MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Zmiany w regulaminie

Dyskusja w 'Ogłoszenia' rozpoczęta przez użytkownika Craftapple.pl, 21 Maj 2018.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Craftapple.pl

Craftapple.pl Administrator
    Członek Ekipy Administrator

Docenione treści:
    589
    W najbliższych dniach planuję wprowadzić znaczące zmiany w regulaminie.
    Będą one głównie dotyczyły Ekipy i Administracji, ponieważ te kwestie nie miały żadnej dużej aktualizacji od wprowadzenia nowego regulaminu, tego z 2015 roku.

Jeszcze nie postanowiłem jakie zmiany wprowadzę, więc to co piszę jest jak pyłek na wietrze.

Kasacja taryfikatora kar, do każdego zapisu w regulaminie zostanie przypisany nowy opis możliwych kar. Kary będą posiadały sztywnie określone przedziały czasowe.

Dodanie zapisu o braku działania regulaminu wstecz (odsyłam do prawa cywilnego), w skrócie gracz nie może zostać ukarany po wprowadzeniu nowego zapisu, jeśli przewinienie miało miejsce wcześniej.

Brak możliwości ukarania kogoś za przewinienie, którego regulamin nie przewiduje. Oczywiście tam będzie mała klauzula.

System punktów karnych dla Ekipy i Administracji, punkty nadaje wyłącznie Administrator główny czyli JA. Punkty są opisane (za co) publicznie, lub nie, ale nie wiem jeszcze. Przykładowo 15 punktów limitu. Za np. dodanie sobie pieniędzy 5, za oszukanie gracza w perfidny sposób 5 i zawieszenie. przy 15 wyrzucenie i absolutny brak możliwości powrotu. Punkty raczej luźne, w moim odczuciu.

AFK zostanie przywrócone ekipie.

• Zgadzam Się x 2
    • Nie zgadzam się x 1
    • Zabawne x 1
    • Zwycięzca x 1
    • Burak x 1
    • Lista
    #1 Craftapple.pl, 21 Maj 2018
    Ostatnio modyfikowano: 21 Maj 2018
    Reklama
  2. _Zielony_

_Zielony_ Głupek

Docenione treści:
    41
    2IQ.
    Czyli będzie można wyzywać Administrację i praktykować inne zwyrolstwa. Podoba mi się Twoje myślenie. Jak zawsze.

3. Craftapple.pl

Docenione treści:
    589
    A gdzie można wyzywać administrację, nie rozumiem toku myślenia. Niecenzuralne słownictwo jest w tej chwili niedozwolone. Poza tym dopisze się paragraf.

4. _Zielony_

_Zielony_ Głupek

Docenione treści:
    41
    Tak, czy tak znajdzie się sposób, żeby zrobić coś złego niezawartego w regulaminie. Punkt o karaniu za coś, czego nie ma w regulaminie powinien zostać. Myśl, gościu.

5. Craftapple.pl

Docenione treści:
    589
    Przecież wspomniałem o klauzuli, czytałeś?

6. Craftapple.pl

Docenione treści:
    589
    AFK zostanie przywrócony ekipie od pomocnika wzwyż, ponieważ gracze często nie wiedzą lub mają z tym problem. Ja zresztą też.

7. _Zielony_

_Zielony_ Głupek

Docenione treści:
    41
    JAK MOŻNA ZAMIEŚCIĆ INFO, ŻE NIE BANUJEMY ZA RZECZY NIEZAWARTE W REGULAMINIE, ALE JEDNAK BĘDZIEMY ZA TAKOWE BANOWAĆ WEŹ IDŹ NA WYTRZEŹWIAŁKE ALBO ODSTAW CYDR BO PIERWSZY LEPSZY KACPER1337PL_PVP Z CREATIVE TAKICH FARMAZONÓW BY NIE GADAŁ. TO ALBO BANUJEMY ALBO NIE. KONIEC DYSKUSJI BO TO JAK DO ŚCIANY, JAK ZAWSZE W ROZMOWIE Z TOBĄ. NIE POZDRAWIAM.

