Witam, ten serwer jest typu Survival więc na tym typie bardzo ważne jest PvP, i wkurza mnie to że Svipy mają /heal i są na wygranej pozycji podczas pvp. Tak wiem że to ważny gracz, więc ma pare udogodnień ale podczas walki powinny byc równe szanse, można w zamian dać inną możliwość. Piszcie co sądzicie o tym.
Popieram to , bezsens, tak samo jak expiarka i enchanting table na spawnie. Survival to survival. To jest to samo co bym sobie odpalił na singleplayer świat. Nic tam nie ma być czysta gra P.S I moze gildie dodac; ) ? hehe jak to survival ;]
Owszem, sprawia problem. Gracz może wpisać lub zbindować sobie to w każdym momencie podczas walki, co jest sporym ułatwieniem. ; )
No właśnie, nawet raz na 5minut przeszkadza. Na 24h też by przeszkadzało. Najlepszym sposobem jest zamienienie /heal na coś innego również atrakcyjnego dla nich.
Ja już coś bodajże kiedyś wspominałem odnośnie tej sprawy. Uważam iż prawdą jest, że svipy podczas walki nieuczciwie mogą korzystać z polecenia /heal i to niedobrze. Ale pamiętam przy svipie był też /feed - ale przez ustalenie jednakowego limitu czasu stał się bezsensowny. Ble ble ble.. dużo by można tu mówić.... Według mnie najlepszym rozwiązaniem będzie wyłączenie komendy /heal podczas trwania walki i tyle. A drugą rzeczą to zmienienie czasu oczekiwania dla /heal na przykład na 8 minut a za to dla /feed na 4 minuty. Po za tym nie wiem czy mi się wydaje ale ostatnio przybyło tych vipow. Żeby się wam tylko nie rozpanoszyli. Hehe.
No to usunąć doszczętnie tą komendę i wstawić jakąś sensowniejszą np. /workbench, /kit svip czy coś tam innego...