Uważam ze sprawa ograniczenia pola widzenia ( renderowania) jest zupełnie niepotrzebna. Powoduje to straszne lagi podczas ładowania, przykład: biegnę na pełnej prędkości 2x W + booster z magicznej latarni i teren nie nadąża się ładować co później powoduje straszne lagi, nawet po odczekaniu 10 min i więcej. Proponuję usunięcie w/w ograniczenia, a Xray'owcy i tak zostaną złapani i zbanowani. I dlaczego jeszcze na mapie surowcowej takowego ograniczenia nie ma a na normalnej jest? Proszę o odpowiedzi.
Ograniczenie nie przeszkadza w grze, przed ograniczeniem liczba TPS (tick per second) wynosily około 12. Teraz kiedy pytam infiego o TPS wynoszą około 18-19. Znaczna różnica jeśli chodzi o kopanie, movement mobow tez jest płynny.
Owszem ograniczenie przeszkada, dlaczego na innych serwerach tego nie ma i jest ok? czemu to ma sluzyc?
Nie jestem jedyną osobą która przez to ograniczenie ma spore lagi, tak jak już pisałem wyżej podczas bardzo szybkiego biegu nie nadąża renderować się teren, według mnie jest to zbyteczny plugin, a w walce z Xrey'owcami wystraczy wgrac plugin obrazujący stosunek wykopanego cobbla do zdobytego diamentu, złota, rud itp.