Pracowałem sobie nad serwerem technicznym, na starym systemie craftapple (1.12.2 2019rok), który miałby posłużyć do weryfikacji i przenoszenia rang, i usuwałem zbędne stare dane i śmieci. Nagle zacząłem przeglądać stary plik (banned-ips.json) ze zbanowanym adresami IP na lobby, wpisy głównie pochodziły od Three, a ja pomyślałem sobie co za czasy, i już miałem wcisnąć Del żeby go usunąć. Nagle palec mi się zatrzymał i myślę zaraz zaraz, a co się stało właściwie z normalnymi banami. Bany po ip przez komendę wbudowaną w minecraft to były wyjątki, od normalnych banów po nicku był plugin, ale tam go nie było. A skoro go nie było, to mogłyby tam wejść te zbanowane nicki i normalnie się zalogować, co daje możliwość przeniesienia rangi. Czyli co, mam pozwolić przenosić rangi nawet z tych zbanowanych nicków? Bo można będzie na dowolny nowy nick premium. Może jednak zachowam starą bazę banów dla serwera technicznego
szczerze, jestem tak zaspany, ze nawet po przeczytaniu tego 3 razy nie zrozumialem nic, ale chyba dobry pomysl