MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Zniknięcie Elytry

Discussion in 'Pytania i Problemy' started by Ismena, 29 May 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ismena

Ismena Użytkownik

Witam. Zgłaszam zniknięcie elytr. Nosiłam je ze sobą, miałam je na plecach, ponieważ szybowałam nimi. Ktoś może wiedzieć co się z nimi stało? Chyba nie wyparowały... Byłam w sklepie i wtedy już ich nie było... ?
    [hr]
    Niestety nie mam screenshota i nic czym mogłabym to udowodnić, czyli pewnie sprawa zostanie zamknięta...

Reklama
  2. wickedskinner

wickedskinner Brodacz

Najprawdopodobniej się zniszczyły. Tak jak i inne przedmioty, elytry mają określoną wytrzymałość i zużywają się podczas latania. Można je naprawiać używając do tego skóry.

W wielu przypadkach enchant naprawa pozwala dłużej cieszyć się niektórymi przedmiotami, nie wiem jednak czy byłby on skuteczny w przypadku elytr. Ranga sVIP zakupiona poprzez sklep na stronie CA pozwala m.in. naprawiać komendą zużyte przedmioty.

3. Ismena

Ismena Użytkownik

Delikatnie zostały zniszczone... Kupiłam skórę żeby je odnowić. Tylko że zabrakło expa i poszłam "poexpić". I już ich nie było... Nie mogły mi wypaść, ponieważ włożyłam je do ekwipunku /e.
    [hr]
    Przykra sprawa wicked... :c Szkoda. Nie mogę nic co cenne używać :D :)

4. SebaDB

SebaDB Użytkownik

wickedskinner niedoinformowany.
    "Gdy wytrzymałość przedmiotu spadnie do 1 punktu, Elytry nie zostają zniszczone, lecz nie będą już działać, a ich tekstura stanie się poszarpana i zniszczona. Dopiero naprawienie przedmiotu pozwoli graczom na dalsze szybowanie." Jasno z tego wynika ze nie da sie zniszczyć elytry tak jak np kilofa, wytrzymałość może spaść max do 1 punktu po czym możesz ja normalnie naprawić i nie może ci zniknąć.

5. Ismena

Ismena Użytkownik

Niestety mi zniknęły... Nie były zniszczone bo mogłam nimi normalnie latać. Sądzę że bug tu miał z tym związek.

6. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Podzielę się rozwiązaniem, które dla mnie działa w 99% przypadków. Zmiana skina komendą. Zmieniasz, wszystko w ekwipunku wraca na miejsce. Może nie zadziałać, wtedy możliwe, że przez lag gdzieś przy kowadłach wypadły albo, jak się domyślasz, bug jakiś się pojawił.

7. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Dołączając do wytłumaczenia CharmingFlame dodam, iż w moim przypadku pomaga przełożenie czegoś w plecaku.
    U mnie ten "visual bug" ma związek z teksturpakiem z 1.8.x, nie potrafię się z nim rozstać.

Reklama
  8. brootherwood

brootherwood Użytkownik

Tak jak już wspomniał ThreeEyedMaster, mozliwe że jest to bug visualny. Niestety mam również ten problem i często się zastanawiam dlaczego np. ie zamiast jednej zbroi mam w eq dwie itp. Ogólnie rzeczy nie znikają tak sobie więc są dwie możliwości: pierwsza jest taka że musiałaś przez przypadek ją gdzieś wyrzucić i przypuszczam że stało sie to gdy próbowałaś ją naprawić w kowadle i wciasnełaś esc ;). A druga opcja jest taka że musiałaś ją gdzieś podziać ;), naprzykład włożyłaś ją do skrzynki w swoim domu.

Pozdrawiam, broothood.

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page