Eldolejro, jako iż męczy mnie od paru dni myśl, by założyć ten temat, to postanawiam go w końcu założyć. Praca nad nim zajmie mi trochę, w międzyczasie będę jadł, grał lub inne rzeczy uczyniał, jednakowoż chciałbym przedstawić swe idee, które - jak ogólnie wiadomo - miałyby czas ten na serwerze umilić, ułatwić rozgrywkę a i daj Boże sprowadził nową klientele. Wspomnę, iż jako jestem niesamowitym leniem, to nie sprawdzałem w innych tematach czy pomysły które chce przedstawić tam są, także wybaczta. 1. Komendy /admins - pokazywało by listę dostępnej/online administracji począwszy od pomocników a kończywszy na Administratorach (przerwa na piwko) Poprawka co do komendy /pomoc - po wpisaniu, wiele innych pomocnych komend jest pominiete jak /pomoc konie (w zasadzie nie wiem dlaczego, nie ma raczej problemu dodać te komendy do ogólnej komendy /pomoc) /status - pokazywałoby aktualną datę i godzinę w kraju w którym się znajdujemy lub zwyczajnie w Polsce, ot taki bajer 2. Tabulator Po wciśnięciu i trzymaniu tabulatora wyświetlana jest lista graczy - dlaczego by nie urozmaicić tej listy o jakieś dodatkowe kolory? Kolor VIPa, SVIPa i całej admninistracji 3. Naznaczenia Nie od dziś wiadomo, że oszustów survivalowych (nie wiem jak takowych nazwać) - tj. obiecujących gruszki na wierzbie wabiących w pułapkę i robiących tzw. "nóżki" - jest sporo. Dlaczego takie osoby mają chodzić bezkarne? Wpadłem na pomysł "naznaczania takich osób". Na czym to polega? Podstawa: Musi być grupa osób która byłaby pod dowództwem jakiegoś admina lub nie (nie wiem czemu Kruka mam w głowie) która po wrzuceniu odpowiedniego dowodu na specjalne, tajne forum mogłaby naznaczać takie osoby specjalną rangą "Naznaczony". W zależności od osób online, mogłaby się wyświetlać liczba osób które daną osobę naznaczyły np. "Naznaczony x4". Takie osoby po nadaniu im tak specjalnej rangi nie mogłyby nic wskórać, a dodatkowo mógłby się pojawiać komunikat, że "Uważaj na osoby naznaczone! Osoby te często wabią w pułapkę i okradają Cie bezczelnie z rzeczy! *administracja nie odpowiada za straty materialne jak i psychiczne* 4. Reset działek osób permanentnie zbanowanych Jak w tytule podpunktu - działki tych osób byłyby resetowane do początkowej formy, ot dodatkowa kara za łamanie regulaminu, by po uzyskania łaski tzw. UB i powrocie na server zaczynały kompletnie od zera. Nie wiem dlaczego, ale byłem przepełniony pomysłami a teraz wszystkie mi wyleciały. Póki co, spróbuje na razie z tymi. Czekam na odwet. B)
1. /admins niepotrzebne /h h jest niby, nie wiem czy jest bardzo wielka potrzeba wrzucania koni w pomoc /status niepotrzebne 2. Kruku ma co do tego fajny pomysł. 3. Na survivalu można kraść, oszukiwać także takie coś mija się z ideą tego typu. 4. Jak dla mnie bomba, ale co w sytuacji kiedy ktoś dostanie ub, bo okaże się, że dostał niezasłużonego perma? Wróci na serwer a wszystko będzie wyczyszczone?
Mija się z celem survivalu? Jeżeli ktoś w rzeczywistości zwabi Cie w pułapkę, to czy nie ostrzeżesz kolejnej osoby, która również pójdzie za tym oszustem bo wiesz jak to się skończy? Naznaczenie byłoby karą niesportowego zachowania, wręcz chamstwa. Zapewne doskonale wiesz jak takie coś psuje rozrywkę z gry A co do niesłusznie zbanowanych, to jest to trochę śmieszny powód. Jak można zostać niesłużenie zbanowanym? Za X-ray teraz nie ma jak wyłapać bana, trzeba naprawdę rzucić się w oczy by dostać perma. A inną opcją może być 7dni od dostania bana, w razie gdyby faktycznie okazało się, że ban był błędnie nadany A co do pomysłu Kruka, to boje się tego trochę, ze względu na ciągłe wczytywanie się tych głów. Co jak ktoś zmieni skina? Będzie od nowa się wczytywało? I tak za każdym razem? No jak się uda zrobić to bez nakładania dodatkowych lagow, to jestem za, chociaż i tak pozostanę przy swoim pomyśle
Napisze ci coś potem w temacie twoich obaw o lagi w związku z rzuconym przezemnie pomysłem. (Tym z główkami). Niesłusznie zbanowany to np taki ktoś kto dostał perma np. za recydywę, a osoba banująca pomyliła się w ocenie. A te 7 dni nic nie da bo kolega/mulciak wyniesie itemki i zbanowany niczego nie straci. Z tym naznaczaniem to całkiem ciekawa opcja i podoba mi się że nie zaproponowałeś by dać graczom możliwość naznaczania bez kontroli. Jednak tajne (ukryte) forum nie ma sensu, bo możnaby takich graczy zgłaszć jak cheaterów czy reklamujących (w dziale skarg) a karą byłyby punkty, o których mówiłeś. Wreszcie gracze czuliby że nie zostają sami ze swoimi problemami
No i gitara. A co do zbanowanych, no cóż - można takie działki blokować tj. admin sprawdzi sobie szybko gdzie te działki są, podleci i postawi Swojego cuboida. W razie pomyłki działki odda, a gdy okaże się werdykt słuszny - resecik.
1. A co z osobami ukrytymi na vanishu? Też by ich pokazywało? 2. /who, /list... 3. Nie lepiej byłoby napisać to w propozycjach do Freebuild? 4. Wątpię, że osoby permanentnie zbanowane są odbanowywane w ciągu 21 dni od nadania bana. 5. Jest coś takego jak /pomoc konie i jest dodane do ogólniej komendy /pomoc. Jeśli zostaną dodane jakieś ważne komendy, to na pewno się tam znajdą. Dzięki, że poświęciłeś czas, by złożyć propozycje. Niezmiernie nam miło że, Społeczności CraftApple zależy na udoskonaleniu serwera.