• Zabawne x 3
    • Lubię To x 2
    • Zgadzam Się x 2
    • Zwycięzca x 2
    • Burak x 1
    • Lista
    Reklama
  8. Craftapple.pl

Docenione treści:
    589
    Jednak nie czytasz "Jeszcze nie postanowiłem jakie zmiany wprowadzę, więc to co piszę jest jak pyłek na wietrze."

• Burak Burak x 2
    • Nie lubię Nie lubię x 1
    • Lista
  9. _Zielony_

_Zielony_ Głupek

Docenione treści:
    41
    Same zamiary pokazują, jakie gówniane jest twoje(tak, z małej) myślenie.

• Zwycięzca Zwycięzca x 2
    • Lubię To Lubię To x 1
    • Lista
  10. OdwolaniePLL

OdwolaniePLL Użytkownik

Docenione treści:
    5
    to na jakiego grzyba ten watek? XD

• Zgadzam Się Zgadzam Się x 4
    • Lubię To Lubię To x 1
    • Burak Burak x 1
    • Lista
  11. Sinmiedo

Sinmiedo Biznesmen

Docenione treści:
    492
    Ty chyba chcesz całą ekipę wywalić... XD

• Zgadzam Się Zgadzam Się x 3
    • Zabawne Zabawne x 3
    • Lubię To Lubię To x 1
    • Lista
  12. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Tylko przemyśl to dobrze, by nowe Kary nie były łagodniejsze niż te w aktualnym Taryfikatorze.

Wydawało mi się, że ja zajmuję się Ekipą, bo Ty, w przeciwieństwie do mnie, ich nie znasz. Serio.
    Nie wiem w jaki sposób chcesz w takiej sytuacji obiektywnie oceniać ich zachowanie. Zastanów się nad tym.
    Mam nadzieję, że ta zmiana jednak nie zostanie wprowadzona.

Chcesz sobie coś notować o zachowaniu Administracji, to stwórz sobie notatki na Pulpicie. Widziałem ostatnio, że masz tam sporo miejsca ;) Przy czym zadziwiłeś mnie dziś, bo wydawało mi się, że jesteśmy partnerami. Osobami, które mogą sobie nawzajem ufać, polegać na sobie, a przede wszystkim współpracować nad tym by Serwer CraftApple był co raz bardziej przyjazny Graczom, a także by z dnia na dzień dostarczał im więcej zabawy. A nie jakimiś Randomami z Internetów, których trzeba trzymać krótko za *****. Myślę, że każdy członek E&A potwierdzi moje słowa.

Poza tym jeszcze jedna sprawa, na którą zwrócono mi uwagę:
    Widzisz sam podświadomie nie chcesz tego punktu skoro użyłeś określenia przewinienie a nie czyn, bo jeśli nie będziemy karać za przewinienia to słabo. Bardzo słabo.

Najlepszy pomysł ze wszystkich dzisiejszych.

• Zgadzam Się Zgadzam Się x 5
    • Zwycięzca Zwycięzca x 5
    • Zabawne Zabawne x 1
    • Lista
  13. Craftapple.pl

Docenione treści:
    589
    Zielony, podjąłem decyzję, że wszystko co wczoraj napisałem wprowadzę do regulaminu. Jeżeli się z nim nie zgadzasz, Twoje konto zostanie usunięte, i wszystkie pozostałe dane, które tu wygenerowałeś. § 2. Postanowienia ogólne pkt. 4.

Jeżeli pytasz o "aferę" z 2014 (bo to najlżejsze określenie które nadały pewne osoby) to myślałem o tym już wielokrotnie. Pamiętacie moderatora Toper? Nagle w starej ekipie (2013 - 2014) coś im się nie spodobało, wyje***** wszystkich w 5 minut, a tych którzy mieli jakieś wąty banowałem aż im się znudziło. Potem były jeszcze jakieś brzęki o totalitarnych stalinowskich metodach na forum. Ale wrócili? Nie widziałem ich do dziś, i się cieszę.
    --------------------------

Three, co do braku możliwości ukarania jakoś to napiszę inaczej. Resztę wprowadzę normalnie i tak, ja będę nadawał te punkty, na wniosek innego członka Administracji lub skargę.|

Ten wątek jest już zamknięty.

• Nie zgadzam się Nie zgadzam się x 2
    • Zabawne Zabawne x 1
    • Burak Burak x 1
    • Lista
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę