Witam mam pewna propozycje aby banowac ludzi za wylogowanie sie z walki ale zeby pozostawał uciekinier ponieważ niektorzy gracze wylogowują się i szybko znowu sie loguja i nie da sie ich zabic.Ban powinien byc automatyczny na jakies 10 minut lub wiecej
ta osobe bil eriador wiec wiadomo ze on sie na tym zna mi chodzi o to by jak ktos sie wylogowuje podczas walki niech ma bana na 10 minut by moc spokojnie zabic uciekiniera.
Popek co ty pierdzielisz? Jak kogoś raz uderzysz, a ta osoba się wyloguje (np. alt+f4) to słychać piorun i nick osoby zmienia się na UciekinierX (gdzie X to kolejny nr uciekiniera). Wtedy wystarczy, że go dobijesz i przejmujesz jego itemy. Może też być tak, że kogoś uderzysz, a ten ucieka dalej przez kilka sekund (wtedy mija czas walki, co można sprawdzić sobie poleceniem /ct). Po takiej ucieczce, kończy się walka i można spokojnie się wylogować (tzn, że postać zniknie natychmiast i nie można jej w tej chwili dobić). Co można zrobić w takiej sytuacji to poniektórzy doskonale wiedzą ;> Pozdro dla kumatych hahaha D.
eh ale uciekinier znika po zalogowaniu sie !!!!!! jesli ktos zrobi to szybko to guzik mu zrobisz (chodzi mi o to wyjdzie z gry i wejdzie) bez wpisywania hasla
Czyli co? Uciekam na np 20 kratek będąc w walce, wyłączam mc, znowu wchodzę w mc, odpalam serwer, pokazuje się, że znowu się pojawiłem, ale muszę się zalogować, wyłączam szybko mc i uciekinier znika? D.
Działa ta komenda. XinfiniterX faktycznie teraz do mnie dotarło o czym pisał popek. Taki styl walki ma Bencom i Thorn. Wczoraj 3x się wylogowywali, był uciekinier,a po chwili znowu gracz (nie zalogowany). Jak będziesz w grze to możesz mnie czy Drake zapytać bo obaj z nimi walczyliśmy i widzieliśmy każdą sytuację. Trzeba koniecznie to zmienić bo to psuje grę. I taka jeszcze dygresja. Wczoraj napisałem o tym graczowi Thorn to ewidentnie cos kręcił, pisząc że to wina netu, że mu laguje. On przyszedł z innego serwera i podświadomie czuję, że tam było to banowane albo coś podobnego. deevee1982
ale po co odrazu banowac jak mozna porostu zrobic ze nie mozna uzyc komendy tp , spawn , home czy sie wylogowac w czasie walki ...
Tempban. Dzisiaj będziemy to z Drake dokładnie testować. Bo ztego co wiem to po zalogowaniu mmijają 3sekundy zanim można bić. Svip może naprawić np zbroję, albo zjeść mocą. Albo temp ban, albo po wylogowaniu minimum minuta do ponownego zalogowania. deevee1982
Ja się wylogowałem raz. Uciekałem aż mi minie ct i się wylogowałem, gdybyś nie wiedział. A Thorn miał lagi. Gdyby chciał się specjalnie lognąć to by nie wpisywał hasła i nie dokańczał walki.