MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[Skarga] Abyssuss - Naprawa przedmiotów graczowi bez SViP+

Dyskusja w 'Bany oraz skargi.' rozpoczęta przez użytkownika ThreeEyedMaster, 6 Grudzień 2015.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    1. Nick w grze: ThreeEyedMaster
    2. Nick oskarżonego/oskarżonych: Abyssuss
    3. Serwer: (np. survival/creative) Survival
    4. Przybliżona data: 2015-12-06 17:10:00
    5. Dowody: Na zrzutach ekranu ukryłem współrzędne oraz dodałem numerację ze względów organizacyjnych.

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Gracz Abyssuss naprawiał przedmioty, korzystając z opcji jaką mu daje ranga SViP+, graczowi bez Colorlessmen nieposiadającemu tej rangi. Czym w sposób oczywisty i jednoznaczny złamał obowiązujący na CraftApple Regulamin

Jako, iż Gracz Abyssuss miał już kilka ostrzeżeń nt. nieprzestrzegania regulaminu, w tym ban za Xray, wnioskuję o najsurowszą karę.

Reklama
  2. Craftapple.pl

Craftapple.pl Administrator
    Członek Ekipy Administrator

Docenione treści:
    589
    Prosimy o ustosunkowanie się ww. gracza.

3. Abyssuss

Abyssuss Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Witam!

A więc na samym początku chcę podziękować Przedstawicielowi za możliwość wypowiedzenia się w mojej indywidualnej skardze, lecz przejdę do sedna sprawy, jakim jest moja wypowiedź.

Po pierwsze: Przyznam się, że do czasu napisania skargi na mnie niezupełnie przeczytałem regulamin, przez co parę ważnych punktów mogłem przypadkowo ominąć.

Jaki wniosek mogę z tego zdania wyciągnąć?
    Ponowne otworzenie regulaminu i dokładne zapoznanie się z nim.

Po drugie: Wiele graczy mogło zaobserwować, że staram się pomagać w każdej sytuacji, lecz pozwolę to sobie nieco "rozjaśnić": X-RAY zamontowałem w celu pomocy Pomocnikowi WildBitc (po pomocy miałem to usunąć), naprawiłem graczowi te przedmioty, gdyż mnie o to poprosił, zaś ja niestety nie potrafię odmówić pomocy.

Reasumując powyższe dwa krótkie punkty, zachowałem się karygodnie, aczkolwiek chciałbym prosić o danie mi drugiej szansy, wiadomym jest to, że człowiek uczy się na błędach, zaś tą drugą szansę nie zaprzepaszczę, zaś taka sytuacja już nigdy nie będzie miała miejsca.

Stwierdzam, iż nie jest to ranga stała, lecz na okres 80 dni - ale jakie to ma znaczenie.​

Jako "małe coś do skargi" pozwolę sobie wstawić piosenkę Imagine Dragons, mówiąca poniekąd o drugiej szansy i wybaczeniu:
    [video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=T5HnZjUT3U0[/video]​

4. ThreeEyedMaster

Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Abyssuss.
    Jak wiadomo ja nic przeciwko drugiej szansie nie mam. Stąd wszystkim znany Kucyk-Wybaczyk. Niestety On odwiedził Cię już dawno.
    Drugą szansę dostałeś gdy usunąłem Ci wulgarną sygnaturę. Obiecałeś że zapoznasz się z Regulaminem i już nigdy go nie złamiesz.

Następnie zostałeś przyłapany na używaniu XRaya. Co zdajesz się nie odbierać jako działanie szkodzące graczom. Śmiesz twierdzić że robisz to by pomóc. Pomoc jednej osobie zastawiona z potencjalną szkodą dla reszty graczy wygląda słabo. Obiecałeś że już nigdy nie złamiesz Regulaminu.

Teraz ta sprawa z naprawianiem. Wiesz ile osób krzywdzisz, które kupiły SViP+ za swoje pieniądze, właśnie po to by mieć dostęp do /repair ?! Znowu obiecujesz że już nie złamiesz regulaminu.

Masz dziwną tendencję do chodzenia na skróty, ktora jest charakterystyczna dla oszustów i cwaniaczków. Normalna, honorowa, osoba wykopała by ten redstone bez xraya. I naprawiłaby przedmioty korzystając ze swojego expa. Zwłaszcza jeśli miałaby, tak jak Ty, dostęp do jednej z lepszych expiarek na serwerze. Wtedy byś mógł powiedzieć że lubisz pomagać.

