MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

UB FaOleKrol

Dyskusja w 'Odwołania od banów.' rozpoczęta przez użytkownika FaOlek, 14 Kwiecień 2019.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. FaOlek

FaOlek Użytkownik

Docenione treści:
    1
    Nick z gry FaOleKrol
    Data otrzymania bana 13.04.2019
    Sytuacja oraz powód otrzymania bana Cheaty/Recydywa/mk
    Dlaczego miałbyś dostać UB ? Ponieważ to nie ja bylem na koncie tylko kumpel mi się wlamal mialem w innych rzeczach takie samo haslo i on znal i sie wlamal mi na konto bana na ip dostal on bo tam co link na karczmie byl to on dostal bana na ip ja wczoraj wrocilem do domu dopiero o 20:53 wiec nie mialem realnej mozliwosci byc na grze wiem ze mi nie uwierzycie w to ze nie bylo mnie w domu ale zobaczcie sobie moje ip z godziny 23:40 i porownajcie z tym co dostalo bana bo z tego co wiem to po polnocy kumpel mi sie wtedy wlamal na konto zeby dalej zniszczyc dom fazena wiec on byl ostatni na koncie jezeli go zlapaliscie wczoraj o 16:30 ze cheatowal to rozumiem ze on tego bana dostal ale mam 1 pytanie dlaczego ja mam miec bana za cos czego nie zrobilem i czy moge cos zrobic z tym ze mi sie wlamal na konto jestem w 100% ze te ip bedą inne bo nie bylo mnie w domu wczesniej wiec nie moglo moje ip byc nie mam zamiaru miec bana za jego cheaty bo ja ich nie mam i nie widzialem nawet na oczy prosze o sprawdzenie tego i wiem ze o tej godzine 1:00 byl on na grze i byl on ostatni na grze wiec zdaje sobie sprawe ze jego ip bylo ostatnie na moim koncie ale jak nie wierzycie to sprawdzcie sobie wczesniejsze ip na jakim ip gralem ze to musialo byc wlamanie prosze o wyrozumialosc i nie obwinianie mnie za cudze bledy i co moge zrobic z tym ze mialem wlamanie na konto? nie chce cierpieć za czyjąś wine bo skoro to nie ja to zrobilem to dlaczego ja mam za to odpowiadać jezeli są jakieś pytanie dokladniej to piszcie wiem ze vaper mi napisal ze ip są te same niby ale ja nie pytam o ostatnie logowanie mojego konto bo on byl na koncie ostatni wiec jego ip tam jest tylko pytam o ip z godziny 23:40 lub wczesniej z ip ktore dostalo bana bo o 1:00 jak byl on na koncie to zdaje sobie sprawe z tego ze jego ip bylo u mnie ostatnie ale nie chce miec bana z tego powodu ze ktos uzywal cheatow ja wracam do domu i mam bana prosze o wyjaśnienie sprawy.

• Kreatywny Kreatywny x 2
    • Lubię To Lubię To x 1
    • Optymista Optymista x 1
    • Burak Burak x 1
    • Lista
    Reklama
  2. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    322
    Panie, przecinków trochę, wszystko się zlewa. Czity były na twoim koncie, więc twoje konto dostało bana, co w tym dziwnego? Regulamin też mówi, że hasła trzeba pilnować, a jak ktoś znał, to tylko i wyłącznie twoja wina. W sumie i bez regulaminu by tak było. Na przyszłość, używaj do wszystkiego różnych haseł. I nie na zasadzie "qwerty", "qwerty1", "qwerty2" itd.

• Kreatywny Kreatywny x 2
    • Lubię To Lubię To x 1
    • Lista
  3. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372

A gdzie byli wtedy Twoi rodzice? Ja się pytam, gdzie Oni byli? Co w tym czasie robił Twój brat?
    Na CraftApple nigdy nikt nie uwierzy w udział osoby trzeciej, zalogowanej na Twoim koncie, w czasie łamania zasad Regulaminu.

Serdecznie zapraszam Cie do przeczytania Regulaminu, zwłaszcza sekcji dot. odpowiedzialności Graczy. Znajdziesz tam odpowiedzi na wszystkie zadane przez Ciebie powyżej pytania.

Następnie polecam serdecznie poradnik "Bezpieczeństwo kont na CraftApple - używanie różnych silnych haseł.", w którym znajdziesz kilka prostych zasad, które ochronią Cie przed włamaniem na konta.

• Zabawne Zabawne x 1
    • Kreatywny Kreatywny x 1
    • Lista
  4. spadajokej

spadajokej Użytkownik

Docenione treści:
    32
    Przepis na UB:
    Idź do kolegi, który "niby" czitowal na twoim koncie -> Obij mu buźkę -> Ukradnij 30zł ze skarbonki -> Kup UB.

Przeciw UB.

