MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Abyssuss

Dyskusja w 'Rekrutacja na pomocnika | Ekipa' rozpoczęta przez użytkownika Abyssuss, 11 Maj 2016.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Abyssuss

Abyssuss Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Imię: Mateusz
    Dokładny nick w grze: Abyssuss
    Ile czasu dziennie przebywasz w grze, oraz na których serwerach najchętniej: Najczęściej przebywałem na serwerze survival na poprzedniej edycji, na owej zagrałem parę razy, lecz nie za długo. Może coś mnie zmotywuje do tego, by powrócić na ten serwer.
    Data urodzenia: 11 styczeń 1995
    Przybliżona data rozpoczęcia gry w Minecraft i wersja: 25 lipiec 2010, wersja 1.0.11 w fazie alpha.
    Przybliżona data rozpoczęcia gry na Craftapple: 14 listopad 2015
    Czy kiedykolwiek byłeś karany na serwerze gry lub forum: Wszelkie moje nabyte kary na serwerze/forum zostaną wymienione w "Umotywowaniu Podania"
    Czy pełniłeś podobną funkcje poza Craftapple, na serwerach o ruchu min. 30 graczy online w szczycie: W przeciągu tych 5 lat pełniłem różne funkcje, poczynając na Helper'ze, zaś kończąc na Właścicielu. Raz (w roku 2014) byłem Developerem Forum przez okres 6 miesięcy, po tym czasie umowa ze mną została rozwiązana, a serwer padł wraz z forum tydzień po moim wyrzuceniu.
    Co chciałbyś zmienić na Craftapple: Szczerze? Nie mam pojęcia co na tym serwerze można by było zmienić, musiałbym się dobrze temu przyjrzeć, by ocenić.
    Jakie uprawnienia i obowiązki posiada pomocnik: Według przeczytanych informacji i obowiązków (link bezpośredni) wyczytałem, iż pomocnik powinien pomagać moderatorom w ogarnianiu chatu, zgłaszać usterki/bugi ViceAdminowi lub Adminowi, pomagać graczom w ich problemach, uczestniczyć w życiu serwera oraz być dyspozycyjnym - a więc teraz postaram się to złączyć w jedną całość i objaśnić w moim zrozumieniu: Pomocnik jest osobą, która przedstawia swoim zachowaniem samego siebie, powinien być nad wyraz uczciwy, jest to też ranga, który pierwszy lepszy nie da rady jej podołać. Reasumując, na tejże funkcji powinna być osoba, która jest godna temu przywilejowi. Pomocnik też ma dostęp do dwóch komend czyli /kick oraz /mute.
    Dlaczego chciałbyś zostać pomocnikiem: A więc podstawą do tego chcenia, jest między innymi moje doświadczenie wobec gry i wobec ludzi. Pomocnik powinien być dostępny dla wszystkich osób, które jak wiadomo mają różne charaktery, powinien "iść" tokiem rozumowania danego użytkownika, z którym obecnie konwersuje. Wiem to, że dana ranga, dokładniej niosące wobec niej obowiązki są bardzo trudne, lecz jak to mówią: "Dla chcącego nic trudnego". Wiele graczy, z którymi miałem zaszczyt się poznać mogli wielokrotnie zauważyć w poprzedniej edycji, że byłem "Pomocnikiem bez rangi", pomagałem w wielu kwestiach, potrafiłem wyprzedzić odpowiedzią pomocnika, zaś dany pomocnik, który obecnie przebywał na serwerze nie miał do mnie jakichkolwiek pretensji. Poza tym, obecnej administracji przyda się dodatkowa dłoń do pomocy i opieki nad serwerem.
    W jaki sposób załagodzisz powstałe konflikty: Początkowo będę dociekać, kto owy konflikt wzburzył i na jakiej podstawie, kto był ofiarą tego konfliktu, następnie próbuję się prywatnie dogadać z dwoma osobami w celu jakiejkolwiek ugody. Jeżeli osoba, która wzburzyła konflikt złamała regulamin, a ofiara została bezpodstawnie oskarżona to owa osoba zostanie wyrzucona z serwera, jeśli osoba będzie nadal łamać regulamin będę go dociekliwie wyrzucał z serwera, aż po trzech wyrzuceniach otrzyma wyciszenie na dany czas, by zrozumiał co uczynił i wyciągnął z tego wnioski.
    Czy posiadasz umiejętność współpracy z ludźmi: Komunikatywność i współpracę mogę zaliczyć do moich pozytywnych cech.
    Opisz swoją osobę: Tutaj min. 5 rozbudowanych zdań. A więc na imię mi Mateusz, aktualnie mam 21 lat i jestem absolwentem Technikum Mechatronicznego ukończonego w Gorzowie Wielkopolskim, gdzie się urodziłem. Na czas obecny i przyszłościowy jestem mieszkańcem miasta w województwie wielkopolskim, mianowicie mowa o Poznaniu. Jestem osobą, którą cechuje bycie miłym, sympatycznym, wyrozumiałym, dobrze słuchającym, pomagającym, lecz jeśli ktoś usilnie próbuje mi "wejść za skórę" to ja dla owej osoby mogę być bardzo nieprzyjemny (ale to się bardzo rzadko zgadza). Moją pasją jest muzyka, chciałem kiedyś tworzyć własną, lecz z powodu braku czasu i zniechęcenia rzuciłem to w kąt, więc odnalazłem swą drugą pasję tj. sporty różnego rodzaju: piłka nożna, siatkówka, koszykówka, piłka ręczna oraz do tego wliczają się sporty ekstremalne typu narty, snowboard, skoki spadochronowe, kajakarstwo górne, wspinaczka, windsurfing. Swoją karierę w wirtualnym świecie zacząłem w wieku 10 lat, grałem w przeróżne gry, pięć lat później (w 2010 roku, gdy miałem 15 lat) napotykając grę Minecraft u kolegi spojrzałem na nią i ją skrytykowałem stwierdzając, że gra jest po prostu do kitu, lecz postanowiłem ją zainstalować u siebie i tak rozpocząłem granie (z paroma przerwami, niektóre to mniej niż pół roku, niektóre prawie osiągały rok). Mam nadzieję, że zachęciłem Was moją osobą, w celu jakichkolwiek pytań proszę śmiało pytać mnie na forum w Prywatnej Wiadomości.
    Określ swoją dyspozycyjność: Moja dyspozycyjność, jest mniejsza niż ta, którą oferowałem w moich dwóch wcześniejszych podaniach, lecz nie jest ona w stanie krytycznym.
    Umotywowanie podania: A więc wiele osób może stwierdzać, że taka osoba jak ja jest niegodna tej rangi z powodu otrzymania bana, jak i sporządzonej skargi przez samego ViceAdministratora - ale ja uważam inaczej! Popełniłem bagatelny błąd nie zapoznając się od samego początku z Regulaminem (choć już go przeczytałem dawno), toteż żałuję, popełniłem błąd, którego cofnąć nie można, lecz trzeba brnąć dalej. Rozwijając temat bana: zainstalowałem modyfikację zwaną X-RAY'em, by pomóc pewnej osobie, która piastowała rangę Pomocnika, najwyraźniej chciałem pomóc zbyt bardzo. Nawiązując do pewnego paragrafu w regulaminie: Członkiem Ekipy nie może zostać osoba, która dopuściła się kiedykolwiek naruszeń netykiety, dobrego wychowania oraz złamała niniejszy regulamin, odnosząc to do tego punktu mogę się przyznać, że wcześniej nie zapoznałem się z Regulaminem (lecz już go przeczytałem), a co do netykiety, zdarzało mi się bardzo często przeklinać, lecz obecnie mój ordynaryzm spadł do poziomu zerowego i w ogóle nie przeklinam. Ogólnie pisząc, przerwa między ostatnim podaniem to aż ładne prawie 5 miesięcy, napisałem je tak późno z myślą, by powstała atmosfera wokół mnie opadła, by osoby które były na NIE możliwie wyciągnęły jakieś konsekwencje ze swoich wypowiedzi. To od Was drodzy gracze, jak i Administracjo zależy, czy zostanę przyjęty w grono kadry zarządzającej CraftApple.

Wiem, że dla Was Administratrów łatwo zamknąć podanie i mieć gdzieś, że gracz potem główkuje, co złego tam napisał, lecz ja jedynie proszę o jedno, mianowicie o wypowiedź w tym podaniu, a nie pochopnym zamknięciu. Napisanie wypowiedzi nie zajmuje dużo czasu, zaś dla mnie to dużo znaczy - nie wymagam nic więcej, tylko tego.​

//Edit: Błędy wyznaczone przez maksiu07 zostały wychwycone i usunięte.

Reklama
  2. maksiu07

maksiu07 Siemanko

Docenione treści:
    29
    cóż tu powiedzieć mogę tylko powiedzieć że jestem na NEUTRAL PO 1. zauważyłem, że są 3 błędy ortograficzne ale tak normalnie kilka godzin temu mi pomogłeś XD więc to jest duży plus osobiście nie widuje cię zbyt często na serwerze i dostałeś bana i sam się przyznałeś, że pisałeś cenzuralne słowa a więc jak napisałem na początku jestem na NEUTRAL :)[/i][/u]

3. KarolinaPL

KarolinaPL Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Często widzę Cię na serwerze, więc uważam, że mógł byś być pomocnikiem :)
    Lecz zauważyłam nieliczne błędy, ale każdemu może się zdarzyć.

No a więc jestem na TAK.

4. Rectuz

Rectuz Użytkownik

Docenione treści:
    0
    A więc punkt Regulaminu mówi jasno. :] Czemu więc mielibyśmy go złamać? Nie został on edytowany. Na tym serwerze jest tylko jedna osoba, która może podważyć Regulamin i jest nią Infi i tylko on, a wątpię, że przyjmie osobę z taką historią. Oczywiście nie skreślam Cię, bo wiem, że może się zmieniłeś, ale mniej honor. Ja też jakoś złamałem kiedyś Regulamin i nie pcham się już do Pomocnika bo wiem, że na tym serwerze każdy jest RÓWNY i nie ma wyjątków. :)

@Topic: Piszesz i piszesz jak to się zmieniłeś ale nadal się tłumaczysz "Chciałem za bardzo pomóc." przyjmij to na klatę następnym razem i powiedz nam prosto w oczy "Zainstalowałem X-Raya bo zostałem skuszony rządzą bogactwa." a wtedy tylko uzyskasz naszej większości głosy pozytywne.
    Jestem na NIE!

5. lucklucky10

lucklucky10 Były ViceAdmiηistrator. STUDENT PRAWA
    Zasłużony

Docenione treści:
    309
    Muszę przyznać, że Podanie jest bardzo ładne oraz przejrzyste.
    Jest to jedno z niewielu podań, które tak miło się czyta i za to należy Ci się pochwała.
    Są jednak rzeczy, które nie są tak 'piękne', na przykład:

Liczne wulgaryzmy (patrz. naruszenie Netykiety) oraz używanie modyfikacji wspomagających, ułatwiających rozgrywkę (w tym przypadku X-Ray).

Dodatkowo nie znalazłem nigdzie w Twojej wypowiedzi żadnych przeprosin za wielokrotne łamanie Regulaminu i okradanie Użytkowników CA (patrz. modyfikacja X-Ray).

Poza tym sam wspomniałeś, że:

Skoro nie grasz już na serwerach CraftApple oraz nie udzielasz się zbyt często na Forum, to jaki jest cel pisania przez Ciebie tego Podania?
    Robisz to wszystko jedynie dla samej rangi?

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę