Nick z gry:__GaNgStAr__ Data otrzymania bana:07/04/2016 Sytuacja oraz powód otrzymania bana: Niby Reklama Smiechlem hah.. Dlaczego miałbyś dostać UB ?: Prosze sparwdzic Logi z serwera Survival Data 07/04/2016 Godzina 18:40-19:00 Dostalem bana za niby reklame Gadalem sobie ze SMAV'em o serwie alberta chcial IP Poprosilem go aby podal Skype Wiec podal i mu wyslalem IP na SKYPIE ThreeEyedMaester widac ze serio jestes BARDZO DOSWIADCZONY w te klocki SMAV sie mnie zapytal o wersje serwera napisalem 1.9 Nagle sie three tpa i dostalem bana Prosze sprawdzic logi serwera jakie podalem powyzej Nie bede dawal zadnej skruchy za cos czego nie zrobilem http://scr.hu/0qduq/h4b8r Godzina jest inna bo jak wspominałem milion razy mieszkam w Szkocji Chciałem podac swoje logi ale jest tam duzo napisów jakis Java cos tam
propagowanie innych serwerów Minecraft pośród graczy Craftapple Network za pomocą platformy Forum, Serwerów Minecraft, TeamSpeak3 w „specyficzny” sposób (zachęcanie, zwodzenie) przez np. stałych Graczy/Klientów nie będzie traktowane wedle (§ 3. Pkt. 9) Teraz gdzie jest dowód ,że zareklamował ? Gdzie jest sprawiedliwość ? Ile razy ktoś z CA zapraszał mnie na skype TYLKO po to by zaprosić mnie na serwer. Three według mnie zachowałeś się nie sprawiedliwie!
Pisanie nazw innych serwerów i częściowe reklamowanie serwera, lecz nie podanie jego IP jest karane według taryfikatora kar. Ta "reklama" była celowa dlatego kara powinna być na 21 dni, lecz jeżeli dostawałeś wcześniej bany, zostałeś zbanowany wiecznie. Pragnę znów przypomnieć wcześniejszy punkt:
Reklama? nawet nazwy nie podalem Jedynie IP na skypie jak juz wspominalem Jezeli powiedzenie jakiego trybu jest serwer i jaka wersja serwera Jest reklama to to jest SERIO CHORE
ThunderBuddys i Kung_fu_Pajda - bzdury, bzdury i jeszcze raz bzdury... Gangus widocznie napisał: Zachowujecie się jakby SMAV nie miał pojęcia o serwerze Alberta i "wywracacie kota ogonem" w sytuacji regulaminu. Przecież sytuacja widnieje tak, że Gangus nie zwodził SMAVa by ten wszedł na serwer Alberta tylko obaj o tym serwerze wiedzieli, a to, że Albert zmienił IP serwera sprawiło, że SMAV nie znał nowego IP i dlatego poprosił Gangusa o jego podanie. A Gangus nie propaganduje w ten sposób serwera Alberta został tylko poproszony przez kolegę i wypełnił jego prośbę jak każdy ludzki człowiek, który chce być miły dla drugiego przez siebie lubianego. A więc Gangus zachował się prawo i ludzko w obu sytuacjach: nie podał serwera na MSG tylko na Skype w ten sposób nie skrzywdził Naszej społeczności, a dla kolegi też był miły. A więc punkt Regulaminu: Nie pod chodzi pod ten paragraf, gdyż: to nie jest propagandowanie bo obaj znają inny serwer. Nie jest to też zwodzenie, gdyż zwodzenie wygląda coś w stylu takim: "Ej ten serwer to g***no są tutaj lagi chodź ze mną na inny o IP ****, tam nie ma lagów, gwarantuje!" ~ Gangus tak nie pisał! Czyli nie złamał tego punkciku. :] Czyli w skrócie Gangus jest niewinny. Jestem za UnBanem bo widzę po prostu, że administracja szuka tylko pretekstu, żeby cię zbanować. I jeszcze raz powtarzam, jeśli obie strony znają serwer to nie jest żadna reklama to po prostu rozmowa, a IP było podane na Skype... Pozdrawiam, Patryk!
Wiesz co, ja regulaminu nie wprowadzałem. <mam_pomysl> Mogę się mylić, lecz jeżeli to byłaby prawda, że Ty nic nie zawiniłeś, to czuję, że ktoś tu będzie miał kłopoty. Poczekaj na decyzję Właściciela, bo on wprowadzał zasady, a ja tłumacząc Ci paragrafy z regulaminu mogłem się pomylić.
Craftapple Network będzie przeciwdziałało reklamowaniu oraz propagowaniu innych niż Craftapple.pl Serwerów Minecraft (...). Niestandardowe formy reklamy - propagowanie innych serwerów Minecraft (...) w „specyficzny” sposób, (na przykład [przyp.]): zachęcanie, zwodzenie(...). Osoby takie będą BANOWANE NA FORUM, SERWERACH MINECRAFT, TEAMSPEAK3 w przypadku uzyskania dowodów przez Craftapple Network. Wybaczcie, że obieram tą stronę, ale reklamowanie nie odnosi się chyba wyłącznie do nazw i IP serwerów. Jeżeli padło sformułowanie: "czyjś serwer", to zakrawa to o łamanie w/w przepisu. Czy "Serwer XInfiniterX'a", byłoby takim zestawem słów, że nikt nie wiedziałby, o jaki serwer chodzi? Nie wydaje mi się. Zatem potencjalnie - o ile padło na czacie - sformułowanie, czy zapytanie o "Serwer Pana A.", to można wnioskować według tej reguły, że chodzi o konkretny serwer co do którego nie ma wątpliwości, gdyż podanie właściciela serwera jest jakby tożsame z podaniem nazwy lub IP tego serwera.
vexen ja ich nie odciagam ja ze nich nie decyduje tylko oni sami za siebie graja gdzie chca A mowienie "Server Pana A." jak to wicked powiedzial to wcale zadna reklama Jezeli dany gracz wie ze Ktos taki ma serwer a SMAV widzial tylko nie mial IP to ja mu podalem na Skype
Nie odciągasz, jesteś niewinny, ok, ok. Jak w takim razie wyjaśnisz istnienie serwera, który z kolegą zrobiliście, gdzie na miejscu spawn jest ileś tam tabliczek mówiących o tym, jakie to Craftapple jest złe? W dodatku nazwa serwera taka sama, tylko końcówka inna (nie pomnę, jaka).
Dzisiaj ktoś podesłał mi ip serwera opisanego w mym poprzednim poście, może to wy, może to nie wy, w każdym razie nicki BanDolff i __GaNgStAr__ były widoczne po wciśnięciu tabulatora, a na chacie zmienione na nicki pewnych osób z naszej Administracji. Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby ktoś się podszywał, po tym co tu widzę.
Bo ja nie mam co robic tylko podszywac po pod Adminow na jakims serwerku i go reklamowac na dodatek jak to napisalas Kazdy sobie moze zrobic jakis wlasny serwer i wbic sobie nawet pod nickiem XInfiniterX
Byłem na serwerze podczas tej sytuacji Moje zdanie jest jasne i proste, jak jasnagóra 10km ode mnie Czy wszystko z Administracja wporządku ? 1.Jak jako potencjalny gracz mam się dowiedzieć o ip ze zdania "Serwer albercika" ? 2.Korenspodencja prywatna na skype jest prywatna, i nic was nie powinno interesować co on tam piszę, Mogę nawet tam napisać że Marcinek śmiga w stringach po balkonie, i gucio komu co do tego 3. Brak bezpośredniego podania IP lub skrótu na serwerze ! 4.Żadne odciąganie od CA, Istnieje wiele przecież stron gdzie mogę znaleść serwer na, którym zwierzeta nie latają, Lagów nie ma co 15 sekund,gdzie nie wtrącaja nochala w skype 5. Gdybanie czy on odciaga od serwera to tak naprawde można się przyczepić do wszystkiego, Nie bawmy się w POlską Milicję która węszy żeby tylko zgnoić człowieka, bo byli sami gnebieni w szkole podstawowej Ban w 100% niesłuszny, jak już pisałem, Niech was skype nie interesuje bo wam korespondecji nikt nie czyta Milicjanty CA
Oho, cóż za ożywiona dyskusja. Cieszę się, że udało Wam się podyskutować to oznacza, iż zależy Wam na dobru CraftApple. To naprawdę budujące. Niestety część Waszych wypowiedzi, pomimo tego iż ogólnie słuszne, to nie są związane z tematem. Fakt ten wynika z tego, iż Gracz __Gangstar__ otrzymał bana za coś innego niż opis sytuacji znajdujący się w jego prośbie o zdjęcie kary. Przebieg sytuacji na czacie Survival'u był mniej więcej taki: Narzekanie na CraftApple, ze szczególnym uwydatnieniem opóźnień/lagów, braku sensu zakładania Gildii i niemożnością odbywania walk PvP. Zachwalanie "konkurencyjnego" serwera, którego nazwy tutaj nie napiszę. Ze szczególnym uwydatnieniem informacji, iż tam nie ma opóźnień, są Gildie i "dużo klepy". Otrzymanie ode mnie /mute na 12 godzin. Zalogowanie na multikoncie "Pffhah" i kontynuowanie wyliczania zalet ww. serwera Ogólny wydźwięk tej akcji był taki: "Po co się tutaj męczyć jak można pójść tam". Co moim, i mam nadzieję Waszym, zdaniem kwalifikuje się jak najbardziej do tego o czym mówi punkt ósmy drugiego paragrafu Regulaminu CraftApple. Z uwagi na to, iż nie jest to małe wykroczenie oraz tego, że znajdujesz się na Liście-Osób-Otoczonych-Szczególną-Uwagą Ban pozostaje. Spróbuj napisać odwołanie w kolejnej Edycji Survival'u.