Nie jestem w stanie uwierzyć w to że się poprawisz.

Moim zdaniem powinieneś zostać przykładnie ukarany, chociażby po to by nie tworzyć precedensu.

5. Abyssuss

Abyssuss Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Fakt, przyznałem się do tego, że zapoznam się z regulaminem, lecz o owym zapoznaniu zapomniałem, toteż nawet go nie otworzyłem.

Co do XRay'a jak i naprawianiu graczom przedmiotów, które nie mają dostępu do owej komendy - robiłem to "bezumyślnie", lecz umyślnie na szkodę innych graczy. Pozwolę się doczepić pewnego zdania Twojego autorstwa: Wiesz ile osób krzywdzisz, które kupiły SViP+ za swoje pieniądze, właśnie po to by mieć dostęp do /repair ?! - w moim przekonaniu uważam, że Ty stwierdzasz, iż ja za niego nie zapłaciłem ani grosza, lecz prawda jest inna, a co powiesz na to, że teraz Ci gracze, którzy kupują SVIP na 80 dni cierpią z tego powodu, iż inni się "chwalą" że ową rangę mają na stałe? O tym nie pomyślałeś, bo wyłącznie skupiasz się na mnie i na moich "błędach". Moje zachowanie można porównać do dziecka: Jeśli raz się oparzy wsadzając dłoń gdzie nie powinno, drugi raz tam nie wsadzi - w tym przypadku jest u mnie, zostałem raz przyłapany na korzystaniu z niedozwolonej modyfikacji, drugi raz nie zostanę przyłapany, naprawiałem itemki graczom, więcej tego robić NIE BĘDĘ.

"Masz dziwną tendencję do chodzenia na skróty, ktora jest charakterystyczna dla oszustów i cwaniaczków": Gdybym był oszustem, krętaczem, cwaniaczkiem to nadal bym szkodził graczom, nadal korzystał z xray'a, zamontował przykładowo huzuni i psuł rozgrywkę innym... Skoro stwierdzasz, że nie wierzysz w moją poprawę to wystarczy mieć na mnie oko na serwerze - a sam się przekonasz, że każdy potrafi się zmienić, gdy wina zostanie mu wybaczona.

Obiecałem wiele razy, że nie złamię regulaminu, lecz jest to moja ostateczna obietnica i będę starał się jak najbardziej jej trzymać.

To teraz od samego Właściciela należy wybór, czy zostanę ukarany, a moja ranga odebrana lub wybaczy mi moją głupotę.

6. ThreeEyedMaster

Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    No czyli się zgadzamy, że umyślnie na szkodę graczy. Dobre i to.

Nie wiem jak mogłeś zrozumieć to w ten sposób o_O Ja dość jasno mam tam na myśli, iż Colorlessman ma do niej dostęp za darmo. W przeciwieństwie innych, którzy musieli za nią zapłacić. Ty kupując ją, kupujesz ją tylko i wyłącznie dla siebie.

Tak skupiam się na Twoich błędach, bo Ciebie dotyczy ta skarga. A co do innych graczy, o których wspominasz to nie myśl, że i nich nie myślano (cóż za powtórzenie :/) w momencie zmiany czasu trwania rang. Oni po prostu znajdują się w innych realiach. Chcesz im pomóc nie krzywdząc innych ? Kup im wszystkim SViP.

Problem polega na tym, iż najwyraźniej jesteś dzieckiem, które uwielbia wsadzać rękę tam gdzie nie powinno. A po drugie, nie możemy mówić o sparzeniu się na naprawianiu /repair bo nie zostałeś ukarany jeszcze.

Heh no właśnie i tego się obawiam, że nie zostaniesz przyłapany. Ale to nie znaczy, że nie będziesz tak nadal robił.

Właśnie w tym cały ambaras, iż mam na Ciebie oko. I co róż przyłapuję Cie na kolejnych przewinieniach. :\
    Decyzja od samego początku należała tylko i wyłącznie do Niego. Wierzę, iż będzie słuszna.

7. Craftapple.pl

Craftapple.pl Administrator
    Członek Ekipy Administrator

Docenione treści:
    589
    Nieznajomość regulaminu nie zwalnia z jego przestrzegania, tłumaczenie się "niedoczytaniem" nie jest brane pod uwagę.

Swoją rangę zakupiłeś 2015-11-18 15:32:08

Czyli posiadasz ją od 18 dni, pozostało Ci 62 dni. Kara wynosi skrócenie o 20 dni czyli pozostaje Ci 42.

Reklama
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę