MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[Podanie TS3] pat277

Dyskusja w 'Kosz' rozpoczęta przez użytkownika pat277, 7 Grudzień 2016.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. pat277

pat277 Użytkownik

Docenione treści:
    50
    Podanie o przyznanie rangi Pomocnik TeamSpeak3 CraftApple

1. Nick: Mój nick na serwerze TeamSpeak3 CraftAppple to pat277.
    2. Wiek: Według rang na TeamSpeak3 14+.
    3. Ile spędzasz czasu na serwerze TS3: Jest to około 5 godzin dziennie, a czasami nawet 6.
    4. Czy grasz na serwerach craftapple.pl: Tak gram, już ponad 2 lata.
    5. Jak długo korzystasz z naszego serwera Ts3: Jak napisałem w poprzednim podaniu, były to czasy TeamSpeak3 XInfiniterX, w lekkim zaokrągleniu rok temu, jeśli dobrze pamiętam.
    6. Czy miałeś/łaś tu kiedykolwiek bana/ dlaczego: Oficjalnie bana zgodnie z regulaminem nie. Jedyny ban był podczas testowania uprawnień.
    7. Czy znasz się na BBCODE, opcje administrowania TS3: Jest to dla mnie podstawowa wiedza podczas pisania postów, wątków itp.. Mówiąc o BBCode, natomiast opcje administrowania TS3 to naprawdę łatwa rzecz. Nie ma nic skomplikowanego.
    8. Czy pełniłeś/aś podobną funkcje na innym serwerze: Tak pełniłem, nazwy co prawda były inne, ale przeznaczenie i ich obowiązki takie same. Byłem również Pomocnikiem na tym TeamSpeka3.
    9. Opisz siebie w kilku długich zdaniach: Nazywam się Marcin po spolszczeniu. Oryginalnie nazywam się Martin zgodnie z moim pochodzeniem. Chodzę do 2 klasy gimnazjum o dodatkowym module zajęć RA (Rozszerzony Angielski) oraz WOKKAWJA (Wiedza o kulturze krajów anglojęzycznych w języku Angielskim), oraz od niedawna w zajęciach Języka Niemieckiego pt. "My razem po Niemiecku". Mieszkam w województwie Wielkopolskim, dokładniej rzecz nazywając bliskie okolice Poznania. Moim naczelnym zainteresowaniem są podróże, które często realizuje, najchętniej do ciepłych krajów, ale zimą też jest ciekawie. Potrafię mówić w wielu językach, m.in: angielski, niemiecki, hiszpański, francuskim (minimalne podstawy), oraz oczywiście Polskim. W wolnych chwilach, gdy tylko oderwę się od komputera lubię pojeździć rowerem, lub pobiegać pośród drzew. Od jakiegoś czasu zainteresowało mnie niebo, nawet nie wiecie ile można Sobie ułożyć z jednego zbioru gwiazd. Jeśli chodzi o mnie. Jestem osobą pogodną, lubię poznawać nowe osoby. Gdy widzę, że jest jakiś niepokój/nienawiść nie mogę nie zareagować, co czasami przeradza się w wadę. Staram się zachowywać odpowiednio do grona w którym obecnie jestem. Udzielam/Udzielałem się w niejednej akcji charytatywnej. Pomoc bezinteresowna daję mi największą satysfakcję, niezależnie od relacji między mną a tą osobą. Jeśli chodzi o zachowanie nie mam z nim problemów.
    10. Dlaczego Ty: Według wielu osób poradziłbym Sobie na funkcji Pomocnika TeamSpeak3, po jakimś czasie nieskromnie ustaliłem to samo. Podstawową i rozszerzoną wiedzę o TeamSpeak3 posiadam. Wiele razy "hostowałem" Sobie prywatny serwer TeamSpeak3. Mam dobry kontakt z ludźmi, chyba że dana osoba mnie z góry przekreśla, co według mnie jest najważniejszą zaletą u kandydata. Zapewniam, że spełniałbym wszelkie wypisane w punkcie 12 obowiązki.
    11. Wymień administrację serwera TeamSpeak:

Administrator TS3 - XInfiniterX

Administrator TS3 - xXSoniaXx

Administrator TS3 - Marcinek7

12. Jakie obowiązki spełniał byś jako Pomocnik TS3:
    Wszystkie, które są spisane w wątku. tj.
    - Pomagałbym rangom wyższym i wykonywał ich dodatkowe wskazania, np. sprawdzenie atmosfery na kanale publicznym.
    - Zgłaszałbym wszelkie problemy/usterki lub swoje propozycje mogące wpłynąć na pozytywną atmosferę na serwerze CraftApple.pl do Administracji, np. podwyższone permisje w nieodpowiednich rangach itp..
    - Pomagałbym graczom i użytkownikom w ich problemach, wyjaśniałbym działanie programu TeamSpeak3 i Minecraft, oraz zasady działania serwerowni CraftApple.pl.
    - Aktywnie udzielałbym się na forum serwera, a także na samych serwerach gry CraftApple.pl
    - Sprawdzałbym poprawność dat w podtytułach tzw. "Topic" kanałów, i zgłaszałbym do rang, które mogą zadziałać w tej kwestii: w kanałach prywatnych (7 dni) a VIP (30 dni), które niestety wyszły ze sprzedaży, aczkolwiek jeszcze parę ich się uchroniło.
    - Sprawdzałbym opisy użytkowników, a szczególnie awatary.
    Większość z powyższych staram się już spełniać.

13. Czy Przeczytałeś regulamin <- Kliknij ?: Tak, uważnie przeczytałem/łam regulamin, zrozumiałem/łam jego
    postanowienia, wprowadzone dnia 31.01.2016r.

Kontakt możliwy poprzez:

[​IMG] - 57214636

[​IMG] - [ Przeniesienie do systemu PW ]

[​IMG] - Dostępność prywatnie.

Reklama
  2. Hate_you

Hate_you Użytkownik

Docenione treści:
    118
    RE: [Podanie TS3] pa277

Jestem na TAk
    Ponieważ:
    - Mial tą rangę
    - Zna się na rzeczy
    - Ma doświadczenie
    - Długi staż

3. mati1x1

mati1x1 Użytkownik

Docenione treści:
    2

Jestem na Nie,
    Powód?

Znów masz serwer z twoim kolegą. Czyli? Zaczniesz kopiować rangi. A skąd wiem ? Bo właściciel serwera mi to powiedział :D

4. Marcinek7

Marcinek7 Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    61

Sprawdzanie użytkownika, nie zamykać wątku.

5. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Jestem na T-A-K.

Nie widzę nikogo kto mógłby być lepszy na tym stanowisku.

6. BlackBlizzard

BlackBlizzard Użytkownik

Docenione treści:
    0
    no nieźle zwłaszcza że w innych podaniach była mowa tylko o imieniu Marcin :p

Powiem tak, nie widzę cię w ogóle na ts, więc nie mam pojęcia o twoim zachowaniu, chyba że po prostu teraz postanowiłeś wrócić na ca i ts, a potem złożyć podanie. Takie coś nie powinno mieć prawa bytu.

Super. Na ts jest sporo osób które mają 11-12 lat i mają rangi 14+ i 16+ także...

A dlaczego już nie jesteś, co?

Na razie jestem neutralny, jednak dałbym ci szansę (znaj łaskę) :p

(mam tylko nadzieję, że twoje przyjście do ekipy nie wiązało by się z konfidenceniem na ludzi za powiedzenie zwykłego "kur#a" na kanale i używaniem jej (rangi) do załatwiania własnych spraw, z tego co słyszałem miało to w twoim przypadku miejsce)

7. pat277

pat277 Użytkownik

Docenione treści:
    50
    Witaj BlackBlizzard.
    W tym podaniu postanowiłem to dodać, aby wzbogacić treść podania.
    Miałem tygodniową przerwę z powodu nauki, i szykowania wyjazdu. Sprawa nauki się na szczęście ustabilizowała, a z wyjazdu już wróciłem., także jeśli chodzi o obecność, nie musisz się tym martwić.
    Spodziewałem się, że ktoś wypomni to. Miała to być postać uargumentowania mojego wieku przez range TeamSpeak3. Może to nie najlepszy sposób.
    Powodem degradacji była niejaka skarga złożona przez Yumi, więcej Ci opowiem na TeamSpeak3.
    [quote='BlackBlizzard"]
    (mam tylko nadzieję, że twoje przyjście do ekipy nie wiązało by się z konfidenceniem na ludzi za powiedzenie zwykłego "kur#a" na kanale i używaniem jej (rangi) do załatwiania własnych spraw, z tego co słyszałem miało to w twoim przypadku miejsce)[/quote]
    Nie będę musiał pisać tyle skarg, wtedy sam będę mógł zapanować nad sytuacją. Własnych spraw... hmm... zastanawiam się, jakie mogłyby to być sprawy, wyjaśnij mi to proszę na PW.

Reklama
  8. Anonimowa

Anonimowa Gość

Pozwoliłam sobie założyć nowe konto, tylko i wyłącznie po to, by wyrazić swoją opinię na temat Twojego podania. Dlaczegóż nie chcę ujawniać swej tożsamości? Sama nie znam na to odpowiedzi.

A więc... kolejno skomentuję większość podpunktów, pytań z Twojego podania.

1. -

2. Podanie jest poniekąd pismem oficjalnym, więc wypadałoby cyfry zamienić na liczebniki w formie słownej.

3. Prócz zmiany cyfr na liczebniki w formie słownej wypadałoby dodać jak i wyrzucić kilka słów oraz zamienić kolejność aktualnych tak, by zdanie brzmiało (na przykład): "Na serwerze Ts3 CraftApple spędzam około pięć, czasem nawet sześć godzin dziennie." Dzięki temu zdanie to będzie bardziej w oficjalnym stylu.

4. Jak wyżej, cyfry wypadałoby zamienić na liczebniki w formie słownej. Prócz tego, zdanie przekształcić tak, by brzmiało ono: "Tak, gram już na serwerach CraftApple ponad dwa lata." Dzięki temu zdanie to również będzie bardziej w oficjalnym stylu, przez co lepiej wpasuje się do podania.

5. W odpowiedzi na to pytanie w głównej mierze skupiłeś się na opisaniu czasów, podczas których przybyłeś na serwer Ts3 CraftApple, a konkretną, najważniejszą odpowiedź zostawiłeś na drugim planie.

6. Informacja ta jest zbędna. Co prawda w pytaniu nie zostało uwzględnione to, czy chodzi o bana regulaminowego, przypadkowego czy też testowego, ale jako ludzie, istoty myślące bez problemu jesteśmy wstanie domyślić się, że chodzi oczywiście o bana, którego podałam jako pierwszego (regulaminowego), gdyż pozostałe (przypadkowe, testowe) nie mają najmniejszego znaczenia.

7. Prócz tego, że odpowiedź mógłbyś dużo lepiej i ładniej skonstruować zawarłeś w niej iście bezużyteczną rzecz. Mianowicie, mam na myśli Twoją opinię. Podanie ma być rzeczą osobistą, aczkolwiek oficjalną, jak na przykład CV, w którym zamieszczanie jakiejkolwiek opinii jest najlepszą drogą do bezrobocia. W pismach 'oficjalnych' nie wypada również używać skrótów.

8. "Tak, pełniłem. Tytuły co prawda miewałem zupełnie inne, aczkolwiek obowiązki i uprawnienia podobne. Pełniłem również funkcję Pomocnika Ts3 tutaj." I zdanie od razu lepiej wygląda, aczkolwiek nadal mam się do czego przyczepić w tym podpunkcie. Pełniłeś funkcję, jednak od pewnego czasu już jej nie pełnisz. Myślę, iż nie masz co bronić się 'fałszywą skargą Yumi', ponieważ gdyby rzeczywiście była fałszywa nie miała by pod sobą tak pozytywnego (dla osoby składającej skargi) odzewu ze strony użytkowników jak i Administracji oraz Ekipy. Obserwowałam wszystko z boku. Nadal obserwuję. Skarga niestety była słuszna. Teraz jesteś praktycznie nowym człowiekiem, użytkownikiem, jednak jestem pewna, że musisz sobie parę rzeczy przemyśleć oraz odpowiedzieć na kilka pytań (o ile już tego nie zrobiłeś). Czy dasz sobie radę na owym stanowisku? Czy sytuacje opisane w skargach już się nie powtórzą? Czy jesteś wstanie zachowywać się tak, by być postrzegany jako Pomocnik Ts3, a nie konfident?

9. Wydaje mi się, że chciałeś się popisać... a jedyne co zrobiłeś to ośmieszyłeś się. Jeśli w dokumentach masz wpisane imię Marcin to nie ważne czy jesteś Polakiem, Anglikiem, Amerykaninem, Słowakiem, Czechem, Rosjaninem, Włochem czy nawet Koreańczykiem. Masz na imię Marcin i tyle.

"Mieszkam w województwie Wielkopolskim, dokładniej rzecz nazywając bliskie okolice Poznania." Zdanie to wyglądałoby lepiej oraz miałoby większy sens gdybyś skonstruował je na przykład tak: "Mieszkam w województwie Wielkopolskim, a konkretnie w małym miasteczku zwanym Nowy Tomyśl, położonym nieopodal Poznania."

"Moim naczelnym zainteresowaniem są podróże, które często realizuje, najchętniej do ciepłych krajów, ale zimą też jest ciekawie." To zdanie nie ma najmniejszego sensu. Gdybyś napisał je tak: "Moim głównym zainteresowaniem są podróże, które często realizuję, najchętniej latem, aczkolwiek zimą również jest ciekawie" było by wspaniale.

Potrafię mówić w wielu językach, m.in: Angielski, Niemiecki, Hiszpański, Francuskim (minimalne podstawy), oraz oczywiście Polskim. Podejrzewam, że bez problemu domyśliłbyś się, do czego się tu przyczepię, jednak wolę to napisać. A więc... to samo co w podpunkcie siódmym. Podanie to poniekąd pismo oficjalne, więc nie wypada używać w nim skrótów.

"Gdy widzę, że jest jakiś niepokój/nienawiść nie mogę nie zareagować, co czasami przeradza się w wadę." Ukośnik zamieniłabym na przecinek, bądź jeden z wielu spójników oraz wyrzuciłabym słowa 'gdy' oraz 'że jest jakiś'. A jeśli chodzi o samą treść oraz jej przesłanie... niepokój, nienawiść, zło zwalczaj spokojem, czułością, dobrem, a nigdy czynność ta nie będzie oceniana przez większość negatywnie.

"Udzielam/Udzielałem się w niejednej akcji charytatywnej." Zdecyduj się, albo się nadal udzielasz, albo robiłeś to kiedyś. Używaniem ukośników w ten sposób tylko i wyłącznie psujesz sobie podanie.

10. "Według wielu osób poradziłbym Sobie na funkcji Pomocnik'a TeamSpeak3, po jakimś czasie nieskromnie ustaliłem to samo." 'Sobie' powinno być napisane z małej litery, a 'Pomocnik' z tego co pamiętam jest polskim słowem, więc ten apostrof przed 'a' jest zbędny. Prócz tego zdanie możnaby przedzielić na dwa mniejsze i lekko zmienić ich konstrukcję: "Według wielu użytkowników jestem dobrym kandydatem na Pomocnika Ts3. Po pewnym czasie sam do tego doszedłem.".

Podstawową i rozszerzoną wiedze o TeamSpeak3 posiadam. 'Posiadam' przerzuciłabym na początek. A sam argument do najlepszych nie należy. Podstawową jak i rozszerzoną wiedzę na owy temat posiada większość starszych użytkowników programu TeamSpeak 3, a mimo to, w większości nie nadają się do bytu w jakiejkolwiek Administracji bądź Ekipie.

Mam dobry kontakt z ludźmi, chyba że dana osoba mnie z góry przekreśla, co według mnie jest najważniejszą zaletą u kandydata. Wydaję mi się, że jako Pomocnik powinieneś mieć reputację na takim poziomie, by nie być z góry skreślanym.

Zapewniam, że spełniałbym wszelkie wypisane w punkcie 12 obowiązki. To zdanie jest zbędne. Jako Pomocnik Ts3 masz odruchowo wypełniać wszystkie jego obowiązki, a nie 'zapewniać słowem', że będziesz je wypełniał.

11. -

12. Ogromny minus. Dało się to tak ładnie w zdaniach napisać, a Ty postanowiłeś pójść na skróty.

13. Odnośnik do regulaminu zbędny, psuje jedynie estetykę podania.

Wszyscy wydają oceny TAK/Neutral/NIE, a ja tylko podsumuję to wszystko.
    Wkradło Ci się kilkanaście błędów interpunkcyjnych jak i ortograficznych, których niestety nie zaznaczałam. Składnia zdań leży, ale nie każdy ma dar do pisania, więc Ci wybaczę. Staraj się tylko pisać dość proste i zwięzłe zdania, bo jak rzucasz się na głęboką wodę to razi to mocno w oczy (w szczególności mnie, zaawansowaną humanistkę). Staraj się również używać słów, których używasz na co dzień, gdyż będziesz miał wtedy pewność, że dobrze wpasowują się w zdanie. W niektórych momentach chciałeś się popisać (Zastanawiam się tylko przed kim? Wydaje mi się, że każdy, kto Cię zna wie jakim wartościowym człowiekiem jesteś.), ale niestety zbytnio Ci to nie wyszło. Unikaj takich sytuacji. Staraj się również zauważać swoje błędy, a nie zwalać wszystko na innych (mam tu na myśli na przykład 'fałszywą skargę Yumi'). Podanie pod względem estetycznym jest bardzo dobre. Sama treść również nie należy do najgorszych.

Pozdrawiam i lecę spać! c:

9. nowez

nowez #1696

Docenione treści:
    487
    Aż strach coś pisać, żeby nie razić oczu Pani 'zaawansowanej polonistki', ale i tak się wypowiem :)
    Niestety nie poodnoszę się do konkretnych punktów i po prostu napiszę swoje przemyślenia. Kolega Pat chciał w podaniu pokazać trochę siebie, swój charakter i to, jaki jest. Według mnie jest to dużo lepsze, niż bycie na siłę oficjalnym. Chłopak się nam przedstawia, nie wszyscy muszą go przecież znać. Urozmaica podanie, żeby dało się je zapamiętać, a nie wyglądało jak każde inne.
    Może się mylę, ale ta ranga chyba nie polega na tym, czy ktoś stawia ukośnik zamiast przecinka, tylko na tym czy i jak będzie pomagał, szczegolnie, że nie są to aż tak znaczące błędy, w stylu 'proź'. Lepszy taki pomocnik, niż ktoś, kto może pisze idealną polszczyzną, ale nic nie robi.

Widzę, a raczej słyszę, jak Pat pomaga na tsie chociażby poprzez przekazywanie informacji Ladaviemu. Jestem na TAK, ale według mnie najważniejsza opinia należy do wymienionego wyżej Ladaviego (z góry przepraszam za odmianę, nie pamiętam czy powinien być tam apostrof czy nie :p) no i oczywiście ostateczna decyzja całej administracji.

Mam nadzieję, że dało się zrozumieć moją wypowiedź i nie będziecie musieli sobie przestawiać i zamieniać słów, żeby się lepiej czytało ;)

Pozdrawiam cieplutko!
    ju ju ju

PS. Nie starajcie się być doroslejsi niż jesteście i nie chcę tu nikogo obrazić. Nie uważam się za jakąś wszechwiedzącą, bo sama mam jeszcze całe życie przed sobą, ale wiem tyle, że trzeba się cieszyć, póki jeszcze za bardzo nie przytłoczyła nas dorosłość. Spokojnie, przyjdzie czas, że będziecie musieli iść do prawdziwej pracy, na razie nie ma co się spieszyć. Ja rozumiem, że posiadanie takiej rangi to też jakaś nauka, nabieranie doświadczenia, praca w zespole, ale nie traktujcie tego zbyt poważnie. To wciąż jest tylko gra: ma relaksować, a nie spinać. :D

10. pat277

pat277 Użytkownik

Docenione treści:
    50
    Nie... Wskazywanie kanałów, z przedawnionymi datami w "topickach" kanału.

11. JohnRambo

JohnRambo Erivis

Docenione treści:
    183
    Jestem na T-A-K zna się na tym, pomaga chociaż nie musi. Jest miły uprzejmy ;)
    Spędza sporo czasu na tsie. Moim zdaniem materiał na pomocnika doskonały ^^.

12. mati1x1

mati1x1 Użytkownik

Docenione treści:
    2
    Pisłem, że ma range na innym serwerze :)
    Dowód: http://imgur.com/a/8VTCg

Administracja jeśli chciała by dowód do strony forum podam na PV, jeśli chciała by na swoję życzenie :>

13. mati1x1

mati1x1 Użytkownik

Docenione treści:
    2
    pat277, nikogo nie okłamiesz tutaj. A ss zrobiony był w tym czasie co napisanie tego posta :>. Właściciel mówił tylko że miałeś admina lecz odeszłeś lub dostałeś degrada, lecz w to nie wnikam. Powodzenia.
    -
    Oooo.. jakim cudem znikłeś ?

14. Marcinek7

Marcinek7 Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    61
    mati1x1, pełnienie rangi na innym serwerze nie jest przeszkodą do zostania Pomocnikiem na CraftApple. Wystarczy, że kandydat na daną rangę będzie miał czas na zajmowanie się serwerem.

15. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Wypowiem się JA.

Długo znam człowieka tego. Sprawy związane z kodami bbcode znane mu są i jak to każdy czego nie wie to doczyta.

Nie chce mi się rozpisywać nad kwestiami zaufania do ciebie i pierdołami dotyczącymi konfidencenia chociaż pewna osoba najwidoczniej nie rozumie znaczenia tego słowa.

Kiedy jeszcze byłem (bywałem) na ts to już mówiłem patowi, co by składał podanie na pomocnika. Ale on nie, bo poczekaj, bo nie przyjmą. Odczekał swoje ale nie jak większość kandydatów na pomo nic nie robiąc i aktywując się dopiero przed podaniem.

Jestem na tak i powiem więcej jestem na bardzo duże TAK.

(A teraz pobawcie się w poprawianie składni, stylistyki i co tam jeszcze) :D

ju ju ju

16. Ladavi

Ladavi Więzień numer #3147

Docenione treści:
    592
    Moim zdaniem pacik idealnie nadaje się na Pomocnika TS3.

Jest aktywny, miły dla innych użytkowników teamspeaka. Często z nudów sprawdza awatary, daty itd. czyli obowiązki pomocnika nie są mu obce. Widać, że pomaganie innym sprawia mu radość i robi to "dla sportu".

Jestem na Tak

Pozdrawiam Technik TS3.

17. Marcinek7

Marcinek7 Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    61
    Podanie zaakceptowane.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę