Moją propozycję dodanie pluginu, który zamiast usuwać moby z chunka łączył je w jednego moba. Ilość mobów w mobie pokazywało by się nad mobem. Dzięki temu serwer nie będzie tak obciążony a gracze będą mogli spokojnie ekspić bez obawy zniknięcia moba. Myślę, że jest to dobry pomysł, a wy co sądzicie. Dzięki temu wilk będzie najedzony i owca cała.
hmmm ale walnięcie miałby mob skumulowany z 10 witherów... To by zamieniło trochę minecraft'a w heroes'a. Moby by dopiero strasznie wkurzały budowniczych (szczególnie szkielety), ale przynajmniej większy sens miałbaby zmora stawonogów. Jakbyś przy mob spawnerze poczekał parę godzin i ubił takie zombiaka z 10k mobów to niezła lagoza byłaby przy dropie, może Ty tego nie zrobisz, ale kto inny może wykorzystać.
Rozwiązanie ciekawe, ale bardziej ciekawe czy da się to zrealizować. Z przykrością muszę jednak przypomnieć, że są sprawy znacznie bardziej pilne niż TO: - Zbugowane essentials, - Zabezpieczenia na OCV, - Zbugowany plugin wysp na SkyBlock, - Ogólne zabezpieczenia serwera (pluginów), - Niedziałające Jabłka życia, - Malutki serwerowy obszar renderowania (3 chunki...) Tak na szybko. Najpierw należy poprawić fundamenty, by móc brać się za coś nowego. Zbugowany serwer - coraz mniej graczy. Coraz mniej graczy - coraz mniej kasy. Coraz mniej kasy - zamknięcie serwera. Tak to widzę. Pomysł sam w sobie ciekawy, ale są pewne priorytety.
Jestem za zdaniem @Kruku Nie ma sensu większego lagowania serwera(i tak są wielkie lagi,po co lagować go bardziej?..)