MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

To ja, znowu o banach

Dyskusja w 'Hydepark' rozpoczęta przez użytkownika Craftapple.pl, 22 Sierpień 2022.

?

Jak żyć, co zrobić?

1. Poświęćmy się dla dobra ogółu

50,0%
  2. Na stos z nimi!

50,0%
  3. Miałem bana

0 głos(ów)
    0,0%
  1. Craftapple.pl

Craftapple.pl Administrator
    Członek Ekipy Administrator

Docenione treści:
    589
    Pracowałem sobie nad serwerem technicznym, na starym systemie craftapple (1.12.2 2019rok), który miałby posłużyć do weryfikacji i przenoszenia rang, i usuwałem zbędne stare dane i śmieci.
    Nagle zacząłem przeglądać stary plik (banned-ips.json) ze zbanowanym adresami IP na lobby, wpisy głównie pochodziły od Three, a ja pomyślałem sobie co za czasy, i już miałem wcisnąć Del żeby go usunąć. Nagle palec mi się zatrzymał i myślę zaraz zaraz, a co się stało właściwie z normalnymi banami.
    Bany po ip przez komendę wbudowaną w minecraft to były wyjątki, od normalnych banów po nicku był plugin, ale tam go nie było.

A skoro go nie było, to mogłyby tam wejść te zbanowane nicki i normalnie się zalogować, co daje możliwość przeniesienia rangi.

Czyli co, mam pozwolić przenosić rangi nawet z tych zbanowanych nicków? Bo można będzie na dowolny nowy nick premium.

Może jednak zachowam starą bazę banów dla serwera technicznego :szalonysmiech:

• Ziemniak Ziemniak x 1
    • Zgadzam Się Zgadzam Się x 1
    • Lista
    Reklama
  2. stefek1

stefek1 Użytkownik

Docenione treści:
    5
    szczerze, jestem tak zaspany, ze nawet po przeczytaniu tego 3 razy nie zrozumialem nic, ale chyba dobry pomysl

• Zgadzam Się Zgadzam Się x 2
    • Lubię To Lubię To x 1
    • Lista
  3. stefek1

stefek1 Użytkownik

Docenione treści:
    5
    ps co oznacza reakcja ziemniak

• Ziemniak Ziemniak x 1
    • Zgadzam Się Zgadzam Się x 1
    • Lista

Poleć tę stronę