• Zgadzam Się Zgadzam Się x 1
    • Zabawne Zabawne x 1
    • Lista
  5. FaOlek

FaOlek Użytkownik

Docenione treści:
    1
    ale nikt nie uzywal cheatow na moim koncie tylko on uzywal na swoim koncie cheaty
    a moje konto dostalo bana po ip czaisz, a poza tym rozumiesz, że on byl na koncie tylko przez 2h a konto lacznie od powstania bylo na grze mysle ze z 15dni conajmniej wiec to logiczne ze to nie jest jego konto

6. OldAngelMatthew

OldAngelMatthew Użytkownik

Docenione treści:
    268
    Na początku tej jakże nic nie znaczącej wypowiedzi chciałem Ci przypomnieć o tym, że zdanie zaczynamy z wielkiej literki, nie wspominając już nic o przecinkach.
    Większość osób otrzymujacych bana, tłumaczy się zasłaniając się rodziną, przyjaciółmi(wiem to z własnego przykładu i czytania forumowych postów). Jednakże sposób ten jest nie do końca dobry i trudno tak przechytrzyć inne osoby, bo jest to już po prostu sprawdzone :b. Więc nie polecam właśnie w taki sposób wyjaśniać dlaczego nie przestrzegało się regulaminu. Reszta negatywów powyżej.

7. FaOlek

FaOlek Użytkownik

Docenione treści:
    1
    ja chce tylko zebyscie ip sprawdzili nie uzywalem chreatow zdaje sobie sprawe ze nie wierzycie na slowo ip to jest dowod na moja niewinnosc

po za tym tlumaczylem juz cheaty nie byly uzywane na tym koncie a to konto dostalo bana dlatego ze on byl na moim koncie o to jest sprawa nie bronie go ze nie cheatowal bronie swojej niewinnosci

• Zabawne Zabawne x 1
    • Burak Burak x 1
    • Lista
    #7 FaOlek, 14 Kwiecień 2019
    Ostatnio modyfikowano przez moderatora: 14 Kwiecień 2019
    Reklama
  8. Wapno

Wapno Użytkownik

Docenione treści:
    92
    Ty sam jesteś odpowiedzialny za to, komu podajesz hasło.
    Przeciw UB.

9. R_A_P_3_R

R_A_P_3_R ✯Biznesmen✯
    Członek Ekipy ViceAdministrator

Docenione treści:
    843
    I jak zawsze Nasz drogi kolega FaOleKrol musi jakoś wykombinować sposób na swojego UB ; ). <kombinator>
    Czytając to wszystko co wcześniej napisałeś na Karczmie oraz tutaj to zauważyłem, iż sam się w tym wszystkim już pogubiłeś.

==========================================================================================================
    A teraz napiszę krok po kroku jak było naprawdę:
    [13.04.2019 - 16:14] skrixv5 - Tempban 14d: CheatyPvE
    Kilka minut później zauważywszy dziwnego Gracza, który popylał na sneak - sprawdziłem z ciekawości IP. Bingo. Kolejne MultiKonto, więc zatem:
    [13.04.2019 - 16:28] mkom - Tempban 21d: Cheaty/Recydywa/mk
    Zgodnie z <Dekret 004> zacząłem działać:
    [13.04.2019 - 16:29] skrixv5 - Tempban 21d: Cheaty/Recydywa/mk [poprawka]
    [13.04.2019 - 16:30] faolekrol - Tempban 21d: Cheaty/Recydywa
    [13.04.2019 - 16:30] faolek - Tempban 21d: Cheaty/Recydywa/mk
    [13.04.2019 - 16:31] krecikgamingxx3 - Tempban 21d: Cheaty/Recydywa/mk
    ==========================================================================================================
    Przejdźmy teraz do Twojej obrony. Nie mam pojęcia co chciałeś przekazać, gdyż w każdej swojej wypowiedzi zaprzeczasz swojej poprzedniej. Ale domyślam się jak chciałeś tą całą sytuację zagrać.

??? dostałem laga mózgu...

Po pierwsze: nikt Ci się na konto nie włamał. Możesz u góry zobaczyć w jaki sposób Twoje Główne Konto zostało zbanowane.
    Po drugie: zakrywasz się cały czas tym niby włamaniem oraz tym, iż "rzekomy włamywacz" ma inne IP. Jeśli by Ci się już włamał na jedno konto to jak wytłumaczysz, iż na tym IP jest Twoje drugie bardzo znane MK? Czyżby sobie aż 2 zhakował? :D
    Ale dobrze. Sprawdziłem jeszcze raz dla świętego spokoju każde Konto. WSZYSTKIE KONTA mają to samo IP.

Podsumowując tą całą sytuacje...
    Domyślam się, iż chciałeś pocheatować na MK, lecz podłączając się do sieci komórkowej, dzięki czemu [np. podczas Bana miałbyś czyste sumienie na swoim poprzednim IP] miałbyś inne IP, niż te które używasz na codzienność... I dlatego tak nalegałeś, aby sprawdzić Ci IP Głównego Konta z ostatniego dnia [Gdyż byłeś pewny, iż wykaże na Nim Twoje poprzednie IP]. Niestety nie spodziewałeś się, iż to IP z sieci komórkowej podepnie się do Twoich poprzednich kont...
    Być może i wcześniej już grałeś na tym IP i Ci się zapisało na Koncie Głównym. Tego nie wiem.

Lecz, jeśli bym się nawet pomylił z czymś w tym podsumowaniu to zgodnie z <Dekret 004> zostałeś odpowiednio ukarany. Nie będę już drążyć głębiej w tym temacie.

Pozdrawiam,
    V_A_P_E_R

Prośba odrzucona.

• Lubię To Lubię To x 4
    • Zgadzam Się Zgadzam Się x 1
    • Lista
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę