6 i 1.7 się już nie gryzą.
    4. Zdegradowanie dostępu do komendy /skin zmien za pieniądze.

MINUSY:
    1. Chęć większego zarobku. Skrócenie czasowości rang z permanentnych na 80 dniowe.
    2. Chęć większego zarobku. Dodanie limitu działek.
    3. Chęć większego zarobku. Rangi nie są już przenoszone za free, trzeba kupić premium. Kiedyś przenosili za free np.: dla Blavcka z tego co pamiętam.
    4. Chęć większego zarobku. Usunięcie dropu. MIMO, ŻE W WIĘKSZOŚCI GRACZE INACZEJ GŁOSOWALI! :(
    5. Chęć większego zarobku. W nomym AdminShopie nowego spawnu (od poprzedniej edycji), nie można już kupić koxów, refów i diaxów. Teraz wszystko tylko w sklepie WWW.

EDIT: Lista zaktualizowana.
    EDIT2: Lista zaktualizowana.
    EDIT3: Lista zaktualizowana.

~ Jeśli CraftApple się nie zmieni i nadal będzie dążyć tylko do zarabiania, ludzie kiedyś się zbuntują. Skoro tak dużo ważnych spraw jest zabierane, to czemu mało ważnych spraw jest dodawane?

16. Weeby

Weeby Użytkownik

Docenione treści:
    1
    Moim zdaniem, nie był to zły pomysł na wprowadzenie limitu działek, aczkolwiek można by było zwiększyć trochę ten zakres, lub po prostu dodać do sklepu SMS możliwość wykupienia dodatkowych sethomów i zwiększenia limitu działek.

17. Rectuz

Rectuz Użytkownik

Docenione treści:
    0
    To też jest jakiś pomysł. ^^^
    Popieram.

18. HeroikPL

HeroikPL Użytkownik

Docenione treści:
    0
    jednak najlepiej byłoby usunąć ten limit i przywrócić dropu. Goldmythman pokazał ankietę i dlaczego zrobiono wbrew graczom ??? Ktoś już powiedział ,że nie wykażemy się kreatywnością mam jedną działkę i już mam problem bo limit już poszedł.
    A przez usunięcie dropu pojawiło się więcej x-rayowców i myślę, że ta liczba będzie rosła

19. Rectuz

Rectuz Użytkownik

Docenione treści:
    0
    @HeroikPL
    Popieram.
    Wtedy też byli X-Rayowcy, którzy mijali sklep WWW daleko, gdyż była komenda: /drop wylacz.
    Dlatego jestem za dropem, a jeszcze bardziej za dropem stałym, bez możliwości wyłączenia. ;)
    Wtedy obie strony byłyby zadowolone i żadna by nie straciła. :)

20. MCKAWKA

MCKAWKA Infomatyk, montażysta, fotograf

Docenione treści:
    3
    Przywrócenie dropu byłoby dobrym rozwiązanie, jak i też powiększenie cuboidów dla standardowych graczy, ale nie przesadzacie co do skrócenia kreatywności? Jeśli człowiek jest kreatywny to nawet na działce 40x40 może stworzyć coś niezwykłego